Aramızda Toptancı Var Mı?Küçük Yada Büyük Çalışan Farketmez
-
ToR5 bunu yazdı:
-----------------------------Türkiye'deki toptancıların çoğu çek kabul ederler ben de dahil. özellikle ''hamiline'' yazılması genelde toptancıların tercihidir. Böylelikle mevcut gelirini vergi dairesi bulamaz Türkiye'de, ABD'de böyle değil. Böylelikle sattığın malın faturasını da kesmesen de olur. Ancak bu tabiiki vergi kaçırmaktır ve suçtur. Tasvip etmiyorum:D Ama çoğunluk böyle yapar.
Aynı zamanda paraya sıkıştığında reeskont oranına göre gider kırdırırsın. Nakit ihtiyacını karşılarsın. Hesaplarını da çek sayesinde daha çabuk kontrol edersin. Yani maliyet hesabı daha rahat görülür çekte. Kar mı ediyorsun zarar mı ediyorsun daha rahat görürsün.
Ancak dezavantajları da var tabii. Çekin karşılıksız çıkması gibi. Sağlam adamdan çek alıcaksın. Pazarlamacılarına 2 çay ısmarla hemen söylerler patronlarının ne bok olup olmadığını. Böyle çözebilirsin.
Bir dezavantajı da tabii vade farkı. Bunu da artık sen ayarlasın malın maliyetine göre.
Ben çek diyorum arkadaşım.
-----------------------------
saol hacı bide şunu diyim örneğin benim 10 milyarlık malım var bunu çevredeki dükkanlara pazarladım sattım diyelim bu paranın bana geri dönüşü ne kadar zmanda olur bi tahmin yürütebilirmisin? @eray öyle hacı en iyi iş kendi işindir :) sende yavaş yavaş babandan devralırsın işte :) -
anti_usa bunu yazdı:
ToR5 bunu yazdı:
Türkiye'deki toptancıların çoğu çek kabul ederler ben de dahil. özellikle ''hamiline'' yazılması genelde toptancıların tercihidir. Böylelikle mevcut gelirini vergi dairesi bulamaz Türkiye'de, ABD'de böyle değil. Böylelikle sattığın malın faturasını da kesmesen de olur. Ancak bu tabiiki vergi kaçırmaktır ve suçtur. Tasvip etmiyorum:D Ama çoğunluk böyle yapar.
Aynı zamanda paraya sıkıştığında reeskont oranına göre gider kırdırırsın. Nakit ihtiyacını karşılarsın. Hesaplarını da çek sayesinde daha çabuk kontrol edersin. Yani maliyet hesabı daha rahat görülür çekte. Kar mı ediyorsun zarar mı ediyorsun daha rahat görürsün.
Ancak dezavantajları da var tabii. Çekin karşılıksız çıkması gibi. Sağlam adamdan çek alıcaksın. Pazarlamacılarına 2 çay ısmarla hemen söylerler patronlarının ne bok olup olmadığını. Böyle çözebilirsin.
Bir dezavantajı da tabii vade farkı. Bunu da artık sen ayarlasın malın maliyetine göre.
Ben çek diyorum arkadaşım.
saol hacı bide şunu diyim örneğin benim 10 milyarlık malım var bunu çevredeki dükkanlara pazarladım sattım diyelim bu paranın bana geri dönüşü ne kadar zmanda olur bi tahmin yürütebilirmisin? @eray öyle hacı en iyi iş kendi işindir :) sende yavaş yavaş babandan devralırsın işte :)
-----------------------------Hocam sattığın mala göre, adama göre veya sektöre göre değişir. Mal için dersek misal süt üretimi yapıp marketlere toptan satıyorsun. Süt çabuk bozulan bir mal. Vadesini uzun tutarsan aleyhine birşeyler gelişebilir. Paranı çabuk alacaskın bu mallarda. elektronik mallarda da keza öyle yapılsa durum lehinedir tabii. ama misal mobilya toptancıları 7-8 ay vadeli mal satarlar. Değerli mallar ve mücevheratta 1 senelik çek bile gördüm ben.
10 bin lira ise hocam çabuk toparlarsan daha iyi olur. Zaten ilk defa yapacaksan fazla arayı tutma. Perakendicilere ilk nasıl alıştırdıysan öyle devam eder. Diğelim senin kitlen 5 kişi 2 milyardan sattın 1 hafta - 10 gün arasında hemen dükkanlarına uğra. 1 milyardan da az alma. Daha sonra daha az verirler alışmasınlar dikkat.
Ama 1 kişiye sattın 10 milyarlık veya 2 kişiye 5'erden. 2 hafta 3 hafta sonra uğra. 4 milyardan az alma.
Çek alma çünkü daha sermaye çek için az. bir de yenisin diye ipnelik yapmasınlar. Aama güveniyorsan al. Ama bence ilk sefer için alma şimdi Türkiye'defiyatlar biraz hareketli enflasyondan senin gelir azalmasın. Para artınca inşaallah daha rahat hareket edersin.
