Asgari Ücret Altında Maaş
-
İş yeri ile konuştunuz mu biz bu ücrete çalışmak istemiyoruz diye,
Edit:Ayrıca bodroda gözükür ne kadar ücretten ssk yattığı,
Robinson_Crusoe tarafından 17/Şub/16 18:00 tarihinde düzenlenmiştir -
Bankaya başvurup kartımı kaybettim diyecek. Yeni kart çıkaracak.
İşini kaybetmek istemiyorsa katlanacak mecbur..
Amk ben bu insafsız işverenlerin. -
maaşların yattıgı tarihte banka ve atm kamerasından kayıtları izletebilirsin kanıtlamak için
-
Hocam online işlem yapmazlar bence, bimere yazın ama delilleri kayıt edin size elden para verince tediye makbuzu imzalatıyor mu öyleyse o kagıtı alın sgk ya başvurun bimere başvurun sizden izinsiz kartlarınız kullandıgı içinde ayrıca suç işlemiş olurlar bankalardan kayıtlar çıkar zaten.
O çocugu işverenler o kestikleri paralar bogazlarında kalsın.
-
A_REX bunu yazdı
Videoya cekmek suc olmazmi
Not: cepteyim yazamiyorum kusura bakmayin.
baska sekılde ıspat edılmıyorsa suc olmaz hocam ozel hayatın gızlılıgını ıhmal etme durumu yok ortada . ozaman heryerdekı guvenlık kameralarının bızı cekmelerı de suctur
@bankacı bırısı varsa bana ulassın
-
vesselam bunu yazdı
maaşların yattıgı tarihte banka ve atm kamerasından kayıtları izletebilirsin kanıtlamak için
Davalık olup mahkeme kayıtlart isteyene kadar silinmiş oluyor , geriye dönüp veri kurtarma hikayesine hiç girme mahkeme uğraşmaz ,
en doğrusu bölge çalışmaya başvurun , illa ben asgari ücreti hemen çekecem diyosanız bi arkadaşın da dediği gibi kartımı kaybettim deyip kartı iptal ettrip direk bankadan çekmek ,
tabi işveren de boş durmayıp çalışanı kapıya koyar...
İşveren ayda 950 tl ye çalışan başka birilerini bulabildiği sürece bu olay devam eder.Maalesef bizler işe girebilmek için işverenin dediği miktara razı oluyoruz , daha sonra , işveren bana asgari ücretin altında maaş veriyor diye şikayet ediyoruz. Siz o işe muhtaç olduğunuz ve daha fazla maaşla başka bir yerde çalışacak kalifiye de olmadığınız sürece değişen bir şey olmayacak.
-
Öyle işverenle çalışmasın zaten hocam,
Ne orospu evlatları var memlekette ya.
Gitsin SGK'ya şikayet etsin, işten atmakla tehdit ettiler kartımı aldılar kendileri çekip elden veriyorlar maaşımı desin.
Sikertirler adamı.
-
böyle orospu çocukluğu olmaz olamaz yazıklar olsun ya.
başka iş bulup çıksın hocam işten çıktıktan sonra dava açın. bordrolara kesinlikle imza atmasın.
işe girerken imzaladığı kağıtlarda "banka hesabımın vekaletini devrediyorum" gibi ibareler yoksa (böyle bir ibare bile saçma ama haklılık oranınızı düşürebilir belki) direkt olarak dava açın.
savcılığa suç duyurusunda bulunun savcılık ta ayrı dava açsın. yaptıkları byük suç. kişinin kart şifresini tehditle elde edip maaşlarını alıkoyuyorlar. çok büyük şerefsizlik...
-
Zaten zike zike adamlarıa ceza ödettirecekseniz ama acil çözüm lazımsa;
"Eski kartımı bloke ettirip yeni kart talep ediyorum" diyeceksin bankaya. Sebep sorarlarsa detaylıca anlatırsın zaten. Sana yeni kart gönderecekler ve şifreni kendin oluşturacaksın. Hesabın değişmediği kartın değiştiği için paranı senden başkası çekemeyecek. -
Hocam bırakma bu işin peşini , okudukça deli oluyorum