Asgari Ücret 1404 Tl Oldu
-
Pisibaliqi bunu yazdıBosphorusPasha bunu yazdı
Arkadaşlar özel sektör için bu. asgari ye 1500 gibi bir zam yaptıkları zaman ne olacağını biliyor musunuz hiç düşünüor musunuz?
bir örnek vereyim,
1300 tl asgari olduğu için çalışanına 1300 yatırıp da 300 tl sini geri isteyen işletmeler var.
var gerisini siz düşünün.
1500 olunca iş mi bulacağınızı zannediyorsunuz siz?
şuanda ki işsizlikten haberin var mı? Ülkede kaç milyon kişi işsiz bi aç bak bakalım.
Senin mantığına göre demekki bu asgari ücrette çok asgari ücreti 200 TL yapalım herkes çalışsın.
300 Tl sini geri isteyen işletmelerin olması devletin denetim acziyetindendir. Devletin acziyetini ve yetersizliğini bile kendi çıkarınıza kullanın.
tamam hocam 1500 yapalım olan işsizlik 3 katına çıksın.
-
çevremden örnek vereyim eniştem koyu reiscidir bayramda seyranda akrabalar toplanınca konu döner dolaşır siyasete gelir sürekli maaşın yetmediğinden bahseder ve tüp kuyruğunu , yağ kuyruğunu hatırlatır çok şükür deyip bitirir . çok şükür 104 lira iyi para
-
BosphorusPasha bunu yazdıPisibaliqi bunu yazdıBosphorusPasha bunu yazdı
Arkadaşlar özel sektör için bu. asgari ye 1500 gibi bir zam yaptıkları zaman ne olacağını biliyor musunuz hiç düşünüor musunuz?
bir örnek vereyim,
1300 tl asgari olduğu için çalışanına 1300 yatırıp da 300 tl sini geri isteyen işletmeler var.
şuanda ki işsizlikten haberin var mı? Ülkede kaç milyon kişi işsiz bi aç bak bakalım.
Senin mantığına göre demekki bu asgari ücrette çok asgari ücreti 200 TL yapalım herkes çalışsın.
300 Tl sini geri isteyen işletmelerin olması devletin denetim acziyetindendir. Devletin acziyetini ve yetersizliğini bile kendi çıkarınıza kullanın.
1.500 Tl zam olsa asgari ücrete işssizlik 3 katına çıkar diye bir durum yok. Buna paralel olarak hizmet ve ürünlerin fiyatları da artar. 6 TL'ye aldığın 19litrelik su 50 tl olur vb.
Götünden sallamasyon, hiç bir bilimsel dayanağın olmadan yazıyorsun. Facebookta görsem bu yorumu "premium çomar" yazar geçerdim altına.
-
BosphorusPasha bunu yazdıPisibaliqi bunu yazdıBosphorusPasha bunu yazdı
bir örnek vereyim,
Sizin kendi hayatınıza biçtiğiniz değer bu. Ben ne diye dertleniyosam asgari ücretle çalışanların % 90 ı zaten bu takımdan. Bence 1000 e indirin daha çok zevk alırsınız.
Bak yukarıda yazdım zaten yükseltme falan yok diye dolar bazında 47 dolar inmiş diye. Okumak çok mu zor?
Sana tavsiyem gelir dağılımı adaletsizliği nedir bunu araştır.
Bu kadar işsiz varken asgari ücret kırpılırken neden saraylara milyar dolarlar harcanıyor diye soramayacak mısınız? O parayla yatırım yapılsa kaç kişiye ekmek kapısı olabilir?
Saraya özel uçaklara bmw mersolara para bok, asgari ücretliye yok.
Neyse sen devam et 2k maaşınla mutlu mesut yaşamaya zaten fazlasını haketmiyosun
-
bykamu bunu yazdıBosphorusPasha bunu yazdıPisibaliqi bunu yazdıBosphorusPasha bunu yazdı
bir örnek vereyim,
1.500 Tl zam olsa asgari ücrete işssizlik 3 katına çıkar diye bir durum yok. Buna paralel olarak hizmet ve ürünlerin fiyatları da artar. 6 TL'ye aldığın 19litrelik su 50 tl olur vb.
