folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Askerlik Süresi Gün Sayıyor

Askerlik Süresi Gün Sayıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

ya arkadaşlar hele bir düşünün ben çalışıp çabalayıp mühendis olayım tam okul bitiminde bilgiler taze iken araştırma yapacakken bişeyler keşfedip hem kendime hem memleketime faydalı olacakken beni adam 12 ay boyunca patates soyduracak yer temizletecek ? hangisi vatana daha faydalı bi düşünmek lazım.

eşitlik fln diyoruz ama eşitlik diye bişey olamaz birisi diğerinden daima farklıdır bu tam bir rezalet bu ülkenin geleceğine vurulan çok büyük bir darbedir.

aha darbe darbe diyodunuz darbe oldu ben söyliyim.

işte öyle
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

Bir arkadas bahsettiğim gençlerin önunu tıkama politikasını gerçekçi bulmamıs, olabilir ama benim açımdan;

Bu devlet yerli yersiz her bölüme tamamen işlevsiz hazırlık sınıfı koyuyorsa(eger öğretseler başımla beraber), anadilimiz varken herturlu bolum dersini ingilizce yapıyorsa(dil eğitimine karsı değilim, ingilizce dilinde eğitime karsıyım)-(yazın santiyede stajda adam bana hasır demiri gösterdi ne bu dedi, bilmiyodum turkçesini mesh iron demek zorunda kaldım ingilizcesi, mesela)- , ünivers,tede verdiği eğitimi hiçe sayıp kpss tarzı sınavlara kastırıyosa......daha orneklerı uzatabilirim ama su saatte bu kadar Devlet geçlerin önune taş koyuyordur. Bunu da tüm kurumlarıyla yapıyor.

Ben kendim okumuyor oldugum gibi kimsenn de askerlikten yırtmak için çok kıytırık bolumler okuyacagına inanmıyorum. Kendi muhendislik eğitimindeyim, imkansız diyorum. Askerlik hakkında günümüz bazında biraz daha kapsamlı dusuncelerim var istenirse açıklarım ama sonuç olarak dahil olunacak bir süreç. Tamam herkes vatanını değişen miktarla ama illaki sever ama insaat muh. sıfatıyla bana 15 ay taş kıranların başında dur derse, s*kerim böyle aşkın ızdırabını da derim. 

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

8mm bunu yazdı:
    -----------------------------

Bir arkadaşımız eğitim gören okuyan kişilerin önüne taş koymaktan başka birşey değil demiş.

Katılmıyorum hatta bu görüşü yanlış buluyorum.

Bu ülkede tabiri caizse askerlikten YIRTMAK için okuyup kısa dönem askerlik yapmak isteyen tiplerin hangi zihniyet içerinde askerlik yaptığını görüyoruz,gördük,gördüm.

Eğer bir eşitlikten bahsediliyorsa bunca yıl diplomasında Üniversite Mezunu yazmasına rağmen ilkokul mezunlarıyla hatta hiç okumayanlarla birlikte aynı askerliği 15 ay yapan Meslek Yüksekokulu mezunlarınında kısa dönem olarak yapması gerekirdi, yapılmadı.

Ben yeri geldiğinde 10 tane Bilgisayar Mühedisinin içinden çıkamadığı sorununu hem tecrübesi hemde sistemin işleyişini daha iyi bilmesinden ötürü çözen Teknikerler biliyorum. Bu böyledir.

Eğer bir bilgiden bahsediliyorsa konunun derinliğine inilmesi gerekir.

Şu Türkiye'de en kıl olduğum şey her zaman en azından askerlikten yırtmak için oku oğlum lafı olmuştur.

Bizde okuduk ama yırtmak için değil yeri gelince o bilgilerle faydalı olmak yeri gelince de ölmek için.

Herkes askerliğinı sıka sıka yapacak.

Ama Atarük'ün askeri gibi, kampa gitmiş turist edasında değil!

8mm dostum,

fikirlerinin bir kısmında haklı olmana karşılık,hayatın içinden birisi olarak Türkiye'de ve Dünyanın tüm ülkelerinde geçerli olan bazı "sosyal" kanunlar  vardır.Eğer birisi senden daha üstün bir okul okumuş tahsil almışsa,senin bunu yermen değil.Övgü ile iftihar etmen gerekir.TSK'da aynı bu şekilde. 4 yıllık üniversite okumuş vatandaşları "bölüm ayırmaksızın" eşit ve aynı haklar çervesinde üniversite mezunu saymaktadır.

10 Mühendis gücünde teknik arkadaş olabilir.Teknikerinde işi budur aslında,bölüm bölüm konusuna hakim arkadaşların mühendislerin yanında çalıştırılması bir lutuftur.

Konumuzdan uzak fakat;
    Mühendislik eğitimi dünyadaki en yüce lisans programıdır,ve sadece teknik konulardan oluşmaz,matematik,fizik gibi insan aklının daha ergonomik ve hızlı çalışmasını sağlayan dersleride içerir.

