Askerliğini Yapmış Yaşamış Görmüş Geçirmiş Elemanlara Sorular
-
fivestar bunu yazdı:
-----------------------------
ingbank kullanırsan rahat olur özellikle para çekme konusunda falan ama ziraat bankası falanda gene aynı şekilde bol bulunur ya gidiceginiz yere bağlı 6ay içindeki para ihtiyacını bilemem ama asker yemeklerine alışırsan vede çok yemek yemezsen sigara içtigini farz edersek günde5 lira kurtarır ama yemek şu bu tesislerden özel olarak cebimden karşılarım ben yerim diyorsan o zaman dogal olarak artıcak artık onun hesabınıda sen yap ufak bir hamburde 900kuruş çay 10kuruş falan :) herşeyden önce paranı nakit olarak taşımamaya dikkat et ama
-----------------------------hocam ingbank ta hesap açtırıyorum, ptt posta çeki hesabı açtırıyorum, 2500 lira ayırıyorum para meselesini kapatıyorum.
hocam, sigara kullanmıyorum, daha önce yemek mevzusunu sormuştum bakliyat ağırlıklı mı besleneceğiz? şap konusunu da merak ediyorum ekmeğin içerisindeyse ekmek yemeyeceğim, yemekteyse kaçışımız yok.
-
@fivestar
hocam her yerde öle anlattıgın gıbı degıl bilemiyorum sen nerde görev yapıyorsun ama benım askerlık yaptıgım karakolda yemeklerı bızım gibi asker yapardı hatla ben bıle yaptım nerde rapor nerde özel şirket
edit : şap diye bir şey yok hocam cıkan yemegi komutanda yiyor evli barklı adam şap olsa yermı yemegi, o konuda şüphen olmasın
-
askere mp3 çalar radyo , cep telefonu ipod laptop cep bilgisayarı götürmek yasaktır,
parmak mevzusu belki eskiden olaiblir ama muayene dahil etmiyorlar buna emin ol :D
askere giderken yanına sadece temiz çamaşır ve traş takımı al başka bişi alma , traş takımınıda derby lerden al çalınabilir ( bnim çalınmadı ama belli olmaz)
evt hatunsuzluk en zoru :S
askeriyede yakalanmadıgın sürece hereşy serbesttir : ) vodka + redbull yapmak , 1 kilo antep fıdtıgıyla 2 biraiçmek dahil : )
acemi birliklerinde kışın hafta 1 gün yazın 2 kere ayrıca tuvaletlerde alırsın korkma,
acemi birlikleri en rahat edeceğin yerlerdir sakın unutma, yok efendim ben zikildim şöle böle deme askerliğin en güzeli acemi birliğidir,
warsa sorun sor taze taze söleyim sana,
Astsubayda olma çok küfür yersin aldıgı maaş 1.3 civarı bişi ama deymez , çekilcek dert değil :)
-
efsun bunu yazdı:
-----------------------------askere mp3 çalar radyo , cep telefonu ipod laptop cep bilgisayarı götürmek yasaktır,
parmak mevzusu belki eskiden olaiblir ama muayene dahil etmiyorlar buna emin ol :D
askere giderken yanına sadece temiz çamaşır ve traş takımı al başka bişi alma , traş takımınıda derby lerden al çalınabilir ( bnim çalınmadı ama belli olmaz)
askeriyede yakalanmadıgın sürece hereşy serbesttir : ) vodka + redbull yapmak , 1 kilo antep fıdtıgıyla 2 biraiçmek dahil : )
acemi birliklerinde kışın hafta 1 gün yazın 2 kere ayrıca tuvaletlerde alırsın korkma,
acemi birlikleri en rahat edeceğin yerlerdir sakın unutma, yok efendim ben zikildim şöle böle deme askerliğin en güzeli acemi birliğidir,
Astsubayda olma çok küfür yersin aldıgı maaş 1.3 civarı bişi ama deymez , çekilcek dert değil :)
-----------------------------hocam tuvalette nasıl duş alınır sıcak su mu akıyor? ben gün aşırı yıkanıyorum duş işi beni zorlayacak.
spor yapamayanlara tuvalet temizlettikleri doğru mu, şınav çekemiyorum kaç şınav istiyorlar?
gitmeden haricen aşı yaptırmak iyi olur mu? çevremdeki elemanlar hepatit aşısı yaptırsan iyi olur diyor.
