folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Asgari Ücret 527 (Y)Tl Kim Geçinecek Bu Parayla?

Asgari Ücret 527 (Y)Tl Kim Geçinecek Bu Parayla?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oxily
    oxily's avatar
    Erkek
    Neden 2008 de asgari ucret 2000 ytl idide simdi bu kadar a mi dustu . 2008 de nasil gecindiysek 2009 dada o sekilde gecinmeye devam edicez.

Zamanı gelir herşeyin belli olur akla kara.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

Tartışma boyuttan boyuta geçmiş :) şaka gibi :) işte milletin gençlerin kafası ne kadar karışırsa - birbirlerine girerse devlet büyükleri o kadar kolay siyaset yapar devran döner gider...

Arkadaşlar asıl problem kimsenin çükü veya çocuk yapma isteği değildir. üremek doğal bir sonuçtur ve istisnasız herkesin yaşaması gereken bişeydir.

musketin demek istediği anladığım kadarıyla fazlası problem.. yani 1 çocuk yap hadi ona kardeş olsun 2 yap ama maddiyatınıda göz önünde bulundur duygusal yaklaşma ve 2 de kal. sanırsam musket bunu söylemeye çalıştı.

arkadaşlar bir konuda eleştiri yaparken birileri ile tartışırken şunu kesinliklikle unutmayın sinirler bozuldukça kelimeler hakarete kaydıkça olay şahsi hesaplaşmaya döner ki psikoloji de bu durum şöyle açıklanır..

siz tartışır birbirinizi yersiniz karlı çıkan en başta olayın olmasına mahal veren veya ortaya çıkaran kişidir.

yani birisinin çıkıp size klavye delikanlılığı yapmayın somut bişeyler yapın demesini engelleyin..

sakin olun tekil olaylara takılmayın genel düşünün...

neyse birascık abi moduna girdim şimdi birileri çıkar edepsizlik yapar ben susayım.. beni anlayan anladı anlamayana buradan yapacak bişiyim yok..

tahribat kal sağlıcakla :)

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek
    boşuna konuşmayım çinde bir dolara günlük çalışan insanları biliyorsunuz dime? bence halinize şükredin fazla konuşmayın.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

BadSector bunu yazdı:
    -----------------------------
    boşuna konuşmayım çinde bir dolara günlük çalışan insanları biliyorsunuz dime? bence halinize şükredin fazla konuşmayın.

bak dayanamıycam bu benim hassas konum yanlış anlama ama çin başbakanının maaşının ne kadar olduğunu biliomusun :)

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

rappermcs bunu yazdı:

BadSector bunu yazdı:

bak dayanamıycam bu benim hassas konum yanlış anlama ama çin başbakanının maaşının ne kadar olduğunu biliomusun :)

280 euro civarı olması lazım.

280£/30=9,3333333£

30$/30=1$                    fark ettinmi ben bir dolardan bahsediyorum devlet başkanı euro alıyo =) bunu hesaba katarsan devklet başkanı günlük neredeyse 13 dolar civarı çalışıyo olacak.

1$'la kaç ekmek alabiliyorlar hesapla.  1$'la kaç kap sıcak yemekl yiyiyorlar hesapla günlük geliri 1$ olan bir kişi nasıl ev geçindiriyo bi düşün.

sonra 13-14 dolardan bahset. en sonunda hassas olduğun konuyu bir ddaha gözden geçir.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Benim asıl bahsettiğim nokta şu,

Çocuk yapmak her gelir grubu için lüks bir olaydır

(Bkz: Zengin çocuğu, özel okul, BMW vs...)

Fakir için ise daha bir lüks dür

(Bkz: Defter, kitap, ayakkabı vs...)

Yani ben diyorumki,

Eğer bu adam lüks bir harcama yapıyorsa, (Çocuk yapmak)

Bu durumda ağlamaya hakkı yoktur.

Yani asgari ücret çok fazla aslında falan gibi bir savım yok.

Az kazanabiliyorsan, az işe yarıyorsun demektir.

Az işe yarıyorsan da, az ile yetinmeyi bilmek gerekir. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

şükredin amk halinize ne var halinizde aç değilsiniz açıkta değilsiniz..

az etrafınıza bakın afrikaya bakın neb ilim o tip ülkerele bakın çöpe attıgnız ekmeğe muhtaç olanlar war bunuda unutmayın..şükredin halinize az olabilir ona göre ayarlarsın ayağını yorganına göre uzatırsın...

neden az gelelim bu konuya 

ülkende gelişemıytorsan az calısıyorsun demektir musketin dediği herşeye burdan katılıyor saygılar hocam cok iyi anlatmışsın..

bakın afrikaya bakın küçük çocukların 1 tutam ekmeğe 1 bardak suya ne kadar muhtaç olduguna bakın...belki az cık ibret olur size..

Boş İşler Uzmanı..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

BadSector bunu yazdı:

gülsem mi ağlasam mı bilemedim doğrusu.

ayda 30-40$ civarı paraya calıstıkları doğrudur ona itirazımız yok.  ama yaptıkları harcamalarda bu paraları gecmiyo onlarda fiyatlar hep düşük zaten.

asgari ücretle felan gecinmiyorum sadece bildiklerimi yazıyorum birisi kalkıp falan filan yapmasın.

burdaki sorun miktarın az veya cok olması deil gelirin gideri karsılamayıp eksik kalması.

o 2008 de gecinen arkadas 2008 deki faturalarıyla 2009 da gelmesini beklediğimiz faturalarını karşılaştırır inş.

çocuk olayına gelirsek lüks değil doğal bi olaydır. bu kadar maaşa tamah ettirip üremeyi bile lüks haline getirenler utansın.

ayrıca musket'in son sözüne katılmadan edemicem;

"Az kazanabiliyorsan, az işe yarıyorsun demektir.

Az işe yarıyorsan da, az ile yetinmeyi bilmek gerekir."

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GebesH
    GebesH's avatar
    Erkek

Şimdi kalkıp Türkiye 3 büyük şehirden oluşmuyor geriye kalanalrda bu para iyi der...

Ardından başbakan olucak yavşak  çıkıp psikolojik kriz der.

söylenicek çok şey varda susmak daha iyi olucak galiba...

Keep Going !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Musket bunu yazdı:

Yahu o değil.

Bu işçiler havyar da yiyemiyor, sırf patron olmadıkları için.

Rus hatunlara da zıplayamıyorlar.

En iyisi herkes eşit olsun

Patron okusun çalışsın kazansın ama işçi ile aynı standartlarda yaşasın.

Ayrıca işçiye çok değil 50 lira (ayda) fazla maaş versen arkasında bakmadan ayrılır o şirketten.

Daha iyisi olmadığı için o patronla çalışıyor.

Ayrıca işçi dediğin adama 3 kere kazık atsan, fabrikandaki cihazından başlayıp eline geçen herşeye de zarar verir.

Ben bu milletimizdeki gariban koruma politikasını anlamıyorum..

Halbuki doğrusu güçlünün yanında olmak değil mi :| 

Senin önemsemediğin 50 lira o adam için büyük bir miktar, yılda 600 lira eder.  Doğrusu güçlünün yanında olmak değil, haklının yanında olabilmek.

İşci adama neden kazık atıyorsun ? Asıl kazığı doğarken yememiş mi zaten ?  Seçme şansı olsaydı, patron olmak isterdi, senin tabirinle ''Gariban'' değil...

Toplam Hit: 8681 Toplam Mesaj: 63