folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Apple Hayranlığım Oluşuyor

Apple Hayranlığım Oluşuyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Apple'a bakış açım ; özgürlüğü kısıtlayıcı tavrıyla ; oldukç.a kötüydü.Windowsu sevmiyorum fakat windowsu kullandım, sevmedim.Kişisel tercih.Apple'ı ideolojisi için sevmiyordum.

Sonra birden düşündüm ki mac mac diyorlar ne var acaba bunda ? Sonuçta unix bozması , grafik kasılmıştı.Kurdum, binbir zahmetle.Herşeyden sıkılan bir adam olarak 3 gün uğraştım.Ve kurdum.Windowstan linuxa geçtiğimde alışma sürecim 2 sene olmuştu.2 sene boyunca linuxa küfür ettim ama linux kurup silip, windowsa geçiyordum.2006 dan 2008 e kadar alışma süreciydi, 2008den itibaren tamamen linux kullanıyordum.

Dedim ki yine aynısı olur.Olmadı ! Sistem öyle bir tasrlanmış ki, herşey alt panelde kullanıcının elinin altında.Bi dmg dosyası indirdim.Kurmam gereken birşey vardı.PAket indirildikten sorna kendi otomatik açılışı seçti.E bunu zaten yapabilirsiniz diyebilirsiniz.FAkat isteğe göre.Bunuda geçelim ;

Gnome3'ü kullanan varsa (fedora ile geliyor) bilirler, sistem değişti ; yukarda her pencere değil, sadece bulunduğun pencere geliyor (bara) ve onunla ilgili işler var.Aynen böyle mactede.Gnome ile zaten çok benzeşiyorlar.İkiside birbirindne kopyalıyor belli.Dedim sağ tıklıyıp dosyanın özelliklerinden boyutuna bakayım.Yoktu öyle birşey.DAha iyisi var get info.

Bir ubuntu gibi , windows gibi dağınık değil.Herşey derli toplu.Bu kötü olabilri (mesela kde gibi) bir çok özlelik, sekme şu bu değişiklik isteyebilirsiniz.MActede var fakat sıradan bir masaüstü gibi değil.Belirli seçeneklerin içinde.DAğınık değil.MÜTİŞ !

---

Hemen bana bir kaç ilham verdi.Xampp falan kurdum fakat ; wireless 'e bağlanmıyor.İşte bu mantığını sevmişyorum ; paralı usb cihazı almak lazım.E ben üşengeç adamım çarşıya çıkamam.NEyse dedim ubuntu / mac ikisi bir dursun.Kurdum ubuntuyu. 3 saat kullandım kullanmadım, mac'e alışmışım.

Siteyi yapayım dedim, apple'ın sitesine bakayım herifler macte döktürmüş site nasıldır diye ;

http://www.apple.com/tr/

site mi ? buna site denmez herhalde.(chromeda biraz kasıyr [linux üstünde]) .İpad reklamı var.Şimdi pencereyi yavaşça daraltın.Elin bir kısmı gidiyor.Elin parmakları ve ipad tamamen ekranı doldurunca kesilmiyor.Üstüne destek şu bu girin tek tek.NE kadar güzel ypamış adamlar ??

javascript + css 'i çok iyi kullanarak grafik konusunda aşmışlar.Tatlı, hşuma gitti.

-----------------------------------

Apple + Steve Jobs Genel

Sonra merak ettim biraz daha araştırayım diye ki eski videosu aklıma geldi tekrar izledim ;

1. bölüm : http://www.youtube.com/watch?v=NSXYQ4Hhm5g

2. bölüm : http://www.youtube.com/watch?v=-rj_qWxSlyY

Mükkemeldi tek kelimeyle.Sonra merak ettim ve bir sunuma gözüm takıldı ;

http://www.youtube.com/watch?v=OBhYxj2SvRI 

/* Bu mükemmel işte, diyor ki netbooklar herhangi birşeyden daha kötü :) macbook sanırım notebookların yerinde fakat çok daha iyi.Burda adam telefon ve bilgisayarları kullanıyoruz neden arası olmasın diye düşündük diyor.HArika*/

