folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Arı İstilası, Sürekli Bir Yerlerden Geliyorlar

Arı İstilası, Sürekli Bir Yerlerden Geliyorlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Selamlar,

Bir kaç gündür arılarla problem yaşıyorum, nereden çıkıyorlar bir türlü bulamadım, hava soğuk, bu soğuk havada arıların olması normal mi? pencereyi açtım bir süre ama hiç giren çıkan bir şey olmadı.. neyse arada bir pencerenin kenalarında ya da duvarlarda bir yerde yaklaşık 5 cm büyüklüğünde (bal arısı ama 1.5-2 kat daha büyük) arılar görüyorum, 7-8 tane öldürdüm 2 günde. Odada yuva yapılacak bir yer yok ama bakmam gereken yerler nereler olabilir, ya da dışarda? arıcılıkla uğraşan arkadaşlar varsa ya da bilgisi olan bu arılar nereden çıkabilir ?

3. kattayım bu arada ve üstümde katlar da var. İşin tuhafı sadece bu odada arılar var.. birisi sokacak sonra doktorlarla uğraşmak istemiyorum. eşyaların içinden çıkması da pek mantıklı gelmedi bana, yani o kadar arının olması çok da normal değil, yuvalarının olmasından şüpheleniyorum ama nerede olabilir bilemedim

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek

hocam sarıca olabilir . Bizim bağ evinde vardı kendilerine tuhaf bişey inşa etmişlerdi . 

CnkGn tarafından 26/Şub/14 12:40 tarihinde düzenlenmiştir

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Oturduğun yerin yakınlarına kovan yapmış olabilirler,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

evet o sarıca denilen arıların resmine baktım çok benziyor buna.. acaba nerede yuva olabilir. hani emin olsam dışardan geldiğine pencereyi açmam ve bir de şu koruyuculardan bakarım.. ama içerden de geliyor olabilir, kaloriferin içinde olabilir ya da eşyaların içinde ya da duvarlarda biraz çatlak var oradan çıkıyorlar da olabilir 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

öldürdüğümün birinin resmini çektim, azcık bulanık çıkmış ama anlaşılır sanırm

arı 

bunlar bir de uçmuyor, yani hantal bir yapıları var gibi geldi. uçarken hiç görmedim, ya duvardalar y ada pencere kenarlarında yürüyorlar..

unbalanced tarafından 26/Şub/14 13:03 tarihinde düzenlenmiştir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Erkek

bunlar kenar köşe bir yere kovanımtrak birşey inşa edebiliyor, dışarıdadır büyük ihtimal, çatı aralığı falan varsa oralara da yaparlar.

detaylı bakıp yuvayı bulacaksın, hava karanlıkken, yuvanın üzerine bir avuç DDT atıp kaçacaksın. sabaha tertemiz.

arı öldürmekle bitmez, yuvayı kapana çevirmek lazım.

Ali Asaf & Elif Dua & Zeynep Sena & Ayşe Zehra'nın Babası
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Hocam bu bal arısı değil eşşek arısı yani soktuğunda felan hiç bir yararı olmuyor ne yazık ki bunların kovanları gri renkte küçücük olur evi bi ara yoksada duman kokusuna gelmezler birşeyler yap sigara iç birşeyler yap kaçıştır :D

En küçük yere bile yuva yapabilme ihtimalleri var avcunun içine sığabilicek büyükükte hatta biraz dahaküçük bi kovanda 10-15-25 arası arı olabiliyor dikkat et varsa çok saldırgan bu pijler.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

şimdi bi tane daha öldürdüm.. canlıyken resmini çekebildim 

ddt yi falan bulamam burada da ben anlamadım nasıl gelmişler dışardan. hadi 1-2 tane gelsin ama 10 tane falan gelmişse demek ki yuva evde olabilri ya da benim odada.. ama nerede olabilir.sıcak yere yakın mıdır yoksa ..? çok tuhaf yaa..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek

bi tanesini takip et o.O

test 1 2
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek

aman hacı dikkat et götü başı sokarlar sıkıntı :D

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

arılar pek hareket etmediği için takip edilmesi zor ya da uzun sürer baya.. gece bile ortalıklarda.. yatarken baktım lambanın yanında takılıyor :)) bi de hani artık huylanmaya başladım, küçük bir şeyden huylandım, olur da sokarlar falan doktor falan da bulamam çok sıkıntılı iş.. o yüzden bir an önce yuvalarını bulup kapatmak gerek. 

şuan lamba yok ahize falan da yok, oralardaki deliklerden çıkabilirler mi mesela?  

Toplam Hit: 3607 Toplam Mesaj: 31