folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Araba Su Eksiltme Hakkında

Araba Su Eksiltme Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo
    THT2005 bunu yazdı
    tolgasen bunu yazdı
    SweetyVolty bunu yazdı

Bazı arkadaşların aksine makine mühendisi olarak yanıtını vereyim; radyatör sistemi düşündüğünüz kadar kapalı bir sistem değil, eskiden olduğu gibi kapak izole etmiyor sistemi, kapağın alt tarafında hava ve su tahliyesi göreceksin, bazen sistem içindeki su 110°C'li sıcaklıklara vardığından su hacmi küçülür ama buharlaşan su içerde basınç yapacağından tahliyeden dışarıya çıkar, nasıl güneşli bir günde bir bardak suyu dışarıda bırakıp akşam geldiğinde boş bulursan o da benzer bir şekilde buharlaşabilir. dediğin süreler de son derece normal olan süreler. Çok takılmanı gerektirecek bir durum yok yani kısaca.

Ayrıca ne radyatöre, ne lastiğe ne de başka bir komponente öyle kaçak önleyici sıvıymış gazmış zortmuş eklemeyin, aha inanmıyorsan lastikçi dayıya sor adam iki dakikada senin küfür haznenin beş katı küfrü eder kullananlara. 

Ha bu arada ekleyeyim, bendeki arabanın konsolda radyatör su hattı patladı, baya bildiğin akıyor yani damla damla pedalların oraya, ve her 5 Kmde bir su deposundaki tüm suyu çekiyor. işte bu aşırı kullanımdır, böyle olursa kıllanabilirsin. (su kaçağının illa konsolda olmasına gerek yok farklı bir yerde de olabilir)

İçimi rahatlattın hocam çok teşekkür ederim. :)

O su 110 dereceye gelsin bak bakalim sistemde su kaliyormu😀 once bir kismi silindirlere ulasir sonra oldugu gibi iceriye cekerek egzostan atmaya calisirken hoop yatak sarar..sebep conta yanmistir..😀

Olay örgün yanlış bir kere. Neyse, su ceketi, kanalı, ne zıkkımsa türkçesi hatırlamıyorum şimdi, içindeki su 180-220°C arasında bir sıcaklığa sahiptir hocam. ben şimdi sana içinde alkol olan suyun donma noktasının -20/+130 olduğunu mu açıklasam yoksa belirli basınç altındaki sıvıların limit sıcaklıklarına ulaşana kadar "kaynayamadıklarını" daha doğru bir ifadeyle gaz hale geçemediklerini mi anlatsam? 

İnsanlara cehaletlerini tanıtmak imkânsızdır. Zira cehaleti tanıyabilmek için de bilgi lâzımdır; dolayısıyla cehaletini görebilen cahil değildir. J.Taylor

Çok sıkılıyom
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    meraktan soruyorum. @Tht2005 bu "yatak sarma" olayı nasıl birşey?

bizim binada skoda marka, modelini hatırlamıyorum, biri egzos,dan aşırı şu çıkıyor diye aracı servise göndermişti. 1 hafta sora geldi araç. 1.4 benzinli, sonradan lpg eklenmiş. daha çok, kızı kullanıyor. sanırım aracı devirsiz kullanıyor demişti babası. @_@

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ARIZALI
    ARIZALI's avatar
    Erkek

konuya yorum yapamam ama SweetyVolty sana kesinlikle katiliyorum. "Tek bildigim, hicbir sey bilmedigimdir." sözünün ne kadar dogru oldugunu her gün daha iyi anliyorum (yas 32).

bu arada arkadaslar, ilgilenenler icin ufak bir ipucu; SweetyVolty'nin verdigi bilgilere dayanarak sunu da söyleyebiliriz ki, sicak bir motorun kapagi acilmamalidir. Su bu kadar basinc altinda oldugundan böyle yüksek bir sicakliga ragmen kaynamiyor. Bu basinci yok etmek suyun kaynamasi; dolayisiyla üst kapak contasina (bundan tam emin degilim) zarar vermek demektir. Yanlissam, dogrusunu bilen lütfen düzeltsin.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

bizim arabada da su eksiliyor sürekli üstelik 6 ayda bi yarıya falan iniyor, araba ilk çalıştığında kaportadan buhar çıktığı oluyor, veya egzozda su buharı var belli, yaptırmam lazım ama işte ...

Usta dedi ki uzun yola çıkamazsın su biterse de motor yanar ona göre ayarla kendini dedi. motor kapağı mı ne çatlakmış..

glaurung tarafından 23/Nis/16 22:47 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 3710 Toplam Mesaj: 25
araba bakım