Sunum mu ? mükemmel , hele hele kelimeleri ? İnternet on yor hand (internet elinizde)...Reklam gücü ve pazarlaması süpoer ;

MAc bir unix sürümüdür , linuxta unix mantığını baz almıştır.Yani yapabildikleir hemen hemen aynıdır.Virüsler, oyunlar, sanal makinada windows ve office

http://www.apple.com/tr/why-mac/faq/ (SSS)

http://www.apple.com/tr/why-mac/

FAkat burda neden mac'e öyle bir şekilde devam etmişki ; sanıyorsunuz farklı bir bilgisayar, farklı birşey.

------

Sonra düşündüm ;

Mac ile kişisel bilgisayarlarda hayvan gibi grafik tasarlayarak girdi, windowsta daha kapatırken kaydedilsin mi diye sormuyorken apple güzel bilgisayarlar tasarlıyordu (annemin ünviersitede vardı ofiste ve karşıda mac vardı.İkisinede bakıyordum çocukken, ibm di windows yüklü olan :/)

Sonra bu herifi apple dan attılar.Pixar'ı kurdu, next'i kurdu.Söylediğine göre şu an apple teknolojisinin ardında NeXT'teki araştırmalar yatıyor.Pixar mı ? disney'e satıldı ve okuduğum kadarıyla hisse açısından kişi olarak (yani tekte toplama) en büyük hisse Steve Jobs'unmuş.

Apple baktı berbat, sonra tekrar geri aldılar.Yüksek fiyata neXT ve Pixar'ı sattı, aylık 1 dolara ceo oldu (guiness kitabındaymış)

Gelir gelmez ne yaptı ? Ipod
    Sonra ? Iphone
    Sonra ? Ipad

sürekli sorardım neden iphone bu kadar tutldu, ipod bu kadar tutuldu diye.CEvap aslında biraz araştırınca görülüyor (araştırmadan da görürsünüz); 

Yenilik buluyor.İphone çıktı ve akııllı telefonun çıkması ne kadar sürdü ? iphone 3gs çıktı 4 çıktı yeni yeni yaygınlaşıyor andorid ki, 5 te yolda.Mac, ipod, iphone, ipad fazlasıyla güzel ve yeniliçi icatlar.

Şu var : MAc buluyor, google bulunan şeyi alıp linux ideolojisi (açık kaynak + özgür yazılım) ile farklı bir boyuta taşıyor ; performans vs.. konularında çok daha iyi bir hale getiriyor.

Windowsta programlama konusunda (ne buluş nede yenilik performans) birşey yapamadığı halde mükemmel şirket stratejileri ile oyun piyasasını elinde tutarak, büyük kısma hükmediyor.

Yine linuxçuyum,, beleş mal severim, felsefeleri hoşuma gidiyor fakat apple yapmış be kardeşim.3 şirketinde güzel yanları ortada.Yapılan işi desteklerim.

Sadelik + performans +hız + yenilik => Google

Grafik + tasarım(Dizayn) + yenilik (buluş anlamında) => Mac (pazarlama stratejisinide unutmamak gerekir)

Şirket stratejisi => Microsoft.

--

KAtılın yada katılmayın benim görüşlerimdir.

Git gide Apple'a kanım kaynıyor.Belki bir daha windowslu bir bilgisayara 1400 lira vermek yerine 1800 e bir macbook falan alırım.Bakalım.. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ar0fer
    Ar0fer's avatar
    Erkek

Üşenmeden okudum kardeşim çok güzel yazmışsın. Aynı görüşteyim.

Ama birde alabilsek :/

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Ar0fer bunu yazdı:
    -----------------------------

Üşenmeden okudum kardeşim çok güzel yazmışsın. Aynı görüşteyim.

Ama birde alabilsek :/

abi dışarda 1.800 büyük ihtimalle algısı vergisi düşersek (Arabalarda %110 gibi birşey) 900 dolar geliyor.Taşımacılığı şusu busu amerikada 700-800 dolar mı acaba ? 

