folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Arkadaşlar Owerlock Yapımı Hakkında Az Bilgi Ltfnn ..

Arkadaşlar Owerlock Yapımı Hakkında Az Bilgi Ltfnn ..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BilimAdami
    BilimAdami's avatar
    Erkek
    bu arada dostum sen noteboooka falan oc sakın düşünme :) masaüstlerinde olur o işlem notebookta denemeye bile kalkma o fan onu karşılamaz yakarsın ortalığı.

ben seni ölesiye sevmiştim, sen beni öldürüpte terkettin...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AdReNaLiNe
    AdReNaLiNe's avatar
    Erkek

laptop ise sakın deneme :) zararlı çıkarsın ama masaüstü ise ve donanımının saglam olması gerekir ki en önemlisi sogutma sisteminin saglam olmasıdır...

mantık nedir  atıyorum 2.4 işlemci var core 2 duo sen bunu 2.7 ye kadar çıkardın ee ne oldu ??? yapılan işlem sayısı artacağınan ortaya çıkan ısıda artar eger bunu sogutma ile karşılayamazsan ya sürekli reset atar yada ilgili parça yanar...

yukarıda özellik saymıssın kanımca o özellikteki bilgisayara yapılan overclock işleminden pek bi fayda alamazsın gibime geliyor :)

birde eger anakartın asus ise asusun bazı anakartlarında otomatik overclock seçenekleri mevcut mesela P4P800S marka eski anarkatında böyle bir özellik vardır %30 a kadar otomatik overclock ayarlayabiliyorduk...

dip not:)

çömezlik bir leke değildir :) overclock ile herkes iligili olmayabilirr .konuya o yüzden geç cevap yazılmıştır :)

iOS Developer Tahribat Haber Uygulaması : http://www.tahribat.com/Forum-Iphone-Icin-Tahribat-Haberler-Uygulamasi-117103/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek

http://www.chip.com.tr/konu/Overclock-Dosyasi_3429.html Sitede yazılanları oku basit şelkilde anlatılmış..Ardından yazılanları denemeye çalış,yaparsın zor bişey değil..

İyi donanım bilgisi var diye adamı soğutmayın,bu işlerle uğraşmazsa iyi donanım bilgisi zaten olmaz..Oku yazıyı anlam veremediğin yer olursa anlatmaya çalışalım.Ama dersen overclok nedir :) anlatmakla bitmez bidaa.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geberlan
    geberlan's avatar
    Erkek
    heacker61 bunu yazdı:
    -----------------------------

laptop ise sakın deneme :) zararlı çıkarsın ama masaüstü ise ve donanımının saglam olması gerekir ki en önemlisi sogutma sisteminin saglam olmasıdır...

mantık nedir  atıyorum 2.4 işlemci var core 2 duo sen bunu 2.7 ye kadar çıkardın ee ne oldu ??? yapılan işlem sayısı artacağınan ortaya çıkan ısıda artar eger bunu sogutma ile karşılayamazsan ya sürekli reset atar yada ilgili parça yanar...

yukarıda özellik saymıssın kanımca o özellikteki bilgisayara yapılan overclock işleminden pek bi fayda alamazsın gibime geliyor :)

birde eger anakartın asus ise asusun bazı anakartlarında otomatik overclock seçenekleri mevcut mesela P4P800S marka eski anarkatında böyle bir özellik vardır %30 a kadar otomatik overclock ayarlayabiliyorduk...

dip not:)

çömezlik bir leke değildir :) overclock ile herkes iligili olmayabilirr .konuya o yüzden geç cevap yazılmıştıwoahhwoahah bana gore le

woahaha :D bana gore leke çömezlik .. neyse :G laptopda denemicem ağa masaüstünde bide bu pc açılırken p4 p800x yazıor asus bundada  oluormu dediğin % 30 overlock :D :D

vueeey ula hava patliiy ula gök delinuiii
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geberlan
    geberlan's avatar
    Erkek
    BilimAdami bunu yazdı:
    bu arada dostum sen noteboooka falan oc sakın düşünme :) masaüstlerinde olur o işlem notebookta denemeye bile kalkma o fan onu karşılamaz yakarsın ortalığı.
    babacan masaüstünde yapcamda  1 tane fanı var yetmez tamamda yan kapaklarını açsam kasanın olmazmıkine :D

vueeey ula hava patliiy ula gök delinuiii
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BilimAdami
    BilimAdami's avatar
    Erkek

geberlanxD bunu yazdı:
    BilimAdami bunu yazdı:
    babacan masaüstünde yapcamda  1 tane fanı var yetmez tamamda yan kapaklarını açsam kasanın olmazmıkine :D

olmaz :D işlemci yanar illahi hava vuran yada soğutan bi zemine vermen lazım su soğutma sistemleri nmesela

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The-ExTaCy
    The-ExTaCy's avatar
    Erkek
    BilimAdami bunu yazdı:
    The-ExTaCy bunu yazdı:

hoca sonuçta ekran kartının deliğine overclock yapmıyorsun değilmi =) onunda içinde bi işlemci var ekran akrtının grafik işlemcisine yapıyorsun oc yi rame hiç girmiyorum daha rame oc yapışldığını ssenden duyuyorum rezillik olmasın şimdi :F oc sonuçta işlemcinin frekansını yükseltmiyormu mesela 2 ghzlik bi işlemciyi 4 ghz yada 7 ghz falan yapmak için ramde işlemcimi var :/ nese rezillik sustum ben kolay gelsin :)

Evet hoca doğru ekran kartının da işlemcisine yapılıyo. Fakat cpu ile aynı şey deil..

Ram alırken hiç görmedinmi hoca 333 mhz 400mhz 667mhz diye:) 

Rame de overclock olur.

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BilimAdami
    BilimAdami's avatar
    Erkek

The-ExTaCy bunu yazdı:

Evet hoca doğru ekran kartının da işlemcisine yapılıyo. Fakat cpu ile aynı şey deil..

Ram alırken hiç görmedinmi hoca 333 mhz 400mhz 667mhz diye:) 

Rame de overclock olur.

evet onların mhzlerinin olduğunuda biliyordumdaçalışma prensiplerini bilmediğim için ramdede bi işlemci olduğunu bilmiyordum =)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

ahahahah :D "owerlock" ne dai? :P bence hic deneme daha anlamini bilmiyosun :D

OverClock: adi ustunde "Asiri Clocking"

Clocking: And & Or kapilarinin olusturdugu pulse (nabiz)

Yani hizlanma :D

Asiri: bazen "Zarar verici" anlamina da gelir :D

Sonuc: Deneme...

Shaban Interactive Pro.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AdReNaLiNe
    AdReNaLiNe's avatar
    Erkek

p4p800x ise biosa bir bakı ver orda overclock ile ilgili bir yer olması muhtemel :)  ama var ise ilk önce en kucuk degerden başla mesela %10 vardır...%10 yap ve bir süre dene bakalım sıcaklık degerleri ne durumda olacak...bu şekilde kademe kademe denersin :):)

iOS Developer Tahribat Haber Uygulaması : http://www.tahribat.com/Forum-Iphone-Icin-Tahribat-Haberler-Uygulamasi-117103/
Toplam Hit: 2086 Toplam Mesaj: 23