Arac Aldık Motor Arıza Verdi.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek

1. İhtimal: Depo içindeki Yakıt pompası hiç aklına geldi mi bilmem. Bide ona bakıver. depodaki yakıt pompasının üstünde sensörü var. O sensörü kontrol et. Korozyon olmuş olabilir. Araç detaylı temizliğe girmişse su kaçırmış olabilirler. 

2. İhtimal: Devir ibren sabit kalmıyorsa iticilerinden biri veya birkaçı arzalıdır. 

3. İhtimal: aracın güneş altında bekleyince özellikle sıcak havalarda, ilk marşta almıyorsa oksijen sensörüne bak

ZzZzZzZ...!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KartallMehmet
    KartallMehmet's avatar
    Erkek
    trooper bunu yazdı

1. İhtimal: Depo içindeki Yakıt pompası hiç aklına geldi mi bilmem. Bide ona bakıver. depodaki yakıt pompasının üstünde sensörü var. O sensörü kontrol et. Korozyon olmuş olabilir. Araç detaylı temizliğe girmişse su kaçırmış olabilirler. 

2. İhtimal: Devir ibren sabit kalmıyorsa iticilerinden biri veya birkaçı arzalıdır. 

3. İhtimal: aracın güneş altında bekleyince özellikle sıcak havalarda, ilk marşta almıyorsa oksijen sensörüne bak

Hocam sabahları ilk marşı verince traktör gibi ses çıkarıyor aşırı yüksek, benzinli motor sesinden farklı, sonra az çalışınca kendine geliyor motor.

Bunu neden yapıyor olabilir ?

Şahsınıza karşı haddi aşan,hududu geçen,küstahlaşanları, altın olsa kesenizde, bal olsa kâsenizde tutmayın..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

bu tarz bir durumda ayibin ogrenildigi gibi saticiya bildirilmesi gerekiyor yoksa kabullenmis sayilirsin. zaman kaybetmeden ihtar cek sonra asliye hukuk mahkemesi olmasi lazim dava ac.

İmzalamazsam ne olcak?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek
    KartallMehmet bunu yazdı
    trooper bunu yazdı

Hocam sabahları ilk marşı verince traktör gibi ses çıkarıyor aşırı yüksek, benzinli motor sesinden farklı, sonra az çalışınca kendine geliyor motor.

Ses harici titremen veya vuruntu yoksa kurcalatma. Devri 1.2-1.1 civarı tutmaya çalışır. Sonra 0.8’e düşer. Işıkların sönmesini bekleyip marşa basarsan bu süre kısalır. Motor Soğuk olduğundan sesi normaldir. Ha bu arada km kaç?

Eğer 200 bine geldiyse yakıt pompanı ve iticilerini gözden geçir. Başka yerde arama problemi. Eğer bunlada düzelmezse geriye tek birşey kalıyor. Bu arabanın piston yataklarından bir veya birkaç tanesinde sıkıntı vardır. Motor ağır tamir görmüştür ucuz işçilikli bir yerde ;)  

Basınç değerlerini ölçtür pistonların. Fark çıkarsa hiç uğraşma sat gitsin.   

trooper tarafından 07/Ağu/19 00:18 tarihinde düzenlenmiştir

ZzZzZzZ...!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KartallMehmet
    KartallMehmet's avatar
    Erkek
    trooper bunu yazdı
    KartallMehmet bunu yazdı
    trooper bunu yazdı

Ses harici titremen veya vuruntu yoksa kurcalatma. Devri 1.2-1.1 civarı tutmaya çalışır. Sonra 0.8’e düşer. Işıkların sönmesini bekleyip marşa basarsan bu süre kısalır. Motor Soğuk olduğundan sesi normaldir. Ha bu arada km kaç?

Eğer 200 bine geldiyse yakıt pompanı ve iticilerini gözden geçir. Başka yerde arama problemi. Eğer bunlada düzelmezse geriye tek birşey kalıyor. Bu arabanın piston yataklarından bir veya birkaç tanesinde sıkıntı vardır. Motor ağır tamir görmüştür ucuz işçilikli bir yerde ;)  

Basınç değerlerini ölçtür pistonların. Fark çıkarsa hiç uğraşma sat gitsin.   

Vallaha hocam 73 binde araç şuan herhangi bir vurma vs yok sadece aşırı ses neyse bu durumu çok kurcalamıycam daha büyük problemleri var zaten :)

Şahsınıza karşı haddi aşan,hududu geçen,küstahlaşanları, altın olsa kesenizde, bal olsa kâsenizde tutmayın..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KartallMehmet
    KartallMehmet's avatar
    Erkek
    Liquid bunu yazdı

bu tarz bir durumda ayibin ogrenildigi gibi saticiya bildirilmesi gerekiyor yoksa kabullenmis sayilirsin. zaman kaybetmeden ihtar cek sonra asliye hukuk mahkemesi olmasi lazim dava ac.

Aynen daha fazla geçikmeden ihtar çekicez @kaptanankara hocam yardımcı oluyor sağolsun.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek
    KartallMehmet bunu yazdı
    Liquid bunu yazdı

Aynen daha fazla geçikmeden ihtar çekicez @kaptanankara hocam yardımcı oluyor sağolsun.