Eüğer öyleyse bi adamlar ortalama 2 bin dolar alıp 800 dolarlık apple sahibi olabilir..Biz napalım mq

Ülkede asgari ücret 700 lira, apple 1.800...

HEa o asgari ücretlinin cebinde iphone görünce sorgulamadan edemiyorumda neyse..

------

Napıcaz ? hack :) iatkos iyidir.

bknz : Mac Os Kullananlar ! Bilgi Gerekiyor ? 

edit

http://www.youtube.com/watch?v=40YW7Lco0og

yeni çıktığında iphone 3gs 200$mış.Bizde ne kadardı var sen hesap et.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    End_User
    End_User's avatar
    Erkek

bilgiler için sağol hocam da gördüğüm kadarıyla çok ani karar değiştiren birine benziyorsun, bence biraz tecrübe kazandıktan sonra emin olmak daha doğru olur. Kayda değer bir süre sonunda deneyimlerini paylaşırsan (bu her konu için geçerli) seni tanıyan insanlar görüşlerini daha fazla dikkate alacaklardır. Yoksa, "dün böyle diyordun bugün başka" şeklinde eleştirilere maruz kalabilirsin. Tabi bunu art niyetle söylemiyorum dikkate alıp almamak sana kalmış.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

End_User bunu yazdı:

bilgiler için sağol hocam da gördüğüm kadarıyla çok ani karar değiştiren birine benziyorsun, bence biraz tecrübe kazandıktan sonra emin olmak daha doğru olur. Kayda değer bir süre sonunda deneyimlerini paylaşırsan (bu her konu için geçerli) seni tanıyan insanlar görüşlerini daha fazla dikkate alacaklardır. Yoksa, "dün böyle diyordun bugün başka" şeklinde eleştirilere maruz kalabilirsin. Tabi bunu art niyetle söylemiyorum dikkate alıp almamak sana kalmış.

biliyorum hocam sağolasın . en kötü yönüm bu .Önce karşı çıkarım, sonra araştırırım, sonra bazıları sevmeye başlarım :)

Baız şeyler vardı (mac gibi) bilgi sahibi olmadan, ön yargıyla karşı çıkardım.FAkat bazı şeyler var (microsoft ve asp) kullanıp, vazgeçip karşı çıktığım şeyler (windows 200 yılından 2008'e kadar, aspde 2 yıllık sanırım).

zaten konuda hayranlığım başladı dediğim için başında olduğumu açıkladım.

FAkat; linux tecrübesi şu budur bakarken onlara göre değerlendiriyorum.Bu yazıları yazmamın bir nedeni, 5 sene sonra dönüp baktığımda (Eski konularıma baktım) çok garip oluyor insan.GÖzünün önüne geliyor o yoğun günler, uğraştığın günler, o günleri tekrar yaşıyorsun bir anlığına.

Diğer bir amacı ise benim gibi bir sürü insan var.HErkesin herşeyi enemesi lazım bence.Buraya yazarak paylaşım oluşturma çalışıyorum.Tahribat çok geniş bir portal, buna rağmen bazı şeyler mevcut dğeil.Oluşturmaya çalışıyorum.

Amacım insanlara yardım etmek, tecrübelerimi paylaşmak.Yani bunu okuduklarında 8 sene windows kullanmış, 3 senedir tamamen +2 sene win-linux kullanmış birinin 2-3 günlük macintosh tecrübesine bakacaklar.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

macbook pro 13.3 inch yurtdisinda 1700 lira burada 3200 lira nasil bi vergidir anlamadim.

Hp bilgisayar aldim disarida 1470 su anda ben 1600 e almistim ta ne zaman.

daha da ilginci : macbook air disarida 900 $ 1500 TL falan

turkiyede de 2000 TL ye var satılan yer

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek
    hocam tamda merak ettgım ve benım konuyu acmayı dusundgm bı konuya degınmişsin win7 ile mac in kullanom oranları olsun kalitesi olsun felan bi karsılastırma arıyorum acıkcası ben microsoft hayranı bi insanım ama apple ın sadece az kullanıcısı olmasından dolayı bu sekılde rabet gordugu kanaatındeyım win den daha cok mu performans gosteriyor bu mac ın olayı tam olarak nedir

Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

musdawdaf bunu yazdı:

macbook pro 13.3 inch yurtdisinda 1700 lira burada 3200 lira nasil bi vergidir anlamadim.

