folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Askere Gidiyorum, Hakkınızı Helal Edin Dostlar [Geldim]



Askere Gidiyorum, Hakkınızı Helal Edin Dostlar [Geldim]

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Castaway
    Castaway's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Mayıs/2012
    Homo
    PersonalJesus bunu yazdı

    Aga ben 12 ay yaptım. Sizce de 21 gün için bu telaş fazla değil mi ya komik geliyor bana şu an arkadaşın yaşadığı kafa :D

    +1

    ben de bedelli gittim. ne gittiğimden kimsenin haberi oldu ne geldiğimden.

    Savaşa gidiyorsun sandım, bedelli gidiyormuşsun :D

    Umarım zorlanmazsın, 12 gün sıçamayanlar olmuştu stresten.

    Öyle yada böyle oraya gidince sıkılacaksın. Keyifli vakit geçirmek diye birşey yok. İnsan da sikmiyorlar. Sebze yemiyorsanda sana özel yemek çıkartmazlar ama ölecek kadar da aç kalmazsın.

    Herşeyin var bir çözümü. Bu kadar evham Stres ve panik yapma.

    Kolay gelsin.

     

    Castaway tarafından 19/May/21 13:24 tarihinde düzenlenmiştir

    ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    ajan1111 bunu yazdı
    korkarabatak bunu yazdı
    GodKlaus bunu yazdı

    Cevaplar için çok teşekkürler.

    Telefon olayında şu durum var mı ?

     

    Emanete verdim tetlefonu, gün içerisinde gittim, merhaba telefonumu emanetten almak istiyorum, 2 saat kullandım ettim sonra geri gettirdim tekrar emanete verdim ?

     

    Sanırım yoktur böyle birşey, illa gizli saklı mı sokmak lazım ?

    Telefonu Guclu bi yapistiriciyla ensenin az azagisina yapistir. Veya kiyafete zula cep diktir. Dedektoru oraya tutmazlar.

    işte tecrübe konuşuyo :D

    o adam, çok fazla Dizi izliyor. ^^D`  keyfehli 

    @PersonalJesus , and

    @CastAway . ^^`,    ".. 12 gün sıçamayanlar olmuştu stres'ten. .. "

     

     

    ~@~

    sayılı gün, çabuk geçer. 

     

    RitmFarbRacourci tarafından 19/May/21 16:17 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iskeltan
    iskeltan's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2016
    Erkek

    oncelikle 27 gun yapacan askerligi haci. 30 gunden iki gun yol izni dusuyor bir gunde yemin toreni sonrasi idari izin ile 27 gunde cikiyorsun.

    500 lira adamina gore yeter, benim sigara (bos he yanlis anlasilmasin) mevzulari, ortama esmesi falan filan derken 1.2k falan masrafim olmustu.

    4 don 4 atlet yetmez onu soyleyeyim. simdi havalar da nispeten sicak. en kotu ihtimalle 2 gune bir degistirsen falan bi 10 cifte ihtiyacin olur. ayrica bir de corapta var knk. askeriye don atlet corap birer tane veriyor ama ozellikle ic camasiri icin yikamayi kullanmani pek tavsiye etmem.

    nakit paranin bir hukmu yok otomatlar haricinde. onu goturmesen de olur. bi 20-30 tl falan tasiyabilecegin kadar bozukluk al yeterli.

    dus konusunda, sabahlari genelde ihtiyac dusu olur gece kamyonu devirdiysen diye. icabinda bir yarim saat uykundan feragat edersin ama rahat rahat dusunu alirsin. cekincen olmasin.

    evden yaninda pijamalik ve disarda giymelik bir seyler gotur. askeriyenin verdigi o mavi pijama jilet gibi bisey acayip rahatsiz. bedelliye esofman da vermiyorlar dolayisiyla sivil giyecegin en azindan bi esofman alti bulundur.

    banyoda rahat edebilmek adina bi tuvalet terligi de almadiysan ayarla.

    tiras cantasi kesinlikle al. 

     

    su an aklina gelmeyen bircok seye orada ihtiyacin olabilir o sebepten oturu goturecegin para miktarini biraz daha arttir istersen. ben hatira olsun diye baya bi ivir zivir falan aldiydim mesela zevkine, bir de hediye mediye derken onlar baya tuttu yoksa cok para harcamazdim belki de.

     

    eyyorlamam bu kadar hadi hayirli isler


    duanla yasamadim ki bedduanla oleyim - Arif
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neverland
    neverland's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mayıs/2020
    Erkek

    Ben de bedelli gittim. Toplamda 3 günlük askerlik yaptım. Geri kalan 15 günde de dışarda cafelerde gezdik, karıya gittik vs.

    Bunu şöyle yapabiliyorsun; ya deli numarası yapıcan kendini sürekli psikologa gidecen ya da kalbinde vs bir rahatsızlığın olacak.

