Askere Giden Kişiye Askeriyede Ne Lazım Olur?
-
furkan5816 bunu yazdı
değerli bilgileriniz için sağolun .
allah kısmet ederse haftaya pazartesi Karabük-safranbolu da jandarma olarak vatani görevine başlayacak.
Bir kürt olarak kardeşimi askere göndermenin gurunu yaşıyorum. bu ülkede yaşayan herkese allah gururu yaşatsın.
hacı sende orda olacak mısın o gün
-
fazla bi bok götürmesin sonra pişman olmasın. liste değil mübarek oney lan öle bi otn şey yazmışınız.
-
zone bunu yazdıfurkan5816 bunu yazdı
değerli bilgileriniz için sağolun .
allah kısmet ederse haftaya pazartesi Karabük-safranbolu da jandarma olarak vatani görevine başlayacak.
Bir kürt olarak kardeşimi askere göndermenin gurunu yaşıyorum. bu ülkede yaşayan herkese allah gururu yaşatsın.
hacı sende orda olacak mısın o gün
evet
-
ArmadA bunu yazdı
fazla bi bok götürmesin sonra pişman olmasın. liste değil mübarek oney lan öle bi otn şey yazmışınız.
evet bişi götürme hocam birkaç don atlet yeter zaten 1 hafta sonra hiçbişi sana ait olmayacak herşeyini çalacaklar
götürdüğün bişiden eser kalmayacak
-
Yakın zamanda gidip gelmiş biri olarak,bolca siyah çorap,yeşil iç çamaşırı,traş köpüğü,traş bıçağı,telefon kartı,sigara içiyorsa biraz sigara istiflesin.Fazlası hamallık olur,geri kalan her boku veriyorlar.Saydıklarımdan çorabı vs. veriyorlar ama sayı yeterli değil.
-
Askere giderken bende aynı düşünceye kapıldım,
İnterneti didik didik ettim, ulan ne gerekir diye...
Hepsini topladım internette yazanların arkadaşlara fln sordum, bazısı yukardakiler gibi ne gerek var lan dedi, bazısı olum sen manyakmısın dedi, bazısı kolonya götürme alıyorlar dedi dedilerde dediler.
Teslim olduk bende koca valiz çanta var, benim mal badi bana kıs kıs gülüyor, elinde bi poşetle gelmiş askerde herşeyi veriyorlar bu kadar malı ne diye getirdin diye :)
Teslim olan sayısı 5500 var olan eşya sayısı 3500 :)))
Bu herif 3 gün takım elbise ile yatmak zorunda kaldı :)
Herşeyim tedarikli olduğu için, askerliğin sonuna kadar rahat ettim :)
Aynısını üniversiteden ev arkadaşıma aldık, herifin valizini girdiği gün aldılar acemilikte bi boka yaramadı sonra rahat etti ama :)
Aşağıdaki liste benim alacak listem büyük kısmını almıştım. Neden gerekli olduğuna dair internetteki yazıları okuyabilirsin, götürdüklerimin %80i işe yaradı...
Tornavida bile götürmüştüm, 5. gün gözlüğün vidası düştü tornavida olmasa rezil olduydum :)
Kolonya vs mevzusuna gelince, başına bi tane çavuş getirecekler, çantanda ilac kolonya kesici alet var mı diyecekler, sen öküz gibi he var komutanım derlerse alırlar tabi,
Ben götürdüğüm pijamanın iç cebine doldurdum herşeyi,
Üçüncü gün bağırmaktan başım sikilmiş, attım bi tane majeziği, cantanda ilac varmı var komutanım diyen mallar oraspirine talim tabi :) En küçük örnek bu.
Kolonya varmı derlerse yok diyeceksin olacak bitecek, kimsenin cantasını didik didik etemezler olarada, çananın içine iyice ortalarına doğru sıkıştır örneğin pijamanın cebine koy
Anlayacağın herşey elbet işe yarar yoksa en az 5 en fazla 15 ayda illaki işine yarar...
Göz bandı götürdüm, koduğumun koğuşunda yarım saatte bir nöbet değişimi rahat ettim :)
Şimdi gitsem askere, gene götürürüm hepsini, heleki en az 2 çift daha pijama alırım
renegadealien tarafından 30/Nis/13 23:12 tarihinde düzenlenmiştirAmeliyat raporları Ayakkabı Boyası Banyo Havlusu Ayna Ayakkabı Koku Giderici Banyo Şortu Bankamatik - Cüzdan Diş fırcası – Dis macunu - İp Çamaşır - Yeşil Bant Göz Bandı Çorap - Siyah Bardak Güneş Kremi El Havlusu Bot Bağı Islak Mendil - Çoklu Eldiven Bot Bezi Islak Mendil - Tekli Eşofman Casio Saat Kağıt Havlu Gözlük Cd kalemi Kolonya Pijama Cımbız Krem - El - Yüz - Dudak Parlatıcı Sivil Kıyafet Cüzdan Boyuna Asılan Kulak Cubugu Spor Ayakkabı Çakı Kulak Tıkacı Terlik Çakmak Plastik Lif Tshirt Çanta Pudra Çengelli iğne Roll-On Çöp Poşeti Sabun - Sıvı Dikiş Seti Selpak Mendil Diploma ve Fotokopiler Şampuan - Orta Boy Elbise Askısı Silikon Tabanlık Elbise Fırcası Traş Bıcağı Kalem kağıt kitap defter Traş köpüğü Kilit Antibiyotik - Ağrı Kesici - İlac Kitaplar Yara Bandı Mehmetciğin el defteri Okuma lambası Paket Lastiği Pil Plastik Eldiven Tırnak makası tornavida Traş Kutusu -
renegadealien bunu yazdı
Hepsini topladım internette yazanların arkadaşlara fln sordum, bazısı yukardakiler gibi ne gerek var lan dedi, bazısı olum sen manyakmısın dedi, bazısı kolonya götürme alıyorlar dedi dedilerde dediler.
