Aranızda Yazılım Şirketinde Çalışan Var Mı?
-
Başlıkta söylediğim gibi bu tarz şirketlerde çalışan arkadaşlara bi soru sormak istiyorum..
Yakında farklı sektörler için programlar satmayı düşünüyorum... Programlarımı fikir ve sanat eserleri kanunuyla korumak istiyorum ayrıca sattığım şirket bu programı lisanslı olarak kullanmalı.. Yani maliyeden yada bsa gibi kuruluşlardan geldiğinde başına bir dert gelmemesi gerekir..
yazılım şirketlerinde çalışan arkadaşların yazdığı programlar için lisans nasıl yapılıyor, ücret veriliyor mu nerelere başvuruluyor? şirket olmak şart mı? sattığım programın gelirinden herhangi bi vergi vermek zorunda mıyım?
Cevaplarınızı bekliyorum:)
-
vay yer altından yer üstüne çıkıyorsun ha :) Umarım işini gücünü yoluna koyarsın ;)
-
sağol hoca.. şuan plan aşamasındayım.. en iyi şekilde birşeyleri yapmam gerekir! Ahmaklığımdan 4-5 yıl boş durmuşum.. Bu sene fırtına gibi eseceğim..
bu arada tahribat.com için bi makele yaptım.. visual basicte bir trojan.. reverse connection yöntemini kullanarak bağlanıyor... bunu da paylaşacağım :)
-
ertan bunu yazdı:
-----------------------------sağol hoca.. şuan plan aşamasındayım.. en iyi şekilde birşeyleri yapmam gerekir! Ahmaklığımdan 4-5 yıl boş durmuşum.. Bu sene fırtına gibi eseceğim..
bu arada tahribat.com için bi makele yaptım.. visual basicte bir trojan.. reverse connection yöntemini kullanarak bağlanıyor... bunu da paylaşacağım :)
-----------------------------
eline koluna sağlık ertan dört gözle bekliyorum dökümanı. -
evet döküman gerçekten iyi olur.zaten ben de buaralar tatili fırsat bilip vb ye dönüş yapmayı düşünüyorum...
-
dökümanın yanında kodlarını da verebilirm belki.. dökümanı pdf olarak hazırlayabilirim (dökümanı .doc olarak bitirdim)
bi tek log tutma özelliği yok.. onu da koysam artık millet kendi komplike trojanını hazırlar :) ama onu da kendisi yapsın. amacım sadece mantığını kavratmak... göreceksiniz ki mantık çok basit
-
Kodlarını vermezsen daha iyi olur.
-
Antikky microsoftta çalışıyor bildiğim kadarıyla (:
-
TeRRoR bunu yazdı:
-----------------------------
Kodlarını vermezsen daha iyi olur.
-----------------------------kodlarını vermezsem adam nasıl yapacak ve mantığını anlayacak.. proje halini verme desen anlarım :)
cold-m4, biliyom antikky microsoftta çalışıyor.. ama ben microsoft gibi değilim..o kadar param yok.. bana küçük bi yazılım şirketinde çalışan biri lazım..
-
ya bu lisanslama olayında işte programın içinden belirli başlı yerlerin kodlarını fln doc olarak isiyorlardı bir kaç bişiler daha vardı sanrmda unuttumçok oldu... bakıyım bulabilirsem paylaşırım.
-
bekliyorum hoca.. bulursan iyi olur