Asgari Ücret Altında Maaş
-
Banka dökümünü isteyin elinize geçen parayıda birlik olun bize bunu yapıyorlar bankaya bu yatıyor diye.
-
dhmm bunu yazdı
Hocam kimse de dememis. Ya bu adamlar sizin kartlarla alisveriste yaparsalar ne yapacaksiniz. Kartlar sizin adiniza.
Oyle sey mi olur yaw.
Direkt polise gidin durumu anlatin. SGK, TV, Banka ne varsa gidin birakmayin ocaklarina incir agaci diksinler. Kesinlikle bir TV kanalina gidip olayi bildirin bak neler oluyor.
Tazminat maddi manevi ne varsa acin. KEsinlikle geri adim atmayin.
Iscinin hakkini verecen arkadas.
Herkes akıl veriyorda , bu dediklerinizi yapıp işverene zarar vermek kolay onda sorun yok zaten sıkıntı bu arkadaşın eşi işten atıldıktan '' Gel ben sana iş veririm, maaşını da en az asgari ücretten yatırırım ' diyen yok.
Herkes biliçlense zaten kanunlarımız işçiyi koruyor ama sıkıntı sonra başlıyor.Şikayetten sonra o kişi işsiz kalıyor , Herkes bilinçlenecek ama önce kendini de eğitmesi gerektiğini , eğer kendini eğitmezse hep düşük maaşlı , bu şerefgsiz işverenlerin eline düşecek işlerde çalışmak zorunda kalacağını bilecek.
İşverenlere sövmekle de sorun çözülmüyoır maalesef.Devclet , sgk bilmiyor mu zannediyorsunuz bu yapılanları? Biliyor ama male3sef işverenlerin çoüğu bunu yaptığı için sgk şikayet olmadıktan sonra birşey yapamıyor.Bütün işverenlere baskı yapsa , hepsine ceza verse , bu seferde işverenler işçi çıkarmaya başlayacak.İşsizlik artacak.Devlet en azından millet siğortalı olsun diye fazla yüklenemiyor.
-
ersn bunu yazdı
Aq neler oluyor ya , millet çıldırmış
-
student bunu yazdıdhmm bunu yazdı
Hocam kimse de dememis. Ya bu adamlar sizin kartlarla alisveriste yaparsalar ne yapacaksiniz. Kartlar sizin adiniza.
Oyle sey mi olur yaw.
Direkt polise gidin durumu anlatin. SGK, TV, Banka ne varsa gidin birakmayin ocaklarina incir agaci diksinler. Kesinlikle bir TV kanalina gidip olayi bildirin bak neler oluyor.
Tazminat maddi manevi ne varsa acin. KEsinlikle geri adim atmayin.
Iscinin hakkini verecen arkadas.
Herkes akıl veriyorda , bu dediklerinizi yapıp işverene zarar vermek kolay onda sorun yok zaten sıkıntı bu arkadaşın eşi işten atıldıktan '' Gel ben sana iş veririm, maaşını da en az asgari ücretten yatırırım ' diyen yok.
Herkes biliçlense zaten kanunlarımız işçiyi koruyor ama sıkıntı sonra başlıyor.Şikayetten sonra o kişi işsiz kalıyor , Herkes bilinçlenecek ama önce kendini de eğitmesi gerektiğini , eğer kendini eğitmezse hep düşük maaşlı , bu şerefgsiz işverenlerin eline düşecek işlerde çalışmak zorunda kalacağını bilecek.
İşverenlere sövmekle de sorun çözülmüyoır maalesef.Devclet , sgk bilmiyor mu zannediyorsunuz bu yapılanları? Biliyor ama male3sef işverenlerin çoüğu bunu yaptığı için sgk şikayet olmadıktan sonra birşey yapamıyor.Bütün işverenlere baskı yapsa , hepsine ceza verse , bu seferde işverenler işçi çıkarmaya başlayacak.İşsizlik artacak.Devlet en azından millet siğortalı olsun diye fazla yüklenemiyor.
Hocam ben Turkiyede yasamiyorum. Allah kimseyi issiz birakmasin. Ama goz gore gore hakkini yiyor milletin. Sistem bi defa patronlardan yana. Yani sikayet ederse gider. Ama goz gore gore hakkini yedirmemek de gerek.
-
Göz göre göre 350 liranızı gaspeden adamların yanında çalışmak uğruna sineye çekmeyi düşünmüyorsunuz değil mi?
Kart sizin üzerinize ama adam zorla el koyup parayı çekip sana istediği miktarı verecek öyle mi? O kartla bir şeyler yapıp başını belaya sokmayacağı ne malum? 350 lira için bu pisliği yapan adam daha neler yapabilir kim bilir.
Kart sizin adınızaysa önce kartı iptal ettirip yeni kart çıkartmanın yoluna bakın. Adamın elindeki iptal olsun. Sonrasında sen ne yapıyorsan derse de bırakın zorlasın kovarsa o kovsun. 2-3 kişi birlik olabilirseniz ve bu olayı kanıtlayabilirseniz somut bir şeyler olabilir. Ama tek başına sadece boşa kürek çekersin.
