folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Askerlik Hakkında Bir Soruda Benden

Askerlik Hakkında Bir Soruda Benden

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    delichoban
    delichoban's avatar
    Erkek
    Allah hidayet versin!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal
    Criminal's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    burada belirtiyorum evet kitledim başlığı ve sadece 1 haftalığına banladım kullanıcıları.
    Zira bu başlıkta herkesin birden tek bir insanın üstüne gitmesi, Düşünce Özgürlüğü'nün unutulması sinirime dokundu.
    Ayrıca benimle aynı şekilde düşündüğü için PM atıp iki hafta olmasını isteyenler oldu.
    Ben ne ban'ı 1 günde kaldırırım ne de 2 haftaya çıkarırım.
    Burada forum düzeninden sorumlu kişi olarak, gerekli olandan 1 gün eksik ya da 1 gün fazla yapmam.

(Daimi imza : Yokluğun cehennemin öbür adıdır, üşüyorum kapama gözlerini.)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    deniz
    deniz's avatar
    Erkek
    konu kitlenmiş...:( buraya yazasım geldi :P :P

adama etmediğiniz küfür kalmamış yuh yani bu tür insanları topluma kazandıracamız yerde adama sövüp dahada bir uzuklaştırıyorsunuz siz den caiz insan görmedim...ban lar hakkettiği yere varmış.....

elemana gelince ; hocam madem askerlik den kurtulmak istion 4 yıl okul oku dio admalar ohh 5 ay paşala gibi yap dior akerliğini ...madem istemiyorsun 4 yıllk okul bitir :) ....ama öle yada bölee eninde sonuda gidiceksin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Askere giderken En buyuk asker bizim askerdir...falan cart curt...askerden gelince kahve koselerinde okey cevirilir döylet babamiz pic birakir askerini :)

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kapansaru
    kapansaru's avatar
    Erkek
    İyi bir vücudun olmalı, yağsız hafif kaslı, uzun süre yürümeye dayanıklı, aç kalmaya uykusuz kalmaya dayanıklı, genelde metamorf tipler seçilir, ektamorf az seçiliyor, el ayak bileklerin ve mide kısmın güçlü olması lazım. Bilgisayar kullandığını kesinlikle söyleme, araç kullandığını söyleme, g3 te 40/30 isabet oranı ak47 de 40/21 isabet oranı standart istenir, 40/40 yapabilirsen seni iki kere daha denerler aynı başarıyı gösterirsen sniper eğitimine alınırsın uzun mesafede bipod açıkken 60/58 yapabilirsen 1000-1300 metre hedefleri vardır... sniper olursun, komutanla konuşup gönüllü olarak doğuya gitmek istediğini belirtirsen biraz da ısrar edersen rahat rahat gidersin.

Var olan herşey, yok olmayı hak eder.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    godfather
    godfather's avatar
    Erkek
    Merhaba..

Halen Foça Komando Okulunda askerlik yapmaktayım..

Senin isteğinle olmuyor Usta Birliğin fakat Acemiliğe gitmeden askerlik şubesinde sana verilen formda KOMANDO OLMAK İSTİYORMUSUNUZ? şıkkına evet işaretlersen Komando alaylarina düşme şansın yüksek.

Daha sonra Meslek seçimlerinde Komando alaylarında komisyon gelir benim gibi seçilirsen Nitelikli olarak dağıtımın olabilir, aksi halde TİM olarak dağıtım yapılır.

Tüm yerlerde aynı değildir tabi meslekci seçimi.