Teslim olduk bende koca valiz çanta var, benim mal badi bana kıs kıs gülüyor, elinde bi poşetle gelmiş askerde herşeyi veriyorlar bu kadar malı ne diye getirdin diye :)
Aynısını üniversiteden ev arkadaşıma aldık, herifin valizini girdiği gün aldılar acemilikte bi boka yaramadı sonra rahat etti ama :)
Aşağıdaki liste benim alacak listem büyük kısmını almıştım. Neden gerekli olduğuna dair internetteki yazıları okuyabilirsin, götürdüklerimin %80i işe yaradı...
Tornavida bile götürmüştüm, 5. gün gözlüğün vidası düştü tornavida olmasa rezil olduydum :)
Kolonya vs mevzusuna gelince, başına bi tane çavuş getirecekler, çantanda ilac kolonya kesici alet var mı diyecekler, sen öküz gibi he var komutanım derlerse alırlar tabi,
Üçüncü gün bağırmaktan başım sikilmiş, attım bi tane majeziği, cantanda ilac varmı var komutanım diyen mallar oraspirine talim tabi :) En küçük örnek bu.
Kolonya varmı derlerse yok diyeceksin olacak bitecek, kimsenin cantasını didik didik etemezler olarada, çananın içine iyice ortalarına doğru sıkıştır örneğin pijamanın cebine koy
Anlayacağın herşey elbet işe yarar yoksa en az 5 en fazla 15 ayda illaki işine yarar...
Göz bandı götürdüm, koduğumun koğuşunda yarım saatte bir nöbet değişimi rahat ettim :)
Şimdi gitsem askere, gene götürürüm hepsini, heleki en az 2 çift daha pijama alırım
Ameliyat raporları Ayakkabı Boyası Banyo Havlusu Ayna Ayakkabı Koku Giderici Banyo Şortu Bankamatik - Cüzdan Diş fırcası – Dis macunu - İp Çamaşır - Yeşil Bant Göz Bandı Çorap - Siyah Bardak Güneş Kremi El Havlusu Bot Bağı Islak Mendil - Çoklu Eldiven Bot Bezi Islak Mendil - Tekli Eşofman Casio Saat Kağıt Havlu Gözlük Cd kalemi Kolonya Pijama Cımbız Krem - El - Yüz - Dudak Parlatıcı Sivil Kıyafet Cüzdan Boyuna Asılan Kulak Cubugu Spor Ayakkabı Çakı Kulak Tıkacı Terlik Çakmak Plastik Lif Tshirt Çanta Pudra Çengelli iğne Roll-On Çöp Poşeti Sabun - Sıvı Dikiş Seti Selpak Mendil Diploma ve Fotokopiler Şampuan - Orta Boy Elbise Askısı Silikon Tabanlık Elbise Fırcası Traş Bıcağı Kalem kağıt kitap defter Traş köpüğü Kilit Antibiyotik - Ağrı Kesici - İlac Kitaplar Yara Bandı Mehmetciğin el defteri Okuma lambası Paket Lastiği Pil Plastik Eldiven Tırnak makası tornavida Traş Kutusu Cd kalemi ve özellikle dudak parlatıcı ne işine yaradı?
-
furkan5816 bunu yazdıCd kalemi ve özellikle dudak parlatıcı ne işine yaradı?
cd kalemi bardağa ıvır zıvır yerlere isim falan yazmak için kullanılabilir şahsen yurtta kaldığımdan böyle kullanıyordum
dudak parlatıcı dediği de çatlama için heralde onun yerine krem al geç ya boşver el yüz gider o -
direk başlıgı gördüm KARI diyesim geldi :D
-
renegadealien bunu yazdı
Ameliyat raporları Ayakkabı Boyası Banyo Havlusu Ayna Ayakkabı Koku Giderici Banyo Şortu Bankamatik - Cüzdan Diş fırcası – Dis macunu - İp Çamaşır - Yeşil Bant Göz Bandı Çorap - Siyah Bardak Güneş Kremi El Havlusu Bot Bağı Islak Mendil - Çoklu Eldiven Bot Bezi Islak Mendil - Tekli Eşofman Casio Saat Kağıt Havlu Gözlük Cd kalemi Kolonya Pijama Cımbız Krem - El - Yüz - Dudak Parlatıcı Sivil Kıyafet Cüzdan Boyuna Asılan Kulak Cubugu Spor Ayakkabı Çakı Kulak Tıkacı Terlik Çakmak Plastik Lif Tshirt Çanta Pudra Çengelli iğne Roll-On Çöp Poşeti Sabun - Sıvı Dikiş Seti Selpak Mendil Diploma ve Fotokopiler Şampuan - Orta Boy Elbise Askısı Silikon Tabanlık Elbise Fırcası Traş Bıcağı Kalem kağıt kitap defter Traş köpüğü Kilit Antibiyotik - Ağrı Kesici - İlac Kitaplar Yara Bandı Mehmetciğin el defteri Okuma lambası Paket Lastiği Pil Plastik Eldiven Tırnak makası tornavida Traş Kutusu eyvallah hocam not aldım ben de :)