Arı İstilası, Sürekli Bir Yerlerden Geliyorlar
-
tavuk ürünü bulamadım, hindi salamı gördüm ama almadım belki işe yaramaz diye :)
neyse balkona çıktım dedim belki yuvayı görürüm, baktım ki en son katta oturuyormuşum da haberim yokmuş :)
neyse yuva gibi bi şey gördüm ama emin değilim o mu değil mi

-
Demişler zatende,bunlar eşek arısı yani bal arısı gibi soktularmı ölmezler,iğneleri düzdür bu yüzden döner döner sokarlar ve dişleri olduğu için ısırabilirler ha niye diyorum bunları.
Aslında pekte belli olmasada kış ayında sayılırız ancak havalar bir ara ısındığı için bazı ağaçlar çiçek açtı bazı hayvanlar kış uykusundan uyandı(bunlar gibi)
Eğerki tekrar ciddi bir soğuk gelirse hepsi ölür ama eğer gelmez yazın seni durdurmazlar haberin olsun,feci birşeylerdir.
Yuvasına gelirsek,hani dörtgen borular varya onların içine bile yapabiliyorlar.Bana karlırsa yuvalarını bulamazsın bu yüzden bazı ilaçlar var ciğerlerini lekeliyorormuş 2 3 günde öldürüyor ama bunun faydası arı bu sörede yuvasına döndüğü için hepsi ölüyor.
Eğer fazlalarsa(ki günde 5 arı fazla) bunlar tahminim en az 3 farklı yerde yuvaları vardır çünkü bunlar bal arıları gibi binlerce değil onlarca olur bir yerde bu yüzden farklı farklı yan yana yerlere yuva yaparlar
Kolay gelsin,bahar gelmeden hallet yoksa hallederler
-
hacı bizim eve de yazın girerdi bunlardan. boku püsürü taşıyıp korniş kenarlarına yuva yaparlardı.
oralara da iyi bak. kum gibi balçık gibi bi maddeden yuva yapıp içine bok püsür dolduruyolar.
-
unbalanced bunu yazdı
tavuk ürünü bulamadım, hindi salamı gördüm ama almadım belki işe yaramaz diye :)
neyse balkona çıktım dedim belki yuvayı görürüm, baktım ki en son katta oturuyormuşum da haberim yokmuş :)
neyse yuva gibi bi şey gördüm ama emin değilim o mu değil mi

bak adam ne güzel demiş tam üzerine basmış,işi bilen olunca bi başka tabi :)
Nvidia bunu yazdıhocam bu cereci arısı babannem öyle der yani. bunlar kolay kolay ısırmaz hatta sanırım iğneleride yok toprak taşıyarak topraktan yuva yapar ve yumurtlar oraya. topraktan yapılı bişe görürsen boz yuvalarını
-
:D herkes farklı bir şey söylemiş ben işin uzmanı olarak bunların sarıcı arı olduğunu söyleyebilirim. Bal yapmazlar eşek arılarından tek farkı soktukları zaman öldürmezler. Büyük ihtimal pencerenin altına ve penceredeki oluklara yuva yapmışlar ya da yakında yuvaları var eve girecek bir delik bulmuşlar girmişler.
-
kalemlik bunu yazdı
:D herkes farklı bir şey söylemiş ben işin uzmanı olarak bunların sarıcı arı olduğunu söyleyebilirim. Bal yapmazlar eşek arılarından tek farkı soktukları zaman öldürmezler. Büyük ihtimal pencerenin altına ve penceredeki oluklara yuva yapmışlar ya da yakında yuvaları var eve girecek bir delik bulmuşlar girmişler.
Evet arkadaşın dediği gibi biz yöresel olarak buna sarıcalı diyoruz :)
Bu sene ot biçerken 4 yerimden soktu kuzenimi 15 yerinden soktu geçen yıl eğer alerjin yoks bir şey olmaz yani :D
Ama neden var dersen yuvası vardır. Bizim köy evinde çinkonun arasına yuva yapmıştı İlac var ziraatçilerde kullanabilirsin.