Hp bilgisayar aldim disarida 1470 su anda ben 1600 e almistim ta ne zaman.

daha da ilginci : macbook air disarida 900 $ 1500 TL falan

turkiyede de 2000 TL ye var satılan yer

hocam "electro world" e gittim orda indirimde vardı kocaman ekranlı pc falan 2.100, laptoplar 1300-1800 arası idi.MAcbook lar falan netbooklar gibi performanssız mı acaba ?_

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

csr288 bunu yazdı:
    hocam tamda merak ettgım ve benım konuyu acmayı dusundgm bı konuya degınmişsin win7 ile mac in kullanom oranları olsun kalitesi olsun felan bi karsılastırma arıyorum acıkcası ben microsoft hayranı bi insanım ama apple ın sadece az kullanıcısı olmasından dolayı bu sekılde rabet gordugu kanaatındeyım win den daha cok mu performans gosteriyor bu mac ın olayı tam olarak nedir

hocam yazıda belirrttiğim gibi ;

apple mac ile kişisel bilgisayarlarda devrim açtı.Teknolojide yenilikleri getiriyor.ipod, iphone, ipad..Kaaaç sene sonra android çıktı.Aynı şeyi işletim sistemlerinde vs.. kullanıyor.Yenilikçi gücü var.

Apple'ın bu kadar düşük kullanıcıya sahip olmasının nedenlerinden en büyü bence fiyatlarıdır.

----

Windows hayranısın fakat neden ? Linux 'u 2 aydan uzun süre kullandın mı ? yada mac'i ; bunları denemen lazım.Bir iki gün denemiş olabilrisin.İlk bşalarda zor gelir.NE diyorum benim linuxa alışma sürem 2 sene sürdü.

Sonunda linuxtayım.Windows mu ? yüzünü şeytan görsün.

Windows bana göre programlamada berbat.Xp ve win7 harici diğerleri vasattı.PRogram çöktü diye işletim sistemi çöküyordu.

windowsun şirket stratejisi güzel.Diyor ki oyunları elimde tutarım, bir kaç programıda elimde tutarım, hayvan gibi pazar payı kaparım.Bu.Ve başarılıda.

Linuxun olayı performans ve kullanıcı desteği + saatlerden süper bilgisayarlara (ki network araçları, telefonlar, gömülü sistemler ve hatta robotlar dahil) bir çok yerdeki tecrübesi (açık kaynak ve özgür yazılım)

apple'ın oalyı yenilikçi çözümü, kolaylığı ve insanlara desteği sunması.Biraz pahallı ama böyle.

Windowsun ise şirket stratejisidir.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek

hocam az da olsa linux tecrubem var ama mac kurmadım ki pc me mac kurma dusuncesındeym ama ne kadar basarılı olurum bilmiyorum sen nerden kurdun bu işletim sistemini şöyle bişe yapma planım var 1 ay linux 1 ay mac kullancam ve her gun puanlama yapcm ben program yazamam o kdar veya network la alakam yok tıpık bı kullancıı gıbı kullancam 

Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

bknz 2. mesajım : bknz : Mac Os Kullananlar ! Bilgi Gerekiyor ? 

bence 1 ay yeterli olmaya bilir.Ama denemek istiyorsan kullan.2006 da pardus 1.0 la başladım.Bune len sikicem böyle işletim sistemide yapanlarınıda dedim.

Şimdi ; linuxu hala öğreniyorum.Herşeyi yapabildiğin bir işletim sistemini öğrenmek yıllar sürer.

MActe daha rahat edebilirsin . dene hepsini ama.

Toplam Hit: 6984 Toplam Mesaj: 52