Askere Giden Kişiye Askeriyede Ne Lazım Olur?
-
ruhii bunu yazdı
- Ufak bir Dikiş seti 1 Tl ile 2.5 Tl arası
- Bolca çorap tanesi 2 Tl ile 3,5 Tl arası
- En az 10 Tane İç çamaşır Altlı üstlü. (Sıcakda terler yıkar yıkar kullanır.)
- Ayakkabı boyası büyük boy alsın kucuk olanı cabuk bıtıyor.. (Acemilikte ufak alsın orda salça olan çok olur. Dağıtıma giderken büyük alsın)
- Asma Kilit orta boy 3 4 tane (Bota + Valize + terliğe + fazladan 1 tane ) (Hırsız çok.)
- Boyuna asılan Cüzdan (Mutlaka Alsın hırsız çok)
- Cüzdanı Atlete iğnelemek için çatal iğne 2 3 adet (Dikiş setinin içinden çıkabiliyor )
- Bolca Bozuk para (En az 25 30 lira) Çünkü sıra oluyor bozuk olmuyor genelde, bozuk yok dıye bişey vermiyolar genelde ve makıneler 1 tl ile çalışıyor: Kola makınesı su makınesı kahve cay vs.
- 1 Tane deodorant İyi olur ter kokusunu önler (Jagler Tavsiyemdir :D )
- Koltuk Altı Stik Pudrasız (Nivea iyidir, ben onu götürdüm )
- Tırnak makası bıcaksız.
- Kontör kartı (4 5 tane al kız arkadaşın varsa fazla da olabılır.)
- Traş Bıçağı traş köpüğü (Marka birşey alma çalıyorlar.)
- El kremi mutlaka al elin ayağın çatlar. (Uyurken sürüp yatarsın. pamuk gibi olursun :D )
- Kesinlikle Şafak sayan sat kullanma Kendin için.
- Sabırlı ol ve büyüklerinin duasını al öyle yola çık. Helalleş.
Yazamadığım aklıma gelmeyen şeyler için şuraya bakabilirsin.
http://1-piyade-er-egitim-tugay-komutanligi.blogspot.com/
Ben gitmeden tamemını okudum ezberledim :)
Hayırlı teskereler hocam Allah Hayırlı uğurlu etsin.
Vatan sana Kızlar Bize emanet :P
bunları askeriye de vermiyorlarmı?
-
Önce kolonyalı ve alkol içerenleri nizamiyede alırlar, jilet ve geri kalan kesici aletleride .
Tek götüreceğin şey, misvak, elbise ve para sakın başka 1 şeyin hamallığını yapma çok aklına gelirim yoksa :| -
Askeriyede usta birliğine giderken verdiler bize 3 çift çamaşır 4 çift çorap. dandık diş macunu falan. Hem içerde vermediler bize dikiş seti falan para topladılar bızden komutanlar.
-
Telefon kartı önemli kalmıyor çünkü acemi birliklerin de bide bota kilit kardeşim dolaba da diycem ama çoğu yerde kilitletmiyorlar.
-
leadertay bunu yazdı
Telefon kartı önemli kalmıyor çünkü acemi birliklerin de bide bota kilit kardeşim dolaba da diycem ama çoğu yerde kilitletmiyorlar.
biz acemilikde ranza altına koyuyoduk valizleri dolap vermediler. usta birliğinde de dolap kiilidi yasak. açık kalması lazım. Öyle bi kural var
-
ruhii bunu yazdıleadertay bunu yazdı
biz acemilikde ranza altına koyuyoduk valizleri dolap vermediler. usta birliğinde de dolap kiilidi yasak. açık kalması lazım. Öyle bi kural var
87/1 yaptım kilitleten acemi birlikleri de vardı bizde yasaktı izmir de 10 j.er eğitim alayındaydım dolabımızda vardı yapacağın yerden ziyade her zaman başında ki adam daha önemlidir. Bunu da unutmasın kardeşin
leadertay tarafından 30/Nis/13 21:17 tarihinde düzenlenmiştir -
değerli bilgileriniz için sağolun .
allah kısmet ederse haftaya pazartesi Karabük-safranbolu da jandarma olarak vatani görevine başlayacak.
Bir kürt olarak kardeşimi askere göndermenin gurunu yaşıyorum. bu ülkede yaşayan herkese allah gururu yaşatsın.
furkan5816 tarafından 30/Nis/13 21:44 tarihinde düzenlenmiştir -
kesinlikle bolca çorap olsun ve de pudra bunlar hayat kurtarır askerde.Sigara içiyorsa 5-6 paket alsın mutlaka yanına.Parası olsa bile ipnelik yaparlar kantine götürmezler falan böyle ihtimallerde var.Götürseler bile sıra gelmek bilmez.Ha bide en önemlisi beynini nizamiyede bırakacak ona göre psikolojisini hazırlayın.
-
sabır + sabır taşı..
kısa dönemse poşet de lazım olabilir :D :P makarasına yazdım orda çok ararsın bu makarayı diye :) he birde makarada al hocam lazım olur orda (iyice sçtım farkındayım) -
Çizik