folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Aramızda Toptancı Var Mı?Küçük Yada Büyük Çalışan Farketmez

Aramızda Toptancı Var Mı?Küçük Yada Büyük Çalışan Farketmez

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Erkek

anti_usa bunu yazdı:
    -----------------------------
    Foxxxxxx bunu yazdı:

hacı malını satarken ödeme nasıl olacak diye sorarsın nakitte  degişir tabi her zaman ama pc parcası bu sen  parayı peşin alacaksın adama veresiye vereceksin yada bir hafta sonra ödemeni al diyecekler sende ona göre fiyat cekeceksin atıyorum bin liralık ürün nakitte binlira bir hafta sonra 1100 lira vereceksin sen eger o parayı almış olsaydın nakit bir hafta boyunca o maldan 3 4 tane satma olasılıgın olacaktı ama parayı nakit alamadıgın için müşteriye o maldan yok satacaksın fiyatı söylemeden önce muhakkak ödeme şeklini kesinlikle ogren derim

dediğin doğru hacı ama öyle fiyat farkı koyarsam müşteriyi kaçırma ihtimalimde var çünkü aynı işi yapanlar peşin fiyatına vade farksız çalışıyor.

kacırmazsın sen benden bir anakart aldın  bana 1 hafta sonra getirecegini söyledin ben sana ben sana 1100 dedim al sana nakitte peşin fiyatına vadeli eger sen o parayı hemen verseydin yarın o anakart benim rafımda olacaktı ve bir başkasına satacaktım düşün şimdi sana bir haftalıgına 1000 liraya sattım benim karım 50 milyon bu anakarttan karım 1 hafta sonrada 50 milyonbenim param 1 hafta senin cebinde ve rafımda o mal yok 1 hafta boyunca yok satıyorum şimdi düşün gelen müşteri yok dedigim için  bir daha ki seferde 2 tercihi olacam senin yüzünden daha bir sürü neden ya peşin çalışacaksın al gülüm ver gülüm yada dedigim gibi çalışacaksın

Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce Benim için de dua et deyiveriyorum Ve babamın cevabıyla sarsılıyorum Kendisi nerede, derse, ne diyeyim?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anti_usa
    anti_usa's avatar
    Erkek
    GICIKCAN bunu yazdı:

senet biraz sakat gibi hocam bizim burda bilgisayar ve elektronik ürünleri satan bir abimiz var. ilk başta kesin teminat mektubu diye bişey var onu veriyor istediği kadar mal alıyor tabiki parasal limite bağlı kesin teminatta süresiz oluyor. mesela sen 50.000 TL.lik mal alacaksın ama hemen değil peyderpey olarak tabiki bunun ödeme vadesinide 90-120 gün yaparsın veya üstünede çıkabilirsin bu sektöre göre değişiyor çünkü satıcılar en çok kesin teminata güveniyorlar mahkeme falan derdi yok sanırım hemen direk bankadan tahsil edebiliyor parayı, mahkeme işinide banka üstleniyor sıkıştığında ise bankayla vadeli anlaşma yapıyorsun. Her sattığın malın parasını ödersin öyle ufak şeyleri dükkanda hazır bulundurursun büyük mala gelince bir iki gün sonra teslimat yaparsın ona göre sipariş verirsin her seferinde senet imzalamazsın en başta kesin teminatı verdin sonuçta. senet işleri biraz sakat. siparişleride telefonla değil bayilik sistemi ile sipariş verirsin millet internetten online nasıl alışveriş yapıyorsa sende o şekilde sepete ekleyip kendine kargolatıyorsun tabiki karına satıyorsun. kredi kartı ile taksitli alışverişlerde banka sana peşin ödüyor sanırım alıcı olan kişi ise bankaya taksitle ödüyor yanılıyormuyum.

