Askerlik Süresi Gün Sayıyor
-
Askerde beyni körelecekmiş cart curt. Benim niye beynim körelmedi Askerde ?
35 yaşında olsan dahi Askerlikten öğrenecek çok şeyin var hemşerim. Yok öyle karı koynunda yata yata yaşamak :)
-
üniversite mezunuyla diğer adamın zaten yaşam kalitesi olarak farkı olucak ama askerde olmamalı bir savaş çıktığında ne olucak ? ben üniversite mezunuyum dahamı az çatışmaya gireyim diyecek,gerek disiplin açısından gerek vatan sevgisi gerekse diğer değerlerin aşılanması ve güçlendirilmesi bakımından herkesin tek tip yapması bence daha mantıklı bir karar.sonuçta herkes bu vatanın evladı herkeste aynı şekilde askerliğini yapmalı.zaten mesleki bilgilerin geliştirilmesi için TSK'nın projeleri vardır heralde bişeyi bilipte yapıyolar yoksa oturup insanları nasıl köreltirim diye zarar vericek değil..
-
Avira bunu yazdı:
-----------------------------
üniversite mezunuyla diğer adamın zaten yaşam kalitesi olarak farkı olucak ama askerde olmamalı bir savaş çıktığında ne olucak ? ben üniversite mezunuyum dahamı az çatışmaya gireyim diyecek,gerek disiplin açısından gerek vatan sevgisi gerekse diğer değerlerin aşılanması ve güçlendirilmesi bakımından herkesin tek tip yapması bence daha mantıklı bir karar.sonuçta herkes bu vatanın evladı herkeste aynı şekilde askerliğini yapmalı.zaten mesleki bilgilerin geliştirilmesi için TSK'nın projeleri vardır heralde bişeyi bilipte yapıyolar yoksa oturup insanları nasıl köreltirim diye zarar vericek değil..
-----------------------------üniversite mezunları yedek subay olarak da askerlik yapıyor şu anki sistemde, bu adamlar askerlikte ve daha sonra herhangi bir savaş halinde seferberlikte takımlarının başında takım komutanı olarak çarpışmayacaklar mı?
-
demekki 6 yıl tıp okuyan adamla eli sikinde gezen bi boka yaramayan tüketip üretmeyen adamın ölmesi bir devletin gözünde.hayır sanki ortaçağda yaşıyoruz age of empires gibi sürekli cephe savaşları var.ulan en yakın savaş abd-ırak oldu yakın zamanda adam ordusunu uçaklarını füzesini yolladı olayı bitirdi.100 yıl önceydi o toprak almalar toprak genişletmeler.adam napsın dağını taşını para kaynaklarını sömürür gerisi boş.hangi devirde yaşıyoruz ya? ulan zaten ülkede cahil adam çok,nüfus kalabalık,okuyan adam az,asker sayın cogu avrupa ülkesini katlar düzeyde,halen daha tek tip asker alıyorsun.işsizlik almış başını gitmiş,boş beleş adam çoğalmış sen işi gücü olan adamı alıkoyuyorsun.mal bunlar
-
Amerikan-Türk Konseyi toplantıları için Washington’da bulunan Orgeneral Başbuğ da tek tip askerlik konusunda halkın
yaratılan söylentilere kesinlikle kulak asmaması gerektiğini belirterek, "Henüz bu uygulama başlayacak demek için çok
erken. Birçok yeni düzenleme seçeneği üzerinde çalışıyoruz" dedi. -
8mm bunu yazdı:
-----------------------------Bir arkadaşımız eğitim gören okuyan kişilerin önüne taş koymaktan başka birşey değil demiş.
Katılmıyorum hatta bu görüşü yanlış buluyorum.
Bu ülkede tabiri caizse askerlikten YIRTMAK için okuyup kısa dönem askerlik yapmak isteyen tiplerin hangi zihniyet içerinde askerlik yaptığını görüyoruz,gördük,gördüm.
Eğer bir eşitlikten bahsediliyorsa bunca yıl diplomasında Üniversite Mezunu yazmasına rağmen ilkokul mezunlarıyla hatta hiç okumayanlarla birlikte aynı askerliği 15 ay yapan Meslek Yüksekokulu mezunlarınında kısa dönem olarak yapması gerekirdi, yapılmadı.