    Her gün kendini revire yazdır, revire götüren çavuşları kafala. Bir şeyler ısmarla. Sabah 10 akşam 5 dışarda takılırsın. Akşam dönünce de vurur kafayı yatarsın.

    Diğer türlü bedelli için yapılacak iş değil.

     

    yalnız pandemi var cafeler açık değil :(( 2000 liraya yakın para harcamıştım amk 

    neverland tarafından 19/May/21 16:57 tarihinde düzenlenmiştir

    Bir gece her zamanki gibi yatağına girip gözlerinin ağırlığına dayanamayıp huzurla uyuduğunu düşün. Sonrasında da hiç uyanmadığını düşünmeye çalıştığında aklında hiçbir şey canlanmayacaktır, çünkü beynin kapalıyken neler olup bittiğini bilemezsin, bu yüzden bu noktayı hayal edebileceğin bir veri yok elinde. Ölüm de tam olarak böyle bir şey. Uykunun 4. saatindeki hissettiklerin, yani; hiçlik, hissizlik. Varlığından ya da yokluğundan haberinin olmaması. Böyle düşününce ölüm biraz daha tanıdık geliyor, daha kabullenilebilir geliyor. Belki de içindeki o çılgın yaşama arzusuna sahip olan egonu ancak böyle ehlileştirebiliyorsun. Aksi halde çılgınca yaşama arzusuna sahip egon sana tanrılar yaratıyor, cennetler vaat ediyor, seni sonsuz bir yaşamın varlığı ve zevkleri ile kandırıyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Castaway
    Castaway's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Mayıs/2012
    Homo
    neverland bunu yazdı

    Ben de bedelli gittim. Toplamda 3 günlük askerlik yaptım. Geri kalan 15 günde de dışarda cafelerde gezdik, karıya gittik vs.

    Bunu şöyle yapabiliyorsun; ya deli numarası yapıcan kendini sürekli psikologa gidecen ya da kalbinde vs bir rahatsızlığın olacak.

    Her gün kendini revire yazdır, revire götüren çavuşları kafala. Bir şeyler ısmarla. Sabah 10 akşam 5 dışarda takılırsın. Akşam dönünce de vurur kafayı yatarsın.

    Diğer türlü bedelli için yapılacak iş değil.

     

    yalnız pandemi var cafeler açık değil :(( 2000 liraya yakın para harcamıştım amk 

    Ben gerçekten çok şaşırıyorum. Bedelli askere gidiyorsun zaten. 15-20 gün askere gidipte böyle nazlanan, ağlayan, ince hesap yapan insanlara ayar oluyorum.

    Ne kadar çok prenses var arkadaş

     

    Castaway tarafından 19/May/21 18:23 tarihinde düzenlenmiştir

    ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuncaxxz
    tuncaxxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    Bir seneyi geçti ben de orada yaptım askerliği. Hem de kış zamanıydı yılbaşını orada geçirdim :D 

    Telefon olayı çok rahattı, girişte soruyorlar akıllı telefonun var mı diye. Var dersen bir kağıt veriyolar o kağıtla bölüğüne gidip veriyosun, istemezsen vermiyorsun. Benim bölükteki herkesin elinde akıllı telefonlar vardı. Sadece komutanlara göstermiyordun. 

    Don atlet çorap fazla fazla al yanına. Diş fırçası macun falan veriyorlar sana, havlu veriyorlar. Don çorap da veriyorlar ama yetmez işte al yanına. Soğuk algınlığı için ilaç, ağrı kesici, pastil al yanına. Burun spreyi de al yanında bulunsun, gece yatarken burnun tıkalı olursa aç öyle yat yoksa kötü olur. Ben terhise 5 gün kala çok fena hasta oldum, 3 haftada anca kendime geldim. Korona zamanı olsa korona oldum siki tuttum dicektim :)

    Girişte soruyorlar ilaç var mı yanında diye, yok diye söyle yoksa revirci çavuşa teslim ettiriyorlar o da yemeklerden sonra imza ile veriyor sana. Bozuk para al yanına nakit olarak sadece, makineden çay kahve alırsın onun dışında her işini kart ile halledersin ki bankamatik de var birlik içinde. Kantinde her şeyi bulursun, çakmak, çorap, terlik, pijama, tıraş için aletler, hatıralık falan (hatırlamak istersen :D)

    Silikon topuk gömleği al mutlaka, çünkü o botlar ayağını vuracak ve yürütecekler seni :) en azından yemekhaneye yürüyüp geleceksin. 

    Ben oradayken birliğin içindeki pidecide rahatlıkla girip yiyebiliyorduk sonra bir emir çıkardılar sadece birlik içerindeki yemek arabalarından alıp yiyebilirsiniz diye. Şuan durum ne bilmiyorum. Çiğ köftesinden pidesine biraz çeşit var ama arabada daha pahalı. Sen yanına daha fazla para al çekmediğin duruyor sonuçta. 

    Bir de en önemli noktalardan birisi şu, yanına kan taşı yada cilt şapı al mutlaka. Tıraş olurken mutlaka yüzü çizeceksin yada kanatacaksın. Cilt şapı götürdüm ben ve çok işimi gördü. 

