Askere Gitmek İstemiyorum.
-
Nikoteen bunu yazdı:
-----------------------------
Buyrunuz askerliğin "zorunlu" olmasının saçmalığı hakkında bir örnek daha..
----------------------------- -
FOXXLY bunu yazdı:
vicdani redcilerle görüş
-----------------------------Vicdanı Retçilerin ne mal oldukları ortada, ülkemizde sırf TSK'nın kan kaybetmesi için, bölünmenin önünün açılması için, vicdanı retçilik görüşü maskesi giymiş onun vatan hainlerinin biraraya gelerek meydana getirdikleri bir oluşumdur.
Bknz:
" 1997- 2000 yılları arasında PKK sempatizanıydım. Bir kaç defa gerillaya katılmak istedim ise de katılamadım. Basit bir matematik yaptığımda Türk Ordusu’nun yarısına yakınını Kürtler'in oluşturduğunu görüyorum. Maalesef savaşın tarafı olan Kürtler, bir oğlunu dağa, gerillaya gönderirken; diğerini askere göndermiştir. Kürtler bölgede savaş için savaşçı olarak kullanılmıştır. Bu çok acı bir durumdur. Ölen de, öldürülen de Kürtler. Bu durumda Kürt anaları, her iki ihtimalde de ağlıyor
-
gidipte izmire düşersen birşekilde herhangi bişeyine yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince.Aklında bulunsun.
-
Keşke öss ye girseydin..sallama bi açık öğretim felan yazardın işlerini yoluna koyana kadar tecilden yaralanırdın..
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
Keşke öss ye girseydin..sallama bi açık öğretim felan yazardın işlerini yoluna koyana kadar tecilden yaralanırdın..
-----------------------------Hocam arkadaş zaten okumuyorsa, askerlik şubesi komutanına durumunu izah ederse, komutan yardımcı olacaktır. takdir yetkisini kullanır, 3 sene gibi bir tecil etme şansı tanır,
-
ad1s89 bunu yazdı:
durumu askerlik şubesiyle görüş onlar bi hal çaresine bakarlar diye düşünüyorum sonuçta ortada bir mağduriyet durumu oluşacaksa mutlaka çözümünü bulurlar
-----------------------------her gün o kadar çok sahtekar bu işlerle uğraşıyor ki ciddiye almazlar bile böyle bir durumu malesef.
-
o6u2 bunu yazdı:
ad1s89 bunu yazdı:
durumu askerlik şubesiyle görüş onlar bi hal çaresine bakarlar diye düşünüyorum sonuçta ortada bir mağduriyet durumu oluşacaksa mutlaka çözümünü bulurlar
-----------------------------her gün o kadar çok sahtekar bu işlerle uğraşıyor ki ciddiye almazlar bile böyle bir durumu malesef.
-----------------------------Bence ikametgahla evde yaşayan kişilerin sadece annesi ve kendisi olduğunu ispatlar.. vicdani redcilerle bir tutulmasın bence bu konu..
Adam annesinin iyi olacağını bilse gidecek..
-
Valla bende senin le ayni durumda 3 tane acemi vardi her gun aglayip devlete kufur ediyorlardi ki ozellikle birisi vardiki vay anam vay kahroluyordum o cocugu gordukce ( 4 kardesler baba olmus,yakinlari yardim etmiyor 3 tane ogrenci 14 yasindaki erkek olanini tamirhaneye vermisler okuldan alip eve baksin diye./karsi ranzada yatiyordu her devriyeye kalktigimda gozleri islak...Firar etti cocuk sonrasini bilmiyorum ne oldu benim askerlik bitti...
Askeriye ufak bi maas veriyor annene askerligin boyunca ozamanlar 100 120 lira civarindaydi (3 sene once)....
Ev sizinse kuru ekmek sogan,elektrik gunde 2 saat acik kalacak,su idareli kullanilacak,telefonu kapattir,dogalgazi kapattir battaniye sarinsin.Sana para yok sigaran varsa birak,carsiyi unut,kantinci olmayaa bak.
Belki o zaman askeriyenin verdigi maasla gecinir annen..
Alsana 15 aylik basit bir plan..Askere gitmeni isteyen arkadasin yerine ben yaptim....
-
hoca ailene asker yardımı yapılıyo. askeriyenin öyle şeyi vardı. parasını belediyeden alıyordun sanırım. öyle bişeyler hatırlıyorum. bi araştır
edit:
http://www.tumgazeteler.com/?a=2392434
aha hoca. oku. gerekli işlemleri yap ;)
-
anasindan ayrilamayan bebeleri bile askere alan bir T.C......sen simdi bu bebeyi askere alsan nolur,almasan nolur.illede modern askerlik..bebeler evde kalsin..