-
Arkadaşlar burda şu noktayı birçok arkadaş anlayamamış sanırım: kart muhtemelen şirketin çıkarttığı kart. patron geliyor diyorki sana asgari ücret 1340 TL veremem gücüm yok. eski ücreti veririm 950 Tl. ama şu durumda resmiyet için karta 1340 Tl yatırmam lazım. diğer türlü ceza yerim. güven açısından şirket kartlarını bana veriniz. ben size ay sonu 950 Tl vereceğim. diyor..
zaten bunu dediği anda işçi şunu anlıyor: maaşın 950 Tl, işine gelmiyosa çıkabilirsin. ne sen zorla çalış, nede ben seni zorla çalıştırayım.
Bu durumda işten çıkmamak için mecburiyetten çalışıyor adamlar..
Bu şerefsizlere yapılacak şey, el altından şikayet etmek. kardeşim eşin direk hedef haline gelmesin yani istediğin buysa... alo 170e yada maliyeye ; durum böyle böyle.. diye anlatman lazım. kontrole yetkili gönderdiğinizde ismimi vermesinler. belgeler şu çekmecede, maaş kartları bu çekmecede. varsa diğer boklarınıda sayın, faturalar büyük odadaki şu çekemecede vs diye açıkca anlatsın. herşey doğal denetleme görüntüsünde gibi yapıyor onlar. ..ve sonra güm...ne seni suçlamak için elinde delili var nede seni işten atmak için. çıkmaza giren bu sefer o oluyor... bu şekilde yapman lazım.
-
Herkes isverene sovmuste .
1350 + sigorta + yol + yemek.
Simdi hocam 950 lira az kabulumdur ancak isverenlerede cok yuk biniyor.
Bir suru adam taniyorum. İsten cikartmalar yapan.Buyuk kurumsal firmalarda bile oluyor su anda isten cikartmalar.
Tekstilden ornek vereyim . Kesimhane calisanlarinin buyuk cogunlugu suriyeli. Utu paketcimiz ayni sekilde. Atolte ayni sekilde.
1350 den calissalardi. 2 ay sonra lcw koton defactodan elbise giyemezdiniz.
-------
Hocam arkadaslar hep tavsiye vermis ama sen kendini dusun. Esin oradan cikarsa baska is bulamazmi ?
Bulursa dahami iyi olur kotumu olur ?
Dava olaylari filan sikintili isler , ama arkadaslarin dedigi gibi sikayet edilebilecek yerlere sikayet edebilirsin isim filan gizleyerek .
Allah kolaylik versin hocam
----+
Maliye de ispatlanirsa adama buyuk ceza keserler.
-
ProBilisim bunu yazdı
Arkadaşlar burda şu noktayı birçok arkadaş anlayamamış sanırım: kart muhtemelen şirketin çıkarttığı kart. patron geliyor diyorki sana asgari ücret 1340 TL veremem gücüm yok. eski ücreti veririm 950 Tl. ama şu durumda resmiyet için karta 1340 Tl yatırmam lazım. diğer türlü ceza yerim. güven açısından şirket kartlarını bana veriniz. ben size ay sonu 950 Tl vereceğim. diyor..
zaten bunu dediği anda işçi şunu anlıyor: maaşın 950 Tl, işine gelmiyosa çıkabilirsin. ne sen zorla çalış, nede ben seni zorla çalıştırayım.
Bu durumda işten çıkmamak için mecburiyetten çalışıyor adamlar..
Bu şerefsizlere yapılacak şey, el altından şikayet etmek. kardeşim eşin direk hedef haline gelmesin yani istediğin buysa... alo 170e yada maliyeye ; durum böyle böyle.. diye anlatman lazım. kontrole yetkili gönderdiğinizde ismimi vermesinler. belgeler şu çekmecede, maaş kartları bu çekmecede. varsa diğer boklarınıda sayın, faturalar büyük odadaki şu çekemecede vs diye açıkca anlatsın. herşey doğal denetleme görüntüsünde gibi yapıyor onlar. ..ve sonra güm...ne seni suçlamak için elinde delili var nede seni işten atmak için. çıkmaza giren bu sefer o oluyor... bu şekilde yapman lazım.
aynen..çok mantıklı
-
adamın tek atımlık mermisi var. ya bir şekilde şikayt edip haklı çıkacak.
yada işten kovulacak eşi.
kensin bilgi lazım. abime de aynısını yapıyordular. maşşa kartlarını toplayıp paranın üstünü çekiyordular.
-
eşin bu parayı kabul ederek girdiği kesin. O zaman niye yamuk yapıyorsunuz ki. Çalışmama hakkı sizde. He yok asgari ücret verecem deyip keklediyse o zaman zikin analarını.