Arı İstilası, Sürekli Bir Yerlerden Geliyorlar
-
Selamlar,
Bir kaç gündür arılarla problem yaşıyorum, nereden çıkıyorlar bir türlü bulamadım, hava soğuk, bu soğuk havada arıların olması normal mi? pencereyi açtım bir süre ama hiç giren çıkan bir şey olmadı.. neyse arada bir pencerenin kenalarında ya da duvarlarda bir yerde yaklaşık 5 cm büyüklüğünde (bal arısı ama 1.5-2 kat daha büyük) arılar görüyorum, 7-8 tane öldürdüm 2 günde. Odada yuva yapılacak bir yer yok ama bakmam gereken yerler nereler olabilir, ya da dışarda? arıcılıkla uğraşan arkadaşlar varsa ya da bilgisi olan bu arılar nereden çıkabilir ?
3. kattayım bu arada ve üstümde katlar da var. İşin tuhafı sadece bu odada arılar var.. birisi sokacak sonra doktorlarla uğraşmak istemiyorum. eşyaların içinden çıkması da pek mantıklı gelmedi bana, yani o kadar arının olması çok da normal değil, yuvalarının olmasından şüpheleniyorum ama nerede olabilir bilemedim
-
hocam sarıca olabilir . Bizim bağ evinde vardı kendilerine tuhaf bişey inşa etmişlerdi .
CnkGn tarafından 26/Şub/14 12:40 tarihinde düzenlenmiştir -
Oturduğun yerin yakınlarına kovan yapmış olabilirler,
-
evet o sarıca denilen arıların resmine baktım çok benziyor buna.. acaba nerede yuva olabilir. hani emin olsam dışardan geldiğine pencereyi açmam ve bir de şu koruyuculardan bakarım.. ama içerden de geliyor olabilir, kaloriferin içinde olabilir ya da eşyaların içinde ya da duvarlarda biraz çatlak var oradan çıkıyorlar da olabilir
-
öldürdüğümün birinin resmini çektim, azcık bulanık çıkmış ama anlaşılır sanırm
bunlar bir de uçmuyor, yani hantal bir yapıları var gibi geldi. uçarken hiç görmedim, ya duvardalar y ada pencere kenarlarında yürüyorlar..
unbalanced tarafından 26/Şub/14 13:03 tarihinde düzenlenmiştir -
bunlar kenar köşe bir yere kovanımtrak birşey inşa edebiliyor, dışarıdadır büyük ihtimal, çatı aralığı falan varsa oralara da yaparlar.
detaylı bakıp yuvayı bulacaksın, hava karanlıkken, yuvanın üzerine bir avuç DDT atıp kaçacaksın. sabaha tertemiz.
arı öldürmekle bitmez, yuvayı kapana çevirmek lazım.
-
Hocam bu bal arısı değil eşşek arısı yani soktuğunda felan hiç bir yararı olmuyor ne yazık ki bunların kovanları gri renkte küçücük olur evi bi ara yoksada duman kokusuna gelmezler birşeyler yap sigara iç birşeyler yap kaçıştır :D
En küçük yere bile yuva yapabilme ihtimalleri var avcunun içine sığabilicek büyükükte hatta biraz dahaküçük bi kovanda 10-15-25 arası arı olabiliyor dikkat et varsa çok saldırgan bu pijler. -
şimdi bi tane daha öldürdüm.. canlıyken resmini çekebildim

ddt yi falan bulamam burada da ben anlamadım nasıl gelmişler dışardan. hadi 1-2 tane gelsin ama 10 tane falan gelmişse demek ki yuva evde olabilri ya da benim odada.. ama nerede olabilir.sıcak yere yakın mıdır yoksa ..? çok tuhaf yaa..
-
bi tanesini takip et o.O
-
aman hacı dikkat et götü başı sokarlar sıkıntı :D
-
arılar pek hareket etmediği için takip edilmesi zor ya da uzun sürer baya.. gece bile ortalıklarda.. yatarken baktım lambanın yanında takılıyor :)) bi de hani artık huylanmaya başladım, küçük bir şeyden huylandım, olur da sokarlar falan doktor falan da bulamam çok sıkıntılı iş.. o yüzden bir an önce yuvalarını bulup kapatmak gerek.
şuan lamba yok ahize falan da yok, oralardaki deliklerden çıkabilirler mi mesela?