Askerliğini Yapmış Olanlar Bakabilirmi
-
ZaZu bunu yazdı
şimdi askerliğe gidicekmişsin gibi yazıyorum..
tekrar muayene olmayacaksın
Başka işlem yok silüsünü bekleyeceksin. Gidiceğin dönemden yaklaşık 10 gün önce alırsın
Normal ölçülerde biriysen her türlü büyük gelecek :) Adam seni söyle bir süzüyor veriyor beden söyleme şansın pek yok :)
Ayakkabı numaran neyse onu söyle. Gerekli eşyalarını aldıktan sonra giyinmeye gidiceksin hemen orda bir sürü asker olucak takas yapıcaksınız.
Şimdiden hayırlı tezkereler
Acemi birliginde olacagi muayeneler ve igneler kalktimi ? -
ZaZu bunu yazdı
Başka işlem yok silüsünü bekleyeceksin. Gidiceğin dönemden yaklaşık 10 gün önce alırsın
Normal ölçülerde biriysen her türlü büyük gelecek :) Adam seni söyle bir süzüyor veriyor beden söyleme şansın pek yok :)
Ayakkabı numaran neyse onu söyle. Gerekli eşyalarını aldıktan sonra giyinmeye gidiceksin hemen orda bir sürü asker olucak takas yapıcaksınız.
Nasıl olmuyor hocam? Dal daşşak kontrolü, iğne vurulma olayı kalktı mı? Ben askerlik muayenesin de, acemi de ve usta birliğinde kontrolden geçtim. Sen ne acemi ne usta da kontrol yok dedin.
-
http://www.tahribat.com/Forum-Askerlik-Oldu-Eziyet-190916/
bi incele bakalım :F
ızıne yenı geldım donus hatay'a
hala hastane olayları devam edıor.
-
bunklar ilk zamanlar büyüyk sıkıntı gibib görünsede tatlı sıkıntılar ve hallo9lmayacak sorun değil
ben de ayağım 45 dedim 46 alıyım dedim 46 bana botu veren usta askerde o mantıkla gididp 47 vermişti :) sonra değiştirdim
verdikleri pijamanın altı çok küçük üstü normaldi baktım kouşta ufacık adama kocaman pijama vermişler ayak sütü değiştirmiştik onla
ilk gece sabah uyandım terlikler yok a.k hemen yan koğuştan gidip çalmıştım yıkadım sabunla kullandım yoksa tuvalete bile botla gitmek zorunda kalacaktım
bunları kafana takma tatlı sıkıntılar bunlar
muayeneye gelince acemi birliğinde yapıyorlar detaylı
hayırlı teskereler -
Bandito bunu yazdı
dostlar selam
askerliğini yapmış olanlara bir kaç sorum var
1) Ben muayne oldum belgeme askerliğe el verişli yazdılar yeniden muayne olacak mıyım askerlik dönemi yaklaştığında ? çünki muayne pekte beklediğim gibi olmadı sağlık sorunun varmı dedi yok dedim boy kilo sonra gönderdi kağıda işleyip
2) Muayne mi tüm işlemlerimi yaptırdım. Sistemin hangi celpe atacağını bekliyorum. Bundan sonra başka bir işlem yaptırmıyıcam dimi teslim olacağım yer belli olacak gidicem oraya ?
3) bot ve kamafulaj alırken bir beden büyük alınmı birşeyler diyorlar o konularda başınızdan geçmiş tecrübeleri paylaşırmısınız dostlar ( yani 40 numara ayakkabı giyen birisine 41 al demiş biryer oradan aklımdak aldı )
aynı şekil hacı ya deli oldum :/
doktor sağlık sıkıntın var mı dedi sağlık ocağındaki doktor bu ben bundan sonra bi de askeri hstaneye gidicem sanıyodum
sağlık sorunum yok dedim boy kilo dedi 175cm 95 kilo dedim kağıda yazdı yolldı bileydim 170 e 120 kilo derdim amk gecti borun bazarı :/
-
HoLyCat bunu yazdıZaZu bunu yazdı
Acemi birliginde olacagi muayeneler ve igneler kalktimi ?Yanlış anlattım nizamiyeden girdikten sonra her türlü muayene var tabiki :)
-
Bandito bunu yazdırappermcs bunu yazdıBandito bunu yazdı
ya beyler size ne sormuşum ne cevap yazmışsınız ? konuşmıyım konuşmıyım diyorum gelen cevaplara bak
zamanında sen kaçabildinmiki bana kaçmayı öneriyorsun ? amk
eyvallah ZaZu kardeş cevabın tam istediğim gibi
Helal olsun bandito hocam.
Bu güne kadar gidenler şehit olanlar için yapılmalı askerlik. Tabi içinde vatan sevgisi geçmişe saygı varsa!
Askerden kaçanlar ve kaçma derdinde olanların alayı sadece kendi götünü düşünüyor.
Eyvallah hocam zaten 2 yıl daha tecil hakkım vardı tecil bozdurdum öyle gidiyorum yani bize göre değil öyle bu tür şeylerden kaçmak
abi sizde hemen atarlanıyorsunuz ya , biz görüşümüzden bahsediyoruz , kimseninde bizi eleştirmeye hakkı yok kapasın çenesini gitsin oda.
-
1- Kısa dönemler ve uzun dönemler için uygulama farklı olabilir ama ben (kısa dönem olarak yaptım) hastanede o bahsettiğin "nasılsın - iyim" formatındaki muayeneden başka muayene görmedim. acemi birliğinde yaklaşık 1 hafta sonra aşı yaptılar 2 iğne vuruyorlar orda da gelmeden tetenoz aşısı oldum dedim, birini yaptırmadım. (Tetenoz aşısı ateş ve kolda ağrı yapıyor askerde uğraşmayalım bunlarla diye yaptırmadım)
2- Eğer botun içine tabanlık koyacaksan 1 numara büyük al, koymayacaksan tam ayağına göre al. ama askeri malzeme saten dükkanlardan 1 çift silikon tabanlık almanı şiddetle tavsiye ederim. Botların tabanı düz tahta gibi.
-
Kaç diyenlere bakma sen git yap adam gibi öyle bot mot işlerine kafanı yorma askerliğini takım elbiseylede bitirirsin bi bakmışsın orası belli olmaz.la ben kunduradan baska bişey giymedim bi iki kez bot giydim oda törende.
Hataydaydım askerde. -
birliğe göre değişir .
ben hiç muayene olmadım. (2 yıl aranıyormuşum haberim yok direk gittim.)
sadece birşeyin varmı dediler yok dedim okadar.
bizim arkadaşlar hep anlattı kimi 2 kimi 3 defa muayene olmuş.
hatta komando olarak giden birinin 3 defa göt deliğine bile bakmışlar :D şaka değil gerçekten açıp bakılıyor.
doktor eldiveni ile dakikalarca taşşaklarını elliyorlar buda şaka değil yemin ederim gerçek :D