Tekniker,yapılmış sistemi en iyi bilirken,Mühendis o sistemi yapandır,yaratandır.
    Yani birisi HONDA merkezinde MOTOR tasarlayanken diğeri OSTİM Sanaii'de Tamir edendir.Ve muhakkakki oradaki arkadaş (tecrübesinden ötürü) zaman zaman Merkezdeki adamdan daha iyi şeyler becerebilir.(40 yıllık motor ustası şunu yaptı,bunu başardı tarzı haberleri görebilirsiniz)

Konuyu bu kadar uzatmamdaki sebep;Türk Forumlarında özellikle alaylı olarak gelmiş,kendisini bu işin içinde önce windows sonra hack güvenlik azda yazılım derken "bilgisayar mühendisleri bir şeyden çakmaz" küstahlığını gösterebilecek 10 larca post okuduğum içindir.

Ne demek istediğimi umarım sen ve böyle düşünen arkadaşlar,kurumsal ve hatta mümkünse Dünya çapında büyük bir firmaya profesyonel manada işe girerek gözlerinizle görürsünüz...

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n2n2
    n2n2's avatar
    Erkek

Asker gencin hayatından bir sene çalar,

Genç de askere bir sene yük olur boşu boşuna yemeğiydi bilmemneyiydi.

Durduk yerde her iki taraf da zarar başka bişey değil. 

Vatana hizmet diye bişeyden söz edilebilse içim yanmayacak,

Tabi millet haklı, her askere giden yakınından gelen fotolarda sırtta bazuka, arkada tank, sanırsın cephede vatan için savaşıyor, sınırda düşmanı gözlüyor, ya da hiç bir şey yapmasa silah talimi alıyor atış tekniği öğreniyor.

Yok öyle bişey. Kimse size boya yaparken çim yolarken foto çekip yollamaz tabi.

Haber çıkmış geçen gazetede üst rütbelinin biri almış eri köpeğinin başına dikmiş. Bu çocuk ne için yaşadı o güne kadar, senin köpeğinin başında durmak için mi? Niye uğurlandı evinden şenliklerle? Gel lan eşşoğlueşşek, git lan eşşoğlueşşek için mi? Adamın kimbilir kendi hayatına dair ne planları var, ama askerde onun hayatı onun dünyası diye bişey yok, gel lan git lan. Ondan sonra da vatana hizmet allah kitap bilmemne.

İsterse eğitimi, planı bilmemneyi de olmasın, boş herifin teki olsun. süperkahraman olmak zorunda değilki bir insan, insan gibi muamele görmek için.

Böyle kötü muamele görmeyenler ne yapıyor? Onlar da boş boş takılıyor işte. Çok dinledim öyle askerliğini kağıt oynayarak falan geçireni.

Abim çift ana dal yaptı, hem bilgisayar hem makine mühendisi. Koydular güya bilgisayar bölümüne, yaptığı iş ne? Birini söyliyim mesela:

Bi tane komutan yazın tatile gidecekmiş, var olan haritaları beğenmemiş, emretmiş hemen kendine özel harita hazırlamışlar google earthden bilmemneden yararlanarak, kaç günlerini almış bu. Ve tamamen keyfi bir olay. Al sana nitelikli askerden yararlanılan profesyönel ordu!

Okuyan, askeriyenin kendisine yük; okumayana yapılan insanlık değil.

Vatani duyguların sömürülmesi olayının yasal şekline askerlik diyoruz işte.

Ne diyelim umarım bu durum hep böyle kalmaz, söylendiği gibi mesleki göreve ağırlık verilir, biz de kendimizden ömür gitse bile ülkeye faydamız oldu diye canları sağolsun deriz. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    yaaa bırakın ya yapar geliriz isterse 5 yıl olsun çokta tın bizim genetiğimizde var a.q

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    8mm bunu yazdı:

Bir arkadaşımız eğitim gören okuyan kişilerin önüne taş koymaktan başka birşey değil demiş.

Katılmıyorum hatta bu görüşü yanlış buluyorum.

Bu ülkede tabiri caizse askerlikten YIRTMAK için okuyup kısa dönem askerlik yapmak isteyen tiplerin hangi zihniyet içerinde askerlik yaptığını görüyoruz,gördük,gördüm.

Eğer bir eşitlikten bahsediliyorsa bunca yıl diplomasında Üniversite Mezunu yazmasına rağmen ilkokul mezunlarıyla hatta hiç okumayanlarla birlikte aynı askerliği 15 ay yapan Meslek Yüksekokulu mezunlarınında kısa dönem olarak yapması gerekirdi, yapılmadı.

Ben yeri geldiğinde 10 tane Bilgisayar Mühedisinin içinden çıkamadığı sorununu hem tecrübesi hemde sistemin işleyişini daha iyi bilmesinden ötürü çözen Teknikerler biliyorum. Bu böyledir.

Eğer bir bilgiden bahsediliyorsa konunun derinliğine inilmesi gerekir.

Şu Türkiye'de en kıl olduğum şey her zaman en azından askerlikten yırtmak için oku oğlum lafı olmuştur.

Bizde okuduk ama yırtmak için değil yeri gelince o bilgilerle faydalı olmak yeri gelince de ölmek için.

Herkes askerliğinı sıka sıka yapacak.

