Asgari Ücret 1404 Tl Oldu
-

-
bykamu bunu yazdıBosphorusPasha bunu yazdıPisibaliqi bunu yazdıBosphorusPasha bunu yazdı
Arkadaşlar özel sektör için bu. asgari ye 1500 gibi bir zam yaptıkları zaman ne olacağını biliyor musunuz hiç düşünüor musunuz?
bir örnek vereyim,
1300 tl asgari olduğu için çalışanına 1300 yatırıp da 300 tl sini geri isteyen işletmeler var.
var gerisini siz düşünün.
1500 olunca iş mi bulacağınızı zannediyorsunuz siz?
şuanda ki işsizlikten haberin var mı? Ülkede kaç milyon kişi işsiz bi aç bak bakalım.
Senin mantığına göre demekki bu asgari ücrette çok asgari ücreti 200 TL yapalım herkes çalışsın.
300 Tl sini geri isteyen işletmelerin olması devletin denetim acziyetindendir. Devletin acziyetini ve yetersizliğini bile kendi çıkarınıza kullanın.
tamam hocam 1500 yapalım olan işsizlik 3 katına çıksın.
1.500 Tl zam olsa asgari ücrete işssizlik 3 katına çıkar diye bir durum yok. Buna paralel olarak hizmet ve ürünlerin fiyatları da artar. 6 TL'ye aldığın 19litrelik su 50 tl olur vb.
Götünden sallamasyon, hiç bir bilimsel dayanağın olmadan yazıyorsun. Facebookta görsem bu yorumu "premium çomar" yazar geçerdim altına.
artıyor zaten enflasyon arttı.BosphorusPasha hocam kusura bakmada bu kafayı neyle yapıyorsun asgari maaştaki zam miktarına göre işsizlik artar kanaatine neye dayanarak varıyorsun ? ayrıca asgari maaş ile adam çalıştıramıyan iş veren ve şirketler kapansın zaten ulan çinden ucuza çalışıyoruz saati 1,4 dolara utanın be allahsızlar çinde en azından komunizm var amq bizde .!. var resmen verginin vergisini 1400 liraylamı ödeyecegiz .... ya kendimi küfür etmemek için zor tutuyorum BosphorusPasha harbi bos adamsın
-
Milletvekillerine 1 Ocak ta 1000-2000 Tl net zam yaparlar.
7 sulalenizden ciksin lan o para ben hicbir vekile helal etmiyorum.
-
Kim ne derse desin halk olarak fakirleşiyoruz,
Maaşımı alırken vergi kesintisi oluyor zaten, Fatura öderken herhangi birşey alırken yine vergi ödüyorum neden ? Verginin vergisini neden ödüyoruz bu ülkede?
Herşey dolar ve euro üzerinden artık, cebimize neden dolar yada euro girmiyor arkadaş. ilerdeki yılları göremiyorum durumumuz ne olacak.
Çalışmayan halk suriyelileride aldık insanlık ettik ama sonuçlarına nasıl katlancağız bilmiyorum. Ben açıkcası göçmenlik filan başvurmayı düşünüyorum. Bunun yaptırımı bana ne olur bende bilmiyorum.
-
Lan patronların köpek niyetine kullandığı adamlar gelmiş buraya ahkam kesiyor boş falan yanlışsın diye gülüyorum size. Bir defa vergisini ödeyerek eleman çalıştırın da sonra konuşun :) patron yalakalari sizi :)
BosphorusPasha tarafından 29/Ara/16 21:03 tarihinde düzenlenmiştir -
Devlet in 1 tane asgari ücretle çalışan personeli yok devlet neden batsın batan devlet kurumlarındaki taşeronlar olur. Ençok asgari personel o ibnelerde misal iski de çalışan iski personeli 2700 alırken aynı işi aynı şubedeki taşeron işçisi 1300 alıyorsa sıkıntı büyük ama sorun yok Reisçilerin ve YETMEZ AMA EVETÇİLERİN Allah belalarını versin asgari ücret 2000 Tl olunca devlet batmaz devlet yanlış yönetilince batar 1400 Tl asgariden vergi alıp 50000 TL lik pırlantadan almıyorsan yanlış yapıyorsuz
-
BosphorusPasha bunu yazdı
Lan patronların köpek niyetine kullandığı adamlar gelmiş buraya ahkam kesiyor boş falan yanlışsın diye gülüyorum size. Bir defa vergisini ödeyerek eleman çalıştırın da sonra konuşun :) patron yalakalari sizi :)
Adamlar asgari ücret artsın diyor sen artmasın diyorsun ama adamlara patron yalakası diyorsun?
Asgari ücretten alınan vergi kalksın ne işçiye binsin ne işverene
-
BosphorusPasha bunu yazdı
İnsanları köpek niyetine kullanmayı bi bok zanneden itici bi insansın sana küçük süprizler hazırladım
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/4a/94/a5/4a94a5390c3e258c87c66b2b26227591.jpg
-
Çok çocuk,+çok Suriyeli = ucuz işgücü.
-
asgari ücret kişinin temel yaşam olanaklarına ulaşmasına sağlamalı, ancak sadece asgari ücretin yüksek oranda artırılmasına karşıyım.
çoğu yerde mühendis 2000 lira alıyor asgari ücret buna yaklaşırsa mühendis olmanın ne anlamı var?
temel hedef asgari ücretle çalışan sayısını mininmuma indirmek olmalı asgari ücreti artırmaktansa.