Ben yeri geldiğinde 10 tane Bilgisayar Mühedisinin içinden çıkamadığı sorununu hem tecrübesi hemde sistemin işleyişini daha iyi bilmesinden ötürü çözen Teknikerler biliyorum. Bu böyledir.
Eğer bir bilgiden bahsediliyorsa konunun derinliğine inilmesi gerekir.
Şu Türkiye'de en kıl olduğum şey her zaman en azından askerlikten yırtmak için oku oğlum lafı olmuştur.
Bizde okuduk ama yırtmak için değil yeri gelince o bilgilerle faydalı olmak yeri gelince de ölmek için.
Herkes askerliğinı sıka sıka yapacak.
Ama Atarük'ün askeri gibi, kampa gitmiş turist edasında değil!
-----------------------------
Sevgili kardeşim hoş güzel diyosunda normal bir er egitimi 5 ayda hayli hayli tamamlanır.Bunu 12 aya çıkarmakla askeriyenin harcıyacagı maliyeti bir düşün.1 askerin askerligi boyunca maliyetini düşün ve artan nufusun buna etkisini düşün!
Hadi bunu geçtim adam sen askerlikten yırtmak için okuyanlar falan diosun , peki okumak için okuyanların ne suçu var ? Adam meslegini seviyor ,okadar çalışıp öss denen saçmalıgı geçiyor,5 sene mesleki eğitimini alıyor bin bir zor koşulla,diplomasını eline alıyor,Ziraat bankasında 15 bin ytl ögrenim kredisi borcu, kafasında planlar projeler ki çogunluguda evlilik arifesinde,sen bu çocugu al hoop 1 sene ara...Bu çocuk 7 ayda kendine iş kurar evlenir hayatını düzene sokar,borçlarını öder.Artık at gözlüklerini bırakı,bu adamlar öle bi çalışıolarki ben bu türkiyeyi nasıl bölerim batırırım,soruo türkiyenin en zayıf yanı ne?Çok basit milliyetçilik ruhu.Ozaman diolar bunların milliyetçilik ruhunu ateşleyelim ,gidiolar doguda karakolu bastırtıolar kendileri golf oynarken(gerçek),böle böle millete alttan alttan gazı veriolar.Sonrada askerligi uzatalım gençlerin önünü keselim diolar ,zaten millete yeterince gazagetirdik die.Bu turk silahlı kuvvetlerinin okadar çok askere bakıcak parası varsa gitsin suriye sınırındaki mayınları temizleticek eleman yetiştirsin topraklarımızı satıcaklarına!!!Yanlışlara gelmeyin,insanların sizi zayıf yanlarınızdan sömürmelerine izin vermeyin.Düşünerek hareket edin gazetede şurda burda duyduklarınızla degil. -
Benm bir an önce mezun olup paşa paşa 6 ay yapmam lazım. Bir halt edebilecek olsak hadi neyse ama 12 ay er olarak biyerde nöbet tut tuvalet temizle. Bunun için mi 5 yıl kıçımızı yırtıp muhendis olmaya çalısıyoruz aq:@
-
Hoca biryere kadar eşitlik o kadar eşşek gibi 4 sene master yurtdışı felan derken bide 13-15 ay askerlik eee ne anladım ben bu olaydan? Yazık olmuş yani bu eşitlik duygularıyla bilgi derecesi deha olanların da 1 sene kaybı olucak Yazık Yazık.. Vatan Sevgisi 13-15 Ayla ÖLÇÜLEMEZ , 1 ay olsa bile VATANı sonuna kadar koruyacak milyonlarca üniversiteli genç var kaçmak için okumuyoruz biz TÜRK evladı doğduk , TÜRK evladı ölüceğiz.
-
ABD’de bulunan Genelkurmay Başkanı Başbuğ tek tip askerlikle ilgili, "Uygulama için çok erken", bedelli askerlikle ilgili de, "Bu konu kapanmıştır" diyerek spekülasyonlara son noktayı koydu.
heheheheeey :D