Benim de başıma gelmişti, genellikle ihtarnameyi görünce çözülüyorlar. Telefon almıştım aynı şekilde elinden geleni ardına koyma dedi ben de koymadım evine ihtarname gönderdim sonra aradı geri alıcam dedi telefonu ihtarname parasını dahi aldım :)

İhtarname de olayı güzelce anlatman ÖZELLİKLE AYIBI NE ZAMAN ve NASIL ÖĞRENDİN ayrıca BUNU NE ZAMAN SATICIYA BİLDİRDİN. Bak büyük harflerle yazdım. Bunları ihtarnamede belirt. Video ve resim çektiğini de ekle. Gerekirse bir yere youtube a yükle, ihtarnamede adresi yaz. Buradan izleyebilirsiniz diye. Olayı güzelce anlat kabul etmemesi halinde dava açacağını, yaptığın tüm masrafları isteyeceğini belirt. Ekspertiz aradan sıyrılabilir. Arıza sebebi tam olarak ortaya çıkınca, atıyorum benzin pompası olsun, eğer bu pompayla alakalı olarak bir kontrol yapmadıysa adam biz pompa kontrolü yapmıyorum raporda sağlam diye de belirtmedik deyip sıyrılabilir. 

Son olarak motoru yaptırıp parasını alayım ya da aracı iade edeyim diyebilirsin. Bence aracı iade etmeyi dene baktın adamdan parayı alamıcan motor masrafını iste. Motoru fazla kurcalatmasan daha iyi olur. Mahkemeye giderse bilirkişi incelemesi istenir. Bu sefer motoru tamir ettirdiğini, yaptığın masrafları falan hepsini sunman gerekecek falan filan. İleride karşına ne sorun çıkabilir iyi düşün ona göre hallet işlerini. Ben olsam aracı yatırırdım. Dava sonrası iade... Hatta aracın yediemine teslimini talep et belki kabul olur, adama bir de otopark masrafı girsin... O sana motorun durumunu bilip de vermediye ben de şeyim...

İmzalamazsam ne olcak?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kady
    kady's avatar
    Erkek

arabayla hiç alakam olmadıgı ehliyet ve söförlügüm olmadıgı halde exper videolarına sardım..

ne çakallıklar dönüyor.. tavsiye ederim 

ve konuyu açan arkadaş geçmiş ola insallah düzelir çözülür sorunun

http://profil.gittigidiyor.com/kady
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek
    kady bunu yazdı

arabayla hiç alakam olmadıgı ehliyet ve söförlügüm olmadıgı halde exper videolarına sardım..

ne çakallıklar dönüyor.. tavsiye ederim 

ve konuyu açan arkadaş geçmiş ola insallah düzelir çözülür sorunun

+1 arabam yok ama şu Tarcanlar mı ne var ekspertiz adamlar neler çıkartıyorlar :D O tarafta olup araba alacak olsam götürrüm mutlaka :D

next next next install
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CiRKiN
    CiRKiN's avatar
    Erkek

Hocam sanayidekilere de güvenilmez 3 yıl önce başımdan geçen bir olayı anlatayım

ben şehir dışındayken eşimin aracını(2013 Seat ibiza 1.2 TSİ ) yağ değişim için elemanla 10 yıldır çok iyi tanıdığım yağcıya gönderdim. Tüm yağ bakımları yapıldı teslim edildi.bi kaç gün sonra eşim aracın yağ lambası yaktığını söyledi ben sen bilmiyorsundur lastik basınç sensörüdür fln diye geçiştirdim. 

Bi bayram Arefe’sinde tesadüfen eşimin aracına binip gittim yolda (10 km) 4 defa yağ lambası yaktı. Aradım yağcımı durumu izah ettim abi hemen getir baktıralım dedi. Neyse gittik kendisi bi baktı yağı suyu herşeyi normal. İçinden çıkamadık aldık motorcu ustasına götürdük. Adam yağ basıncını ölçtü fln bu araba motor yemiş 1 ay sürer 5.000₺ de borcunuz olur dedi. Orada kısa bi tartışma sonrası söverek aldık servisten ayrılıp kendine dükkan açmış bi elemana götürdük aracı. 

Elemana ne anlattıysak bizi dinlemedi gitti direk kaputu açtı yağ filtresini söktü motor bloğundaki eski yağ filtresine ait contayı çıkardı tamam dedi artık yapmaz. Gerçekten de yapmaz oldu  

Meğer yağcıdaki eleman eski filtreyi sökmüş fakat contayı üstünde bırakmış yeni filtrede contalı takıldığı için yağ lambası yakıyormuş. Bu böyle bir tecrübe oldu bize. 

Siz siz olun adam gibi duyduğunuz 3 4 yere sormadan arabanıza dokundurtmayın. Durduk yere 5.000 ₺ den olacaktık gerçi yağcım karşılayacaktı ama yine de arabadan tiksinirdim. Malum sanayiciler bi yeri yaparken bi yeri bozar. 

Hayırlı akşamlar 

JACK TİESTO TAHRİBAT ... FAKİR BİR ŞİMAL KİLİSESİNDE ŞEYTAN İLE RAHİBİN MACERASI
Toplam Hit: 10821 Toplam Mesaj: 78
mahkeme motorarızası