Ama Atarük'ün askeri gibi, kampa gitmiş turist edasında değil!

8mm sana kısmen katılıyorum Çünkü bu bahsettiğin durumdayım. SINAVSIZ DEĞİL(!) Sınav ile Türkiyenin büyük üni.. lerinden birini KAZANDIM(!) Ve şuan Yine Türkiyenin en büyük bankalarından birinde bilgi işlemde çalışmaktayım Antikky
     e selam :) . Neyse Evet haklısın ama bizlere meslek lisesinden sonra mühendisliğin yolunu kapayan zihniyetin taaaaa  .... 

Tüm suçlu bunlardır. Yoksa Antikky nin de  dediği gibi mühendislik gerçekten saygı duyulması gereken bir makam. Ve ben şahsım adına konuşuyorum bu makama gelemememin sebebi ben değil bu eğitim sistemini böyle laçka bir hale sokan boş zihniyettir.

Kimdir bu boş zihniyet biliomusun. "Açık öğretim okuyum da askerliği kısa dönem yapayım" diyen zihniyet bu yolda ilerlemektedir. Herkes uzay mühendisi herkes bilgisayar mühendisi olarak gitmiyor askere. ben 15 ay askerlik yaptım ve 4 adet kısa dönem gördüm. Sadece 1 tanesi yaş olarak ve insanlık olarak büyüktü benden. Umarım anlatabiliyorumdur..

O yüzden birbirinize girmeyin arkadaşlar birbirinize laf söylemeyin sadece düşünceleri paylaşın kimsenin kimseye bir şey kabul ettirme gibi bir lüksü yok şu noktada. çünkü harbi çok güzel oynuyorlar eğitim sistemimizle.

Hemen kısa bir örnek: 2001 yılında sınav ile 2 yıllık bil prog. kazandım. okudum ilk senem bitti. ve tarih 2002 yılı benim liseden sınıf arkadaşım sınavsız olarak benim alt sınıfıma geldi. ben liseden sonra 2 yıl dershaneye gittim ve sınav ile üni. kazandım arkadaşım sınavsız alt sınıfıma geldi. nerde hak nerde hukuk?  şimdi ben 2 yıl dersane masrafına mı yanayım.? psikolojim bozuldu çalışmaktan buna mı yanayım? 

"Okusaydın" diyecekler çıkacaktır kapaklarını hazırladım;
    Şuan hem çalışıyor hemde üni. okuyorum.

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertan_06
    sertan_06's avatar
    Erkek

yaw sanki 12 ay olsa çok ii bi askeri eğitim verseler içim yanmaz gidiosun bazı kalburüstü yerler ve sıcak çatışmada olanlar hariç hepi topu 9 bilemedin 12 atış yapıosun  ondan sonra git nöbet gel temizlik paspas mıntıka ondan sonra silahlı eğitim verdim oluo adı  askerlik 3 ay ondan sonra temizlik ve nöbetten ibaret 

Ayrıca konuya farklı bi perspektiften bakarsak; arkadaşım yazılım uzmanı adamı aldılar verdiler paspasa cam temizlemeye sonra bi gün dediler ki böle bi programa ihtiyaç var dışardan almaya kalksan en az 15-20 bin dolar adam oturdu 4 ay program yazdı askeriyeyi binlerce dolar masraftan kurtardı.Tümen de 3000-3500 asker var.bu uzun dönem yapan arkadaşlar nie yapamıolar nie her adam yapamaz çünkü adamın uzmanlık alanı o  onun eğitimini almış öteki adamla bir tutabilirmisin askerde herşey silah la çatışmaya katılmak mıdır. Tamam sadece askerlikten yırtmak için okuyan adamlar var ama sırf bunun için de binlerce okumuş adamı heba etmek nie

spor akademisi hazırlık kurslarımız ankarada açılmıştır.tbt dekilere duyurulur.firtina_kickbox@hotmail.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    yav bana göre millet çok abartmış mezun olduktan sonra zorla askere çağırmıyorlar 2 sene tecil ettirirsin öyle gidersin askere kardeşim. Madem bu kadar çalışmak istiyorsunuz 2 sene çalışıp gidin askere.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Paradox21
    Paradox21's avatar
    Erkek

DrKill bunu yazdı:
    yav bana göre millet çok abartmış mezun olduktan sonra zorla askere çağırmıyorlar 2 sene tecil ettirirsin öyle gidersin askere kardeşim. Madem bu kadar çalışmak istiyorsunuz 2 sene çalışıp gidin askere.

Amaç o deil kardeşim adamın(kendimde) anası ağlıyo üniv bitrcem die kimnin kafada saç kalmıo sn gidipte adama tuvalet temizle diosun.heeeee yapıcan tabi diosun elbbette yapıcaz ama şimdi 15 ay askerlik yapanların anası ağlıosa unutmaki bizimde burda ağlıo 

SiYaH SaÇ aK DeFtErLe GeLdİN aK SaÇ SiYaH DeFteRLe gİDiosun........
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek
    yerinde bir karar olmuş

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
Toplam Hit: 15261 Toplam Mesaj: 80