Ben ESKİ FOÇADAYIM komando okulunda (yani rütbelilerin komando brövesi almak amaciyla geldigi yer)
    ,
    Senin dediğin olay C TİMİ Yeni Foçada olmaktadır. AYRICA seçimi sen yapamassın tamamen Ankara Asker Atama Personel Şube tarafından dağıtımlar yapılır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dewil_JaCKaL
    dewil_JaCKaL's avatar
    Erkek
    kardeşim öncelikle seni yürekten kutlarım.gönüllü istiyosun bu işi.hangi türk evladı istemezki.gelelim askerlik meselesine.ben acemi birliği bilecik usta birliği diyarbakırda yaptım.bilecikte acemi birliğinde 5.haftada felan meslek seçmeleri oldu.tugayın içtima alanına toplanır tüm tabur ve bölükler orda anons ederler.işte şu şu belgeleri olan gelsin.yok bilgisayar bilmem ne belgesi olan gelsin vs vs.acemi birliğinde seçmelerde eğer elinde herhangi bir şeye ait sertifika yoksa acemi birliğinden meslekçi olarak dağıtım almazsın.ancak usta birliğinde yine ilk gittiğin günlerde alay komutanı bölük komutanı veya karakol komutanı düştüğün yere bağlı bi içtima alır.dağıtımlar yapılmadan.işte o içtimada eğer bişeylere yatkınlığın varsa orda meslekçi seçilebilirsin..

gelelim komando veya sınır olayına.işin özünde ilk başta düştüğün birlik çok önemli.acemi birliğinde nereye düşeceksin.Jandarma,komando,şöför,piyade,topcu,bahriyeli,vs vs.diyelimki ben öyleydim jandarma düştün.bilecik.şimdi eğer herhangi bir seçmelere katılmazsan normal tim e girersen zatgen direk doğuya gidiyosun.gelelim seçmelere çatışma istiyosun.acemi birliğine ilk gittiğinde 2.veya 3.hafta resmi olmayan timler seçilir.örneğin bi bölük 400 kişiyse 16 şar kişilik 25 tim oluşur.ama bu timler resmi değildir.zaman içinde eğimler esnasında kim işe yarar kim yaramaz seçerler ve asıl timler oluşmaya başlar.işe yaramayanlar münferit çıkarışır.yani tek başına dağıtım yapılır.timler oluştuktan sonra önceden belli olan tim komutanlarınla eğitim almaya başlarsın.arazi,yakın muharebe vs.neysem sonra bi gün içtima alanındayken sabah içtiması işte bölük astsubayı çıkar.öncelikle lise mezunu varmı aranızda der
    el kaldırsın.çıkın şu tarafa der.sonra lise mezunlarının yanına bölük komutanı gelir.bizimki üsteğmendi.neysem siz hazır oldasınız.önünüzden yürür.hepinizi süzer.boy pos şekil yerinde olanları çıkın şuraya der.çıkarsınız.bölük yazıcısı gelir isim soyisim alır.sonra bikaç gün sonra yine içtimada isimler okunur.şu saatte tabur komutanının emir subayının yanında olcaksınız der.kamuflajlar felan temizlenir..o saatte hazır olda başınızda bi rütbeli orda olursunuz.bide orda elemeden gecersiniz..sonra tabur komutanından seçmeden gecersiniz.bunların hepsini geçtikten sonra petlantonda(engebeli arazi diyelim merdiven vs atlama sürünme)orda test ederler sonra atış testleri başlar..bunlar biter tüm elemeler toplamda 16 kişi kalır.ve yaklaşık 5 hafta aşırı zor bi eğitime alınırsın.acemi birliğinde gece arazi taraması.pusu kurma.pusudan kurtulma(tek çaresi pusuya düşmemektir.)gece atış.sniper eğitimi.ve sonunda o meşhur askerler arasında JÖHLER diye tabir edilen mükemmel bir itibara sahip olan tıpkı komandoların C timi gibi. jandarma özel harekat timi olarak kazanız mübarek olsun diye usta birliğine dağıtıma gidersiniz.tıpkı benim gibi.adresmi neresi? nerde sıcak çatışma var orası..dağıtım her zaman için alaylar taburlar ama sürekli operasyonda olursun. söylemiş olduğum elemeler tüm grublarda gecerlidir.komanda jandarma piyade....

ayrıca eski günler aklıma getirdiğin için tşk ederim kardeş..
    ayrıca lakabım ^^devriye'' idi. jandarma özel harekat K-1 koruma timi.hakkari-yüksekova 84/1 kral devre:))))
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dewil_JaCKaL
    dewil_JaCKaL's avatar
    Erkek
    diyarbakırdan hakkariye sürüldük:D
Toplam Hit: 6898 Toplam Mesaj: 29