Askerlik Yapmak İstemediğim İçin Dilekçe Yazmak...
-
pessimist bunu yazdı:
-----------------------------Nitrous bunu yazdı:
-----------------------------Saol bende sana bastım +rep :)
tamam objektif bakıyoruz
oyunculuk bok gibi
adam kırovari
kabakuvvete karşıyız
ama bu concon dallamalarda adamın damarına basmasın
ve ordaki mesajı almak gerek
"Siz burda daşşak kebabı yaparken birileri hudutta can veriyor.Sizin gibi conconlar için hemde.!"
-----------------------------ben sana +rep basmadım.. video'ya bastım. senin görüşünde olmadığım için hemen hakaret ediyorsun. bu çok zayıfça bir hareket.
oyunculuktan öte şimdi o çocukları dövünce onlar yarın askere mi gidecek?
bu videoyu izleyen kişinin fikri mi değişecek?
saçma sapan bir video işte. istediği kadar mesaj versin. saçma sapan.
-----------------------------Bir kere kullandığın terimin anlamını bilmiyorsun.
Rep forum sistemlerinde kullanıcıya verilen itibar derecesi anlamına gelir.Yani forum kullancılarına verilir.Videoya verilmez: ) videoyu beğendim dersin çok çok gidip puan verirsin.
Hakaret ettiğim filan yok üste çıkmaya çalışma.Senin gibi karşılık verdim bende.
Sanmıyorum gideceklerini.Yani istiyerek gideceklerini. Bir önceki yorumumdada belirttim kaba kuvvete karşıyım.
Video pek başarılı değil açıkçası ama vermek istenilen şey daha güzel bir şekilde anlatılır ise bulanmış beyinleri belki normale döndürebilir.
Sen videoya takılma hacım.Adamın tipini sevmedin ona kızıyorsun. ama söylediklerine verebileceğin bir cevabınca yok gibi.
-
olduu işine gelince vatansever işine gelmedi mi ben askerlik yapmak istemiyorum. ortayada bahaneyi koymuş haklıymış gibi geç bunlarıı.
benim abim doğuda bu vatan için çatışırken ablamı türbanından dolayı üniversiteye almıyolardı. ama kimse çıkıp da ben bu yüzden mi canımı ortaya koyuyorum demedi...(arkadaşımın abisi)
-
paralı yapma imkanım var 38 yaşınakadar erteleme imkanımda var kaçma imkanımda çifte vatamndaşlıgımda ama gel görki askere gitmek için yanıp tutuşuyorum işlerden dolayı durumlardan dolayı gidemedim ama ekimde işim bitiyor ve tecilimi bozduracagım şubattada asker olurum sanırım en büyük borcumu ödicegim sonunda
elim ayagım tutuyor gözüm görüyor saglıgımda yerinde herkez giderken ben neden kaçayım ha neden birileri nasıl askerlik yaptıgını anlatırken askerligini nerde yaptın diye sorduklarında boynum bükük kalsın istemem gögsümü kabartarak hatayda şırnakta ankarada çanakkalede demek isterim gitmeyenler kaçanlarr utansın
ha kaderimde ölmek yoksa ölmem varsada seve seve Allah büyüktür o nasıl nasıp eylerse.
-
şırnakta sınır hattında askerlik yapıyorum. Ardımda bıraktığım annem kardeşlerim nişanlım kısacası sevdiklerim var herkez gibi. şu anda elimde bir telefon var koğuşta ranzada uzanıyorum ve sizlere yazıyorum. Ben askere gelirken ne tayyip'i düşündüm ne tsk yı nede bir başkasını. Namusumu geleceğimi ve milletimi düşündüm geldim. Şimdi sana tavsiye askeriyede meşhurdur bu laf ya se. se. ya si. si...