-
adamgibi bunu yazdı:
-----------------------------@fivestar
hocam her yerde öle anlattıgın gıbı degıl bilemiyorum sen nerde görev yapıyorsun ama benım askerlık yaptıgım karakolda yemeklerı bızım gibi asker yapardı hatla ben bıle yaptım nerde rapor nerde özel şirket
edit : şap diye bir şey yok hocam cıkan yemegi komutanda yiyor evli barklı adam şap olsa yermı yemegi, o konuda şüphen olmasın
yok tabikide yemekleri askerler yapıyor ama ben bizim okuldaki yemekleri soruyor sandım -
IRET bunu yazdı:
-----------------------------efsun bunu yazdı:
-----------------------------askere mp3 çalar radyo , cep telefonu ipod laptop cep bilgisayarı götürmek yasaktır,
-----------------------------hocam tuvalette nasıl duş alınır sıcak su mu akıyor? ben gün aşırı yıkanıyorum duş işi beni zorlayacak.
spor yapamayanlara tuvalet temizlettikleri doğru mu, şınav çekemiyorum kaç şınav istiyorlar?
gitmeden haricen aşı yaptırmak iyi olur mu? çevremdeki elemanlar hepatit aşısı yaptırsan iyi olur diyor.
hayır sıcak su verilmiyor.Duş almanız serbest fakat çavuşlar işi bozabilir.Onlar bizden aldıkları emirler yüzünden sizin üstünüze geliyorlar.Ama normalde bu durumu bize iletirseniz onlara ceza veriyoruz.Ayrıyetten yapamıyorum edemiyorum gibi birşey yok yapıcaksın ediceksin yani senden istenen 50 100 degil yapabildigin kadar 3-5-10-20-30 aşı falan yaptırmana gerek yok ama gidiceğin yeri araştırman iyi olur -
olm sıkma kendini bu kadar. amma kafaya takmışsın mevzuyu.
bu kadar kafana takıp gidersen bitmez askerliğin. kafayı sıyırıp gelirsin.
-
yaw bende aralık ta gidecem inşallah ta bu izin kullanmayınca mı 5 aya düşüo bide daha aşşağı düşme ihtimali var mı ?
-
askere mp3 çalar, kitap götürebilir miyim?
MP3 ÇALR VE AKLINA GELEN DİGİTAL HER ŞEY YASAK KİTAPLAR USTA BİRLİĞİNDE KONTROLDEN GEÇİP SANA VERİLİR ACEMİ BİRLİĞİNDE OLE BİR ŞEYE VAKTİN PEK OLMAZ :)
a.q. askerlerin acemi birliğinde birlikte yıkandığı doğru mu nasıl yani lan?
ACEMİ BİRLİĞİNDE OLSA İYİ BEN USTA BİRLİĞİNDEDE HAMAM DA YIKANIYORDUM (HAMAMA GİT ANTREMAN OLUR )
son muayenede parmak mevzu gerçekmi, 27 yıllık kıçıma don hariç hiç birşey temas etmedi, latex eldivenli memur kabuslarındayım, a.q. böyle mevzu varsa konuyu manitaya açacam ilk o parmaklasın.
YOK OLE BİŞEYaskere giderken yanıma çamaşır, çorap diş fırçası alayım mı?
AL TABİ ORDA ALACAK PEK BİR ŞEY OLMUYOR GENELDE
hatunsuzluk dışında askerde yaşayabileceğim en büyük sorun?
UYKU :(
çarşı izninde kaymak serbest mi?
ÇARŞI İZNİNDE YÜRÜMEK (BELİRTİLEN BÖLGEDE) YEMEK YEMEK HARİÇ HEMN HEMEN HER ŞEY YASAK
duş mevzuları nasıl haftada kaç kere yıkanabilirim?SERBEST DÜŞ OLAYINDA ADAM DUŞ SAATİ KOYMUŞ TÜM BİRLİK BÇLÜK AYNI ANDA YIKANIYO ONUN DIŞINDA SABAH CÜNÜPLAR VB İÇİN ERKEN SAATE KOĞUŞ KALKTAN ONCE BANYOLAR AÇIK OLUYOR
İNSANLARIN SALLADIKLARINA BAKMAYIN ARKADAŞLAR YOK SOLE YOK BOLEEE
İNANIN ASKERDE GÖTE GİREN ŞEMSİYE AÇILIOYRR
AMA BİTTİKTEN SONRA EN GÜZEL TARAFI ANLATACAK OKADAR ÇOK ANIN VARKİ SEN BİLE İNANNAMIYORSUN
-
--------------
hocam tuvalette nasıl duş alınır sıcak su mu akıyor? ben gün aşırı yıkanıyorum duş işi beni zorlayacak.
--------------
ben yazın kople tuvaletten duş aldım yukardaki sifonun su girişini söküp alıyordukki bunu yapanlar sadece dede'ler yani yeni askerlere yaptırmazdık : ) , spor yapamayacka kadar rahatsızlıgın war ise spor istirati verirler , spor yapamıyorsun die tuvalet temizlettirmezler öyle birşey yok ama merak etme yaparsın =) ömrü hayatım boyunca koşu nedir bilmeyen şınav nedir bilmiyen, pentlanton diyin Höa? diyen biri olarak 2 ay lık spor kondisyonundan sonra ,
full teçhizatlı 3 km koşu 12 dk =)
4 dk pentlanton
40 şınav ve 40 mekiki (barfiks çekemezdim ve bizde yoktu ) yapar oldum ,
aşı yaptırmana gerek yok çünkü acemi birliğinde aşı vurucaklar ve usta bilriğinde bulundugun yere göre zaten seni portere gönderirler merak etme fazlada takma kafana :S