     

    Aklıma gelenler şimdilik bu kadar, başka sorun varsa gönder gelsin :)


    punto cero
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neverland
    neverland's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mayıs/2020
    Erkek
    Castaway bunu yazdı

    Ben gerçekten çok şaşırıyorum. Bedelli askere gidiyorsun zaten. 15-20 gün askere gidipte böyle nazlanan, ağlayan, ince hesap yapan insanlara ayar oluyorum.

    Ne kadar çok prenses var arkadaş

     

    Akşamları uyuşturucu çekilen saçma sapan bir ortamda fazlaca süre bulunulunca erkeklik kanıtlandığını sanan; M.Ö. 10000 yılında ergenliğe girip ormana, mağaralara salınıp erkeklik testine sokulan zihniyetini 12.000 yıldır hiç geliştirememiş biriyle bu konuyu tartışmam.

    Ben de ne yazıkki senin gibi erkekliği hala hayvanların arasındaki gibi güç, dayanıklılık vs testlerle ölçen gelişmemiş beyinlere ayar oluyorum.

    Ne kadar çok homo erectus var arkadaş

    neverland tarafından 19/May/21 19:36 tarihinde düzenlenmiştir

    Bir gece her zamanki gibi yatağına girip gözlerinin ağırlığına dayanamayıp huzurla uyuduğunu düşün. Sonrasında da hiç uyanmadığını düşünmeye çalıştığında aklında hiçbir şey canlanmayacaktır, çünkü beynin kapalıyken neler olup bittiğini bilemezsin, bu yüzden bu noktayı hayal edebileceğin bir veri yok elinde. Ölüm de tam olarak böyle bir şey. Uykunun 4. saatindeki hissettiklerin, yani; hiçlik, hissizlik. Varlığından ya da yokluğundan haberinin olmaması. Böyle düşününce ölüm biraz daha tanıdık geliyor, daha kabullenilebilir geliyor. Belki de içindeki o çılgın yaşama arzusuna sahip olan egonu ancak böyle ehlileştirebiliyorsun. Aksi halde çılgınca yaşama arzusuna sahip egon sana tanrılar yaratıyor, cennetler vaat ediyor, seni sonsuz bir yaşamın varlığı ve zevkleri ile kandırıyor.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Deleted001
    Deleted001's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Kasım/2020
    Erkek
    neverland bunu yazdı
    Castaway bunu yazdı

    Ben gerçekten çok şaşırıyorum. Bedelli askere gidiyorsun zaten. 15-20 gün askere gidipte böyle nazlanan, ağlayan, ince hesap yapan insanlara ayar oluyorum.

    Ne kadar çok prenses var arkadaş

     

    Akşamları uyuşturucu çekilen saçma sapan bir ortamda fazlaca süre bulunulunca erkeklik kanıtlandığını sanan; M.Ö. 10000 yılında ergenliğe girip ormana, mağaralara salınıp erkeklik testine sokulan zihniyetini 12.000 yıldır hiç geliştirememiş biriyle bu konuyu tartışmam.

    Ben de ne yazıkki senin gibi erkekliği hala hayvanların arasındaki gibi güç, dayanıklılık vs testlerle ölçen gelişmemiş beyinlere ayar oluyorum.

    Ne kadar çok homo erectus var arkadaş

    adamın Akşamları uyuşturucu çekilen saçma sapan bir ortamda fazlaca süre bulunulunca erkeklik kanıtlandığını sanan biri olduğunu nereden çıkardın, öyle bir yazısı varsa atmaman en büyük salaklık ki ben kendisiyle konuştum öyle bir insan da gözükmüyor

    Allah senin gibilerden bizi korusun, adama bunu yazdın diye Modern bir İnsan olmadın aksine itici bir ... oldun.

    aldığın nefes ziyan neverland, mali gücüm yeterli olsa yurtdışında giderken benden başka bir ülkeye ilk götüreceğim sen olurdun

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Aralık/2009
    Homo

    Bir tanesi bizi güneşte bekletip sırf bedelliyiz diye komutanlar bize eziyet ediyorlar diye Cimer e şikayette bulunmuştu. Güneşte beklemek dediği de içtima.

    Başka anım yok.


    Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Şuan aslında bedelli askerin kışlaya gitmesi gereksiz zaten. 20-25 gün o adama eğitim versen ne olur ki ? 3 el atış yapılıyor ondada herkes aynı hedef kağıdına sıktığı için kim karavana sıkmış kim hedefi tutturmuş belirsiz. Bu askerlerin yemek, barınma, kıyafet, ulaşım gibi giderleride ayrı bir olay.

    Her şeyi geçtim salgın hastalık var.

    mkyb tarafından 19/May/21 20:12 tarihinde düzenlenmiştir

    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
Toplam Hit: 8048 Toplam Mesaj: 59
askerlik bedelli kütahya