Askere Gitmek İstemiyorum.
-
senin gibiler çok ailesini tek kendi geçindiren biri geçen kalçasını kırdı eve gönderdiler eleman inşiaatçı artık ifla olmaz annesine tek kendi bakıpda alınıp gelen dk lar var. ama yapacak bişi yok tecavüz kaçınılmaz :)
-
serdar905 bunu yazdı:
-----------------------------
anasindan ayrilamayan bebeleri bile askere alan bir T.C......sen simdi bu bebeyi askere alsan nolur,almasan nolur.illede modern askerlik..bebeler evde kalsin..
-----------------------------anana çok açik küfür yedin içtenliğimle belirtmek isterim.
-
Alper askerlikten geldinmi bittimi la ?
-
serdar905 bunu yazdı:
anasindan ayrilamayan bebeleri bile askere alan bir T.C......sen simdi bu bebeyi askere alsan nolur,almasan nolur.illede modern askerlik..bebeler evde kalsin..
senin gibiler neden var hep merak etmişimdir? -
o eleman ceza almış zaten konuya dönelim, gerçekten zor durum, bildiğim kadarıyla böyle durumlarda erteleme yapılıyordu,askerliğini ertelettir uygun olunca gidersin..Allah yardımcın olsun
-
sana tbt ce yardım etsek kabul edermisin ?
yani askerlik tamam disiplin sağlıyorda uzun bi süre daha kısa olması lazım 1 senen gidiyor çoğu insan 1 senesi gitmesin diye öss ye bile tekrar girmiyor. zaten en iyi 70 yaşıyo türk insanı ortalamada. devleti savunmak bahanelerine geçelim adamlardaki teknolojiye karşı elde silah pıt pıt mermi sıkcak diğiliz. o kadar mühendis savunma sanayiinde çalışıyor bi o kadar mühendis yurt dışında iş yapıp devlete döviz getiriyor. doktorlar bu ülkenin insanını iyleştriyo bunları bıraktırıp 1 sene yerlerde sürünüp bağırtarakmı devlete daha iyi katkı sağlıyorlar bu insanlar yoksa iyi bildikleri işi yapıpmı? evet atalarımız zamanında kanla canla bu toprakları almış onların kanları ile sulanmış bu toprak ama şu anda o devir bitti ancak ve ancak teknoloji ve para ile savunur ve bu toprakların hakkını veririz. daha bi araba üretemiyoruzda kemikleri sızlamıyor askere gitmiyincemi sızlıycak
-
Gercekten Zor bir durum Allah yardımcınız olsun. Konuyu carpıtmak gibi olmasında bende okdar gitmek istedim almadılar erken gitmek için ne yapmak gerekir bilen varmı ?
-
1.askerlikten kacılmaz cunku sen turksun.turklugu kabul etmeyen bu ulkeden gitsin
2.seni askere alan devlet sana bakmaya mecbur.sana en yakın devletin idari amiri kimdir
kaymakamdır.gideceksin durumunu anlatacaksın.kaymakam hukumeti temsil eder.baktın olmadı
silsileye göre bir ustteki olan devletin temsilcisi olan valiye gidersin.
3.belediyeye fazla guvenme.belediyenin ailene verecegi yardım cuzi,sembolik bir para yardımı
gecinmeyi bırak ac kalırsın yine(ailen yinede alsın)
4.sakın firar etme kacma gitmeme gibi durumlara yeltenme.bu devlet alcagını alır.asla bırakmaz
kanunda 46 yas dese bile ben kamuflaj giydirilmiş 60 lık ihtiyar bile gordum.adam yardımsız yururyemiyordu
dagdan yakalayıp getirmişler.kurtceden baska dil bilmiyordu adam
5.gerekirse gururunu kenara bırakıp esten dosttan yardım iste
not:sakın kacma.kacanın sonu yok,kacmaınında.15 ay ne yap et bitir.sonra orduyla işin kalmıyor
-
hocam simdilik gitme askere..yani bi süre daha bekle..maddi durumunu düzeltmeye calis ( en azindan sen askerdeyken annene bakabilecek kadar para )
ondan sonra gitmeyi düsün..
-
şaka maka alper yarın terhis oluyor hea :} helal...
Bu arada askerlik şubesi bu konuda yardımcı olup, şube başkanı yarbay olur genelde kendi kanaati doğrultusunda 3 yıl tecil yapabilir bunun dışında gereken evraklar toplandığında devlet maaş bağlıyor annene sen gelene kadar ee bide bunun yanında TBT ailesi olarak bizde elimizden geleni yaparız düşüncesindeyiz. Kütahya'da askerlik yaparsan başımın üzerinde yerin var.