valla hocam dediklerinden anladığım kadarıyla müşterilerim bana kesin teminat mektubu verecek vadeyide ona göre ayarlayacaz sonra çektir senettir hiçbişeyle uğraşmadan tahsilat yapacaz.müşteri sattıkça ödeyecek yani anladığım bu karışık geldi bana biraz :) @Foxxxx hocam senin dediğinde mantıklı ama onu büyük toptancılar yapıyor örneğin biosis,metro elektronik biz küçük toptancı olduğumuz için vade farkı koyamıyoruz koymaya rakipler izin vermiyor sen diosun müşteriye peşin al 100 lira 1 ay sonra öde 120 lira ama başkası gelio senin müşterine al dio 100 liradan malı veriyo parasını satınca ver dio bu sefer müşteri doğal olarak ona gidiyo

T.C. Anayasası Madde3:Türkiye Cumhuriyeti, Devleti ve Milleti ile bölünmez bir bütündür.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Erkek

anti_usa bunu yazdı:
    GICIKCAN bunu yazdı:

senet biraz sakat gibi hocam bizim burda bilgisayar ve elektronik ürünleri satan bir abimiz var. ilk başta kesin teminat mektubu diye bişey var onu veriyor istediği kadar mal alıyor tabiki parasal limite bağlı kesin teminatta süresiz oluyor. mesela sen 50.000 TL.lik mal alacaksın ama hemen değil peyderpey olarak tabiki bunun ödeme vadesinide 90-120 gün yaparsın veya üstünede çıkabilirsin bu sektöre göre değişiyor çünkü satıcılar en çok kesin teminata güveniyorlar mahkeme falan derdi yok sanırım hemen direk bankadan tahsil edebiliyor parayı, mahkeme işinide banka üstleniyor sıkıştığında ise bankayla vadeli anlaşma yapıyorsun. Her sattığın malın parasını ödersin öyle ufak şeyleri dükkanda hazır bulundurursun büyük mala gelince bir iki gün sonra teslimat yaparsın ona göre sipariş verirsin her seferinde senet imzalamazsın en başta kesin teminatı verdin sonuçta. senet işleri biraz sakat. siparişleride telefonla değil bayilik sistemi ile sipariş verirsin millet internetten online nasıl alışveriş yapıyorsa sende o şekilde sepete ekleyip kendine kargolatıyorsun tabiki karına satıyorsun. kredi kartı ile taksitli alışverişlerde banka sana peşin ödüyor sanırım alıcı olan kişi ise bankaya taksitle ödüyor yanılıyormuyum.

valla hocam dediklerinden anladığım kadarıyla müşterilerim bana kesin teminat mektubu verecek vadeyide ona göre ayarlayacaz sonra çektir senettir hiçbişeyle uğraşmadan tahsilat yapacaz.müşteri sattıkça ödeyecek yani anladığım bu karışık geldi bana biraz :) @Foxxxx hocam senin dediğinde mantıklı ama onu büyük toptancılar yapıyor örneğin biosis,metro elektronik biz küçük toptancı olduğumuz için vade farkı koyamıyoruz koymaya rakipler izin vermiyor sen diosun müşteriye peşin al 100 lira 1 ay sonra öde 120 lira ama başkası gelio senin müşterine al dio 100 liradan malı veriyo parasını satınca ver dio bu sefer müşteri doğal olarak ona gidiyo

ben o kadar pc cevre birimleri aldım kimse demedi sattıkca öde diye diyemez benim çalışmam bu şekilde benim

Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce Benim için de dua et deyiveriyorum Ve babamın cevabıyla sarsılıyorum Kendisi nerede, derse, ne diyeyim?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anti_usa
    anti_usa's avatar
    Erkek
    bilmiyorum sende haklısın hocam ama ben araştırdığım kadarıyla vade farkı yok bu işte

T.C. Anayasası Madde3:Türkiye Cumhuriyeti, Devleti ve Milleti ile bölünmez bir bütündür.
Toplam Hit: 4340 Toplam Mesaj: 35