Arabayı Değiştirdim. İzlenimler..
-
hayırlı olsun ilk olarak.bizde 2012 kangoo vardı. en boşunu almıştık sıfır olarak. 30k verip. tamponları boyatıp, film çekip, bagaj üstü rüzgarlık rüzgarlığın altına geri görüş kamerası, ses sistemi koltuk arkası ekranları falan yaptırdık. 1.5 yıl bindik. istanbul - tekirdağ arası 70 liraya gittiğimiz bilirim. normalde 3.5 saat biz babamla sallana sallana 60-70 ile giderek 5 saatte gitmiştik. baya rahat arabalar. çok az yakar. bi de çok şık gözüküyor normal ticari araçlara göre.Sonra da çok sıkıştık yine 30k'ya okuttuk arabayı araba şuan avcılar tarafında bir tesisatçıda. Dükkanının önünden geçerken gözlerim doluyor arabayı görünce :D
-
Araç gayri ticari diye geçiyor. Buradaki trafik tescil bürosunu aradım hız limitlerini sordum. Bölünmüş yollarda max. 111, normal yollarda 96 km max. hız sınırı var. Kamyonet diye geçtiğinden evet her yıl vizesi var, onu bilerek aldım zaten.
Sürüşe gelince daha bir kaç gün oldu çok deneyim sahibi değilim ama virajlar konusunda söyledikleriniz dikkate alırım mutlaka. Zaten genel olarak çoluk çocuk doluşacağımız için 100-110 km aşmam. Hızlı sürücülerden değilim oldum olası :)
Ama görünen o ki, trafikte çevreyi kolaçan etmek istiyosan yüksek arabada olacaksın :)
İyi temennniler için teşekkürler.
-
Çocuk arabada ayağa kalkıyo, bagaja geçiyo oynuyo orda falan.
şu kısıma çok kızdım hocam , yanlış hatırlamıyorsam öğretmendiniz..
Güzelce oturtun arka koltuğa veya çocuk koltuğuna kemerini bağlayın öyle gidin.
-
baristbt bunu yazdı
güzel bir tespit yapmıssın tebrık ederim
-
baristbt bunu yazdı
Senı bir yorumda görmeyi okadar çok özledik ki barış:)
-
Araba giderken değil yahu :D
Edit:
Kızım ben söylemeden bağlar kemerini. Hatta kemer boynuna gelmesin diye yükseltici koltuk aldık, bi gün annesi koltuğun kılıfını yıkamış ta, ben şimdi emniyet kemerimi nasıl bağlıycam diye etmediğini bırakmadı. Hele bi kırmızıda geçecek falan gibi ol, ışığa yaklaştığında yavaşlama, 3 gün dilinden kurtulamazsın :)
kazasker1 tarafından 20/Ara/14 18:54 tarihinde düzenlenmiştir -
kazasker1 bunu yazdı
Edit:
Kızım ben söylemeden bağlar kemerini. Hatta kemer boynuna gelmesin diye yükseltici koltuk aldık, bi gün annesi koltuğun kılıfını yıkamış ta, ben şimdi emniyet kemerimi nasıl bağlıycam diye etmediğini bırakmadı. Hele bi kırmızıda geçecek falan gibi ol, ışığa yaklaştığında yavaşlama, 3 gün dilinden kurtulamazsın :)
hocam anlatma böle senin yüzünden evlenicez coluk cocuga karısıcaz bak :)
-
Ticari arabalar İstanbul'da sıkıntı. Boğaz köprüsünden geçerken polis çevirme yapıp ceza yazabilir isterse. İlla Fatih Sultan köprüsünden gitmemiz gerekiyormuş.
-
her yıl muayene ,düşük hız limiti dert hocam araç zevkli olsada bana göre değil kazasız belasız
-
logas bunu yazdıkazasker1 bunu yazdı
Edit:
hocam anlatma böle senin yüzünden evlenicez coluk cocuga karısıcaz bak :)
Çoluk çocuğa karıştığında anlarsın onun da vazgeçilmez keyifleri olduğunu. Şimdi uzaktan saz çalmak gibi geliyodur sana.
Bana da öle geliyodu :)
(Hız limitleri, otomobillerin sadece 10 km altında. Ticari ya da gayri ticari olsun farketmiyor. Ama şuna ben de katılıyorum ki, maalesef, polis ceza yazacak araba ararsa otomobil değil kamyonet kamyon, minibüs vs araçlara yöneliyor. İş bu noktada sıkıntı var ki, dikkatli olmak gerek)