-
yazmayı unuttum, uzun bi şey ile yuvayı dağıttım, kum gibi dökülür sanmıştım ama sertleşmişti, neyse dağıtmaya çalıştım, arı falan çıkmadı dışarıya ama.. üstteki kumu alabildim, içerisine bi şey yapamadım çünkü balkonla çatı mesafesi baya var.. tamamen temizlemek için ne yapmam gerek bilmiyorum.. su falan dökmek aklıma geldi sadece
-
orospu çocuğu bunlar ot biçerken 9 yerimden soktu piçler. peşimide bırakmadılar depar atmıştım tarla da :/
-
BosphorusPasha bunu yazdı
orospu çocuğu bunlar ot biçerken 9 yerimden soktu piçler. peşimide bırakmadılar depar atmıştım tarla da :/
:D
Az önce dediğim gibi benide o vaziyette soktu sırtta motor hey yavrum hey koşma rekoru kırmıştım ama nafile suya atıcan kendini veya yere başka türlü bırakmıyorlar.
Unbalanced hocam bizim fındık bahçelerinde oluyor bunlar. Biz yuvanın ağzına kireç döküyoruz iki saat içinde hepsi gelmemek üzere yuvadan uzaklaşıyor kokusundan kaçıyorlarmış.
Birde şunu diyeyim arı sokunca ölünmez ama bir tek şey hariç eğer ağıza girer boğazı sokarsa ölüyormuşsun çünkü yemek borusunu şişirip soluk borusunu tıkıyormuş o yüzden arıdan koşarken ağzınızı kapamayı unutmayın (:
edit// yukarda ilaç aldık ziraatten dedim çünkü evin çinkosunda olduğu için ulaşma sansımız yoktu o yüzden aldık. yoksa birinci çözüm kireç.
zeybekustasi tarafından 01/Mar/14 01:23 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam alerji ile ilgili olan kısmı duydun. alerjin varsa maalesef hemen herhangi bir arı cinsinin sokması sıkıntılı.
bunun haricinde o yuvayı bu itfaiyecilerin yangınlarda birşeyleri yıkmak için kullandığı mızrakla kanca arası garip uzun bir zımbırtısı var. Onun benzeri bir şey aracılığı ile bozmayı deneyebilirsin. ama bunu soğuk bir günde yapmanı öneririm zira hayvanlar kıpırdayamadıkları için kim yaptı neden yaptı anlayamazlar. Sıcak bir günde yuvadan çıkacak olurlarsa da ya kendini dumana saracaksın ki mümkün değil, yapabileceğin sağlam bir arıcı elbisesi benzer bir elbiseyle o işi yapmak ki o durumda bile etraftaki insanlara saldırabilirler. En iyisi soğuk bir günde yapacaksın.
Bunun haricinde siyah büyük eşek arılarından değil bu cins. Ama bal arısı da değil. Bal arısı olsaydı söyleyebileceğim öldürmene bile gerek yok. Hayvanı sıkıştırmadığınız sürece zaten kendisi de sıkmaz. bal arıları son derece iyi huylu yaratıklar. Kovanları tehlikeye girmezse sokmazlar. Bunun nedeni de, bal arıları sokarlarsa iğnelerini kaybediyorlar ve bu yüzden ölüyorlar. bu, arkadaşların sarıcalı dedikleri arılar sokunca iğnelerini kaybetmedikleri için maalesef tekrar tekrar sokma şansına sahipler ve bu yüzden tereddüt etmezler. Kızarlarsa sokarlar. Oda konusunda ekstra hassas olmanı öneririm.
Bir kaç yıl önce bir tanesi benim yatağıma düşmüş gece ben uyurken bende dönünce omuzum üzerine gelmiş. uyku arasında 6-7 kez omuzumun arka tarafından sokmuş. O vakitler o kadar uykusuzum ki, birisinin ufak bir kağıdı yuvarlayıp yatağıma attığını düşünüp uyku sersemi arıyı alıp yataktan atmışım. Kanepenin kenarına. sabah sızlamayıla uyanınca durumu hatırlayıp yatağın kenarından bakınca farkettim. Omuzumu anneme göstermiştim. 6-7 kere sokmuş. Nasıl uyanmadın demişti :D Alerjim olmadığı için tamamen şanslıydım. Soktuğu yerlerde ufak şişlikler oluştu. Onlarda ilaç bile kullanmaığım halde 1 ay gibi bir sürede tamamen geçti.