-
vicdani red
sonrasında 318 e göre halkı askerlikten soğutma ve minimum 4 ay sivas askeri cezaevi
yediğin dayaklar cabası. falan fistan. (:
-
Bazı arkadaşlar gözlerini kapatıp yorum yazmışlar.Vicdani redçilerin oluşumuda temelde pkklı adamlarla aynı zeminde.Ben siyasilerin ve siyasi gelişmeler sonucunda ordunun bu ihanet açılımına destek vermesi dolayısıyla silah altına girmek istemiyorum.Vatanımı milletimi sevmediğim için değil.Eğer beni silah altına alacak kurum böyle bir ihanete susmakla kalmayıp destek veriyorsa ben silah altına girmek istemem.Eğer bunu yasal yollarla yapamayacaksam açıköğretim yazarak askerliğimi Ordu vatandan milletten yana tavır alana kadar ertelerim.
-
Yok oyle bi film. Sartlara ve güne gore yorumlanarak ben bu develete yada sistemde askerlik yapmak istemiyrm diye bisey olamaz.Gidenlerin anasi babasi yokmu beyinleri yokmu dusenemiyolarmi senin kadar. Bu ulkede birinci dereceden bircok olayda magdur olupta zamani geldiginde askerligini yapan adam varken senin bunlari söylemen sonderece abest.
-
Kardeşim Ordumuz milletimizle aynı safta yürümüyor şuan.Bende gözümü kapatıp vatan borcu diye silah altına girmek istemiyorum.Ben gidip sınırda aslanlar gibi nöbetimi tutmayı bilirim ama ben orada nöbetteyken savaştığım teröristi mecliste kurtarıyorsa ben nöbet tutmak istemem arkadaş.En ağırıda Ordumuzun bu duruma destek vermesi.
Burada istediğiniz kadar edebiyat yapın ama bu Ordumuzun son dönemde nasıl bir yanlış yaptığı gerçeğini örtbas edemez.
Feodalizmini yıkamamış Kürtler de taş atan çocukları çocuk mahkemlerinde yargılamakla , üniversitede Kürdoloji bölümleri açmakla ,dağdaki teröristi affetmekle feodal yaşantılarından,açlıklarından,yoksulluklarından,eğitimsizliklerinden kurtululacaklarını sanıyorlar.Türkiye'nin bir Kürt sorunu yoktur.Milletin karnı doymuyorken , sağlık hakları , eğitim haklarını elde edemiyorken , sen dağdaki teröristi indirsen ne olacak,sokakta taş atan terör sempatizanlarını affetsen ne olacak , devlet kurumlarında Kürtçe konuşsan ne olacak.
Olacak noktayıda söyleyeyim millet birbirinin yiyecek.Kürt Kürt olacak,Arap Arap olacak,Laz Laz olacak , Türk Türk olacak.Yüzyıllar öncesinde olduğu gibi ,birlikte yaşama kültüründen uzak feodalizme kafa gömeceğiz.Emperyalistler daha kolay sömürecek.
Ama kimse de şunu unutmasın ki Türk milleti tarih boyunca bağımsız kalabilmeyi becermiştir.Birilerinin güvendiği okyanus ötesindeki abileri okyanus ötesine çekildiği zaman bu coğrafya o kadar yaşanacak bir yer olmayacaktır.
-
askere gitmek istemeyenler için ideal bi link: http://www.ensonhaber.com/yasam/223924/askerde-pembe-teskere-nasil-alinir.html
-
valla küçük bir anımı paylaşayım =)
askerliğe ilk başladığınız gunde size bir sürü evrak imzalatılır işte ölürsen mal varlığın kime kalacak vs vs vs onlardan biride uzun dönem askerlik yapanlar için 12 ay zorunlu hizmet 3 ay gönüllü hizmet yapacağına dairdir... ben bunu okuduğumda karşımdaki üstteğmene ben bunu imazamam dediğimde problem yok sen imzalamazsan biz senn yerine imzayı atarız demişti. sorasında rütbeli bir yakınımdan aldığım bilgi ise bu sekilde dilekçe yazılıp imza atmayanlar için sivil hayatta siyasi fişleme yapılıyormuş tam bi bilgim yok ama 15 ay yaptım 1 yıl oldu bitireli allah herkese gidip gelmeyi nasip eylesin