İlk gittiğinde vermezslerse 3-4 tane çay iç. Bunalt adamları.:D
-
hocam anladığım kadarıyla vade süresi malın değeri ve sektöre göre değişiyo bide 10binlik malı ben ilk evrede 5 kişiya satmam çok zor 20 25 dükkana anca satılır çek işinide dediğin gibi sadece güvendiğim tanıdığım adamlara yaparm bir dükkana 2 haftada bi giderek bol bol çaylarını içmek suretiyle parayı tahsil edebilirm 1 yada 2 ayda :) bu sürede 5-6 aya uzamadıkça bana günümüz şartlarlarında güzel para bırakır gibime gelio ayrıca çayıda çok severim :)
-
anti_usa bunu yazdı:
hocam anladığım kadarıyla vade süresi malın değeri ve sektöre göre değişiyo bide 10binlik malı ben ilk evrede 5 kişiya satmam çok zor 20 25 dükkana anca satılır çek işinide dediğin gibi sadece güvendiğim tanıdığım adamlara yaparm bir dükkana 2 haftada bi giderek bol bol çaylarını içmek suretiyle parayı tahsil edebilirm 1 yada 2 ayda :) bu sürede 5-6 aya uzamadıkça bana günümüz şartlarlarında güzel para bırakır gibime gelio ayrıca çayıda çok severim :)
-----------------------------Yaparsın hocam sen. Parayı ve çayı seviyorsan çok rahat yaparsın hocam.:D Allah bereketli yapsın.
-
ToR5 bunu yazdı:
-----------------------------anti_usa bunu yazdı:
-----------------------------Yaparsın hocam sen. Parayı ve çayı seviyorsan çok rahat yaparsın hocam.:D Allah bereketli yapsın.
amin hocam saolasın yardımların için :) parayıda çayıda severim :) Allah yardımcımız olsun hepimizin. -
Görmedim 20 25 dükkan yazmışsın. Arayı sıcak tut o zaman hacı.
-
ToR5 bunu yazdı:
-----------------------------Görmedim 20 25 dükkan yazmışsın. Arayı sıcak tut o zaman hacı.
doğru dion hacı sık sık gezmek lazım dükkanları promosyondur indirimdir filan adamları bağlamam lazım -
hacı malını satarken ödeme nasıl olacak diye sorarsın nakitte degişir tabi her zaman ama pc parcası bu sen parayı peşin alacaksın adama veresiye vereceksin yada bir hafta sonra ödemeni al diyecekler sende ona göre fiyat cekeceksin atıyorum bin liralık ürün nakitte binlira bir hafta sonra 1100 lira vereceksin sen eger o parayı almış olsaydın nakit bir hafta boyunca o maldan 3 4 tane satma olasılıgın olacaktı ama parayı nakit alamadıgın için müşteriye o maldan yok satacaksın fiyatı söylemeden önce muhakkak ödeme şeklini kesinlikle ogren derim
-
Foxxxxxx bunu yazdı:
-----------------------------hacı malını satarken ödeme nasıl olacak diye sorarsın nakitte degişir tabi her zaman ama pc parcası bu sen parayı peşin alacaksın adama veresiye vereceksin yada bir hafta sonra ödemeni al diyecekler sende ona göre fiyat cekeceksin atıyorum bin liralık ürün nakitte binlira bir hafta sonra 1100 lira vereceksin sen eger o parayı almış olsaydın nakit bir hafta boyunca o maldan 3 4 tane satma olasılıgın olacaktı ama parayı nakit alamadıgın için müşteriye o maldan yok satacaksın fiyatı söylemeden önce muhakkak ödeme şeklini kesinlikle ogren derim
dediğin doğru hacı ama öyle fiyat farkı koyarsam müşteriyi kaçırma ihtimalimde var çünkü aynı işi yapanlar peşin fiyatına vade farksız çalışıyor. -
senet biraz sakat gibi hocam bizim burda bilgisayar ve elektronik ürünleri satan bir abimiz var. ilk başta kesin teminat mektubu diye bişey var onu veriyor istediği kadar mal alıyor tabiki parasal limite bağlı kesin teminatta süresiz oluyor. mesela sen 50.000 TL.lik mal alacaksın ama hemen değil peyderpey olarak tabiki bunun ödeme vadesinide 90-120 gün yaparsın veya üstünede çıkabilirsin bu sektöre göre değişiyor çünkü satıcılar en çok kesin teminata güveniyorlar mahkeme falan derdi yok sanırım hemen direk bankadan tahsil edebiliyor parayı, mahkeme işinide banka üstleniyor sıkıştığında ise bankayla vadeli anlaşma yapıyorsun. Her sattığın malın parasını ödersin öyle ufak şeyleri dükkanda hazır bulundurursun büyük mala gelince bir iki gün sonra teslimat yaparsın ona göre sipariş verirsin her seferinde senet imzalamazsın en başta kesin teminatı verdin sonuçta. senet işleri biraz sakat. siparişleride telefonla değil bayilik sistemi ile sipariş verirsin millet internetten online nasıl alışveriş yapıyorsa sende o şekilde sepete ekleyip kendine kargolatıyorsun tabiki karına satıyorsun. kredi kartı ile taksitli alışverişlerde banka sana peşin ödüyor sanırım alıcı olan kişi ise bankaya taksitle ödüyor yanılıyormuyum.