Askerlik Yapmak İstemediğim İçin Dilekçe Yazmak...
-
Bir Türk vatandaşı olarak , bugünlerde yaşadığımız siyasi olarak Kürt açılımı ve MGK toplantısı sonrasında Ordunun almış olduğu tavır sonrasındaki gelişmeleri göz önüne alarak,bu şartlarda askerlik görevimi yapmak istemediğimi ,son gelişmelerin vicdanımı rahatsız ettiği ve büyük bir saygınlıkla izlediğim TSK'nin MGK sonrasında ki tavrıda vicdanımı rahatlatmamıştır.Siyasi olarak boyun bükülen teröre karşı askeri olarak silah altına girmek istemiyorum. Bu son gelişmelerden Türk ulusu rahatsız olurken birilerinin ağzına bal çalınırken ben "Vatan,millet..." demeçleriyle askere koşmak istemiyorum.
Bununla ilgili dilekçe yazabilme hakkım varmı ? Veya bununla ilgili hukuki bir durum sözkonusumudur.
-
Gönüllü Askerlik için dilekçe verilıyor sanırım ama tam tersi olmuyor diye biliyorum ben hacı :/
-
Birilerinin işine karışmayı hiç sevmem ama vicdanının 2008-2009 da olan olayların sesini dinleyip gitmek istememesindense, 1915-1916 da olanların sesini dinleyip koşa koşa gitmeyi istemesi gerektiğini düşünüyorum. Türkçem pek iyi değil anlatım bozuklukları yapmış olabilirim ama sanırım ne demek istediğimi açıkça anlatabildim. Saygılar...
-
bunları biz seçmedik bunlar bu vatanı satacagız diyor diye bizde satalımmı diyelim,
gideceksin hatta d.bakırda hakkaride tuncelide bu itlerin (pkk lıların) en yogun oldugu yerde yapacaksın seve seve yapacaksın fırsatını buldugun anda ise kafasına mermiyi çakacaksın bu şerefsizlerin amacı zaten yıpratmak sonrada bölmek nasılki ecdad çanakkalede halinden durumdan şikayet etmeden gidip savaşmış ise bizde halden şikayetçi olmadan yüce atatürkün gösterdigi ülküden sapmadan yoluna devam edeceksin..
-
Ben öyle düşünmüyorum hocam, eğer en güvendiğim kurumlardan birisi TSK'da artık suspus olmuş,açılım ihanetine destek verir olmuşsa benim de bu şartlar sürecinde TSK'nin komutası altına girmeyi vicdanım kabul etmez.Biz binlerce şehit verdik terörle mücadele için , onlarca acı bugünler içinmiydi.
-
http://www.savaskarsitlari.org/
buradan gerekli bilgiyi alabilirsin...
-
vicdani red diye bir dalga var, ama buna girdikten sonra TC. devletiyle ilişiğin kesiliyormuş. ne devlet memuru olabiliyorsun nede başka birşey, diğer bir kolaylik ise coğu ünlünün yaptığı gibi dalak aldirma operasyonuyla heyet karariy çürüğe cıkabilirsin.. tercih s enin.
-
:)
Her ne pahasına olursa olsun üniversiteyi bitirdikten sonra askerlik yapacağım. Hatta elimden gelirse uzun dönem.
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------:)
Her ne pahasına olursa olsun üniversiteyi bitirdikten sonra askerlik yapacağım. Hatta elimden gelirse uzun dönem.
-----------------------------
yakışır sana... -
manyaki bunu yazdı:
Birilerinin işine karışmayı hiç sevmem ama vicdanının 2008-2009 da olan olayların sesini dinleyip gitmek istememesindense, 1915-1916 da olanların sesini dinleyip koşa koşa gitmeyi istemesi gerektiğini düşünüyorum. Türkçem pek iyi değil anlatım bozuklukları yapmış olabilirim ama sanırım ne demek istediğimi açıkça anlatabildim. Saygılar...
sende haklısın... ben bile böyle düşünüyorum... 1915-1920li yıllarda seve seve yapmak isterdim ama şimdi askeri arkanda n vurduruyorlar... askeri askere vurdurtmak, pkklıya yardımda bulunup askerlere haince saldırıda bulunmasına yardım etmek.... toplumda desen ki ben askerlik yapmayacağım diye bir söylemde bulunsan adamlar seni vatan haini,soysuz olarak gösterirler.... -
Eninde sonunda gidip yapacaksın.
Sen askerliği önce vatanın sonra kendin için yapıyorsun. Gidersende bu bilinçle gideceksin.
Kürt açılımıymış Ab siymiş gittiğin yerde bu vatan için gidip askerlik yapan kürtler de var.
Ölen kürtler de var.
Gerekirse sende öleceksin.
Bende ölürüm.
Saçma sapan kaçış yöntemleri üretmekten vazgeçin.
Oynayamayan gelin yerim dar dermiş.