Götünden sallamasyon, hiç bir bilimsel dayanağın olmadan yazıyorsun. Facebookta görsem bu yorumu "premium çomar" yazar geçerdim altına.
premium çomar mı ahahdhasda :d ekledim bunu lugatıma
-
Beyler asgari ücrete hep alacaklı tarafından bakıyorsunuz. memlekettte yandaş siyasete bulaşmadan iş yapan herkes battı. ücreti geçin yapacak iş olmayacak yakında.
edit:
şuan çark dönmüyor. Ortada para yok. herşey kağıt üzerinde dönüyor. patlayan çekler, senetler daha neler neler.
trooper tarafından 29/Ara/16 15:10 tarihinde düzenlenmiştir -
trooper bunu yazdı
Beyler asgari ücrete hep alacaklı tarafından bakıyorsunuz. memlekettte yandaş siyasete bulaşmadan iş yapan herkes battı. ücreti geçin yapacak iş olmayacak yakında.
edit:
şuan çark dönmüyor. Ortada para yok. herşey kağıt üzerinde dönüyor. patlayan çekler, senetler daha neler neler.
abi sorunda burada ya zaten, yandaşlarına 3 ayda bir vergi affı çıkarıp bende kürekle alacaklarına, iş verenin karına işverenden çok göz dikeceklerine azıcık orta yolu bulmaya çalışsın devlet.
vergileri arttıracağına alternatif gelir kaynakları düşünsün, beton bina dikeceğine iş sahası oluştursun. Her şeyi geçtim gübre fabrikası kurup yurt dışından gelen gübreyi yem fabrikası ile yurt dışından gelen yemi engellese zaten ekonomi kişnemeye başlar.
-
sLeymN bunu yazdıtrooper bunu yazdı
edit:
abi sorunda burada ya zaten, yandaşlarına 3 ayda bir vergi affı çıkarıp bende kürekle alacaklarına, iş verenin karına işverenden çok göz dikeceklerine azıcık orta yolu bulmaya çalışsın devlet.
vergileri arttıracağına alternatif gelir kaynakları düşünsün, beton bina dikeceğine iş sahası oluştursun. Her şeyi geçtim gübre fabrikası kurup yurt dışından gelen gübreyi yem fabrikası ile yurt dışından gelen yemi engellese zaten ekonomi kişnemeye başlar.
İşveren olarak vergiye razıyım abi
kdv si gelir vergisi stopajı hepsine razıyım. sinekten yağ çıkarmaya bile razıyım. yeter ki adalet kavramı işlesin. ben ülkemde o adamı bu adamı görmem gerekmeden iş yapabileyim. bizim asıl sorunumuz; iş, işçi, işveren değil. asıl sorunumuz adam kayırmak cebini doldurmak. ki bu yüzden ben iflasımı verdim. kepengimi kapattım. ben çalışmak, çalıştırmak, kazanmak ve işçime kazandırmak istiyorum. Rüşvet veya tanıdık yardımıyla kazanılan para gün gelip götümüzde patlar. dünya malı dünyada kalacak ve herkes buna kulağını tıkamış gözünü kapatmış.
kosgeb, serka gibi önerileri olanlar lütfen yorumu okuyun anlayın.
-
Türkiye'deki çalışma sisteminden bi sikim olmaz. Amaç günü kurtarmak, çomarlara kendini alkışlatmak.
-
Asgari ücret 5000 oldu deseler hiç umrumda olmaz.
Devletin ne dediği önemli değil. İsverenin ne vermek istediği önemli.
Arkada neler dönüyor. Maaş kartını, müdürde kalıyormuş, çekip elden parayi veriyorlarmış. Maaşini bile bilmiyorsun dedi gecen biri.