Araba Alacağım Ama Arabadan Anlamıyorum Bi Yardım
-
Hoca Renault, Tofaş,Fiat alma...Chevrolet,Dacia hiç alma. Mantıken ilk eleyeceğin arabalar bunlar olsun :)
Pejoya da mesafeli dur.
Alman arabalarına bak dicem, ama sanırım pahalı gelecek sana.
Dizel araba çok yol gitmiyorsan karlı değildir, 2. el alacağın için çok yol gitsen de bakım masraflarını düşünmen gerek.
Hiç anlamıyorsan arabadan öncelikle şunu belirteyim Dizel az yakar, ama buna karşın ilk satış fiyatı yüksektir.
Yani ilk alan kişi normal benzinli arabaya göre pahalıya alır dizeli; gideceği uzun yolda yakacağı daha az yakıtla, verdiği ilk satış fiyatını kurtarmaya daha sonra da kara geçmeye bakar. Belirli km sonra bu kar-zarar durumu eğrisinde yine oynamalar olur. Niye çünkü dizel arabanın bakım aralığı ve parçaların bakım masrafı hayli yüksektir. Bu yüzden senin 2. el dizel alırken arabanın hangi durumda olduğunu iyice ölçüp biçmen gerekir ki ters bi durumda elinde patlamasın ya da masraf çıkarmasın.
Anladığım kadarıyla çok yüksek performansa gerek duymuyorsun, o yüzden motor hacminde 1.6 dan yukarı çıkmamaya bak.
Bir ton araba var piyasada, sen seçeneklerini çok geniş tuttuğun için şunu seç kesin diyemeyiz.
Ford Fiesta, Renault Clio fena seçim olmaz. İlle de ticari tip alacaksan Doblo ve Renault Kangoyu tercih etmemeni öneririm.
Ford Connect, Citroen Berlingo, Opel Combo kullananlar daha memnunlar araçlarından. Berlingo pek bilinmiyor ama o da fena değil.
Getz,Twingo gibi daha küçük modeller önermişler, o kadar küçük arabayı da ben sevmiyorum ve güvenlik açısından çok riskli buluyorum.
O fiyata Bmw ve Mercedes'in eski modelleri var ama yakıt/performans ve bakım masrafı olarak beklentilerini karşılayacağını zannetmiyorum.
Bir de Toyota Coralla var en eski kasaları, eski de olsa onların temizini bulursan çok sağlam arabalar, ne kadar yakıyor tam bilmiyorum ama iyi arabadır.
Kısacası sıralananlar arasından önerdiklerim: Ford Fiesta / Renault Clio / Ford Connect / Toyota Corolla
Kafana yatan olursa daha ayrıntılı araştırırsın, ayrıca arabayı almadan mutlaka iyi bir servise/ tamirciye ( tanıdık olması daha iyi olur ) baktır.
-
Aracın kilometresi orjinal değil. Hiç elleme selam ver geç alınmaz bu araba. 22bin km de lastikler bitmiş yenisini takmış :D bırak hoca bela. 3-5 koy üstüne kredi çek falan filan sıfır araba olsun. Ne olursa olsun sıfır olsun.
-
torneo al bu tip alacaksan vur dağa taşa :D
birde ist izmir ankara plaka almazsan sigortada baya karlı çıkarsın :D
-
birde bu araç var seat cordoba 2003 basic 1.4 tüplü 14.350 istiyo ben şu an mersindeyim. yarın bir oto boyacısı arkadaşım diyarbakırda bu aracı inceleyecek temizse pazarlık yapacak buna ne diyorsunuz. bir arkadaşımda 2004 dü vardı modifiyeli idi geçen yıl 14de sattı. 3 yıl bindi sadece 250 milyon masraf çıkardı araç. mesai arkadaşımdada bunun 2008 dizeli vardı köy yoluna sürdü 1 sene ne masraf nede birşey çıkardı. dizelide tüplüsüde az yakıyo diye biliyorum hemde sağlam araç. doğan şahin alsam 2 haftaya bir sanayide olacam yakıtta yılda 1 milyar zarar edecem onun için onlara yanaşmak istemiyorum.