Arı İstilası, Sürekli Bir Yerlerden Geliyorlar
-
eşek arısı kuytu köşe karanlık genelde sıcak ortamlara yuvasını yapar
kışın pek saldırmazlar hava serinledikçe uyuşur vücudu en agresif zamanları yazın en sıcak günlerinde olur
bulunduğun odanın tavanda delik falan varsa oraları tıka
camına sineklik tak
ev içerisinde bulsan çözüm üretirsinde dışarıda yuvalarını bulmak her zaman mümkün olmaz
sen dua et bu cins küçük olan birde bunların büyükleri var hayvan gibi baş parmak büyüklüğünde oluyor
o sokunca işte ambulans gelene kadar yaşadın yaşadın yoksa nalları dikersin
endenius tarafından 26/Şub/14 14:20 tarihinde düzenlenmiştir
-
o eşek arısı hava soguk olduğu için pek hızlı hareket edemezler buyük ihtimal bulunduğun yere yakın yuva yapmıslar kı çok goruyorsun. Odan sıcak olduğundan arılar sıcağı sever ondan içeri giriyorlar alerjın varsa dikkat et sokalrsa ölebilirsin
-
saricalar , esek arilari icin basit ev kapanlari
pet sise icine tavuk cigeri vs...
bi incele bakalim http://arivearicidostu.blogspot.com/2008_08_01_archive.html

hojucuk tarafından 26/Şub/14 14:42 tarihinde düzenlenmiştir
-
Bu ruh hastalari tavuktur salamdir pek seviyorlar. Bi dilim salam kes koy bir yere, mutlaka toplar arkadaslarina goturur, kenardan usulca seyret bakalim nereye gidiyor.
izzmarit tarafından 26/Şub/14 15:04 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam aynı sıkıntıyı bende yasadım.arı cam mermerının tam koşesinde bi delik bulmus işleye işleye kocaman bi delik haline getirmiş orayı.Annemede gosterdım bızımkıler eskı toprak çareyi öldürmekte buldular :d.Annemın yaptıgını anlatıyorum.
arı kovanına tornavıdayla durttu cıkan arıyı supurgeye cektı tum arılardan kurtardıgına emın olduktan sonra oraya alcı yaptı.o gun aksamına bende o odada yatıyorum :d.Sabah bi kalktım içerde bir hava trafiği var görmen lazım :d.arılar dışarı cıkamayınca ılerı doğru delmısler beton delmıs serefsızler.bı şekılde annem yıne hallettı kaza bela olmadan.Sakın onemsememezlık etme alerjisi olanı olume goturur oyle cinsler yanı allah kolaylık versın
-
Oglumu isirmislardi gecen yaz. Aldim elime sopayi daldim hepsi disari ciktilar :).
Cocugu eve goturuyorken bir ara eczanede durdum acimasin diye ilac alacam. Ogluma bir baktim napiyor diye surati olmus davul.
Direkt acile...
Evde ari gorursem Allah rahmet eylesin...
Dikkatli olun alerjisi olani goturur.
++Gecen yaz bir coca-cola tenekisini icinde az cola kalmis bunlar da girmisler. Colayi icen cocugu icten bogazindan isirmislar.
Acile goturmusler kordizon fln inmis cocugun bogazindaki sislik. Doktor bu aksam kalin demis babasi uzaktan olduklari icin olmasi lzm imza atip eve cikmislar. Tabi maalesef cocuk gece .. :( Allah rahtmet eylesin...
Aman dikkat edin
-
cevaplar için çok teşekkürler, baya fikir sahibi oldum. en son arıyı öldürdükten sonra bir daha görmedim, pencere kapalı olduğu için dışardan gelmemiş olabilir. Birazdan markete gidip tavuk falan alayım, o resimdeki gibi bir kapan kurayım bakalım işe yarayacak mı. umarım yuvaları dışardadır da uğraşmam, bir de sineklik bakmak gerek, dediğiniz gibi kışın uyuşuklarsa yazın mahvederler beni bunlar :))
-
hocam bu cereci arısı babannem öyle der yani. bunlar kolay kolay ısırmaz hatta sanırım iğneleride yok toprak taşıyarak topraktan yuva yapar ve yumurtlar oraya. topraktan yapılı bişe görürsen boz yuvalarını
-
kapan taktiği süpermiş çok beğendim. bence bir dene hocam
-
O sarı kırmizi bi eşşek arısı arısı var en çok ndan tırsarım nası ni yaratık toruc mactonun küçük kuzeni geçmişini