folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Aslında Kilo Diye Bir Şeyin Olmaması

Aslında Kilo Diye Bir Şeyin Olmaması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackglove
    blackglove's avatar
    Erkek

Zaman diye bir şey yoksa maddenin yarılanma ömrü nedir acaba ? 

İts My Life. NOW or NEVER
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    sandman bunu yazdı

Orijinal kg birimi Paris’te özel bir kabın içerisinde tutuluyor belli aralıklarla çıkartıp dünyada ki kg’larda Sapma var mı diye kontrol ediliyor.

1 kg zamanında büyük bilim kurumlarının bir araya gelip 1metreküp suyun ağırlığı olarak belirleniyor. Sadece kg değil özkütle, öz ısı va vs gibi birimlerde su baz alınarak hesaplandı

1 m3 su 1 ton yapar hocam :) daha bu hafta başı 1 kg baklava kazandım bu iddadan.

Wiki amcam boyle açıklıyor :

Kilogram

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Jump to navigationJump to search

Kilogram (sembolü kg) Uluslararası Birimler Sistemi'nde (SI, Fransızca Le Système International d’Unités 'den kısaltma) kütlenin temel birimidir. Kilogram, Uluslararası Kilogram Prototipi'nin kütlesine eşit olarak tanımlanmıştır,[1] bu da bir litre suyun kütlesine neredeyse eşittir. Adında bir SI öneki (k) içeren tek SI temel birimidir. Ayrıca, farklı laboratuvarlarda ölçülebilecek temel fiziksel bir özellik yerine, insan yapımı bir cisme dayandırılmış tek SI birimidir.

1889 yılında sabit bir etalon kütle olarak kabul edilmeden önce kg, +4 °C de 1 dm³ saf suyun kütlesi olarak tarif edilirdi. Aynı yıl Fransa'nın başkenti Paris'teki Milletlerarası Ağırlıklar ve Ölçüler Bürosu'nda bulunan iridyum ve platindenyapılmış, 39 mm çapında ve 39 mm yüksekliğinde silindir şeklindeki etalon cismin kütlesine eşit kabul edilmiştir.

• 1 Kilogram = 1.000 Gram
    • 1 Kilogram = 1.000.000 Miligram
    • 1 Kilogram = 1.000.000.000 Mikrogram
    • 1 Kilogram = 1.000.000.000.000 Nanogram
    • 1 Kilogram = 1.000.000.000.000.000 Pikogram
    • 1 Kilogram = 1.000.000.000.000.000.000 Femtogram
    • 1 Kilogram = 1.000.000.000.000.000.000.000 Attogram
    • 1 Kilogram = 1.000.000.000.000.000.000.000.000 Zeptogram
    • 1 Kilogram = 1.000.000.000.000.000.000.000.000.000 Yoktogram

Kaynakça

1. ^ "International prototype of the kilogram (IPK)"International Bureau of Weights and Measures (BIPM). 10 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2013-01-07.

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

Konuya yazanların çoğusu adamın ne demek istediğini anlamamış, boş boş bilmişlik taslıyor boş konuşuyor.

Kilogramın referansı Le Grande K denilen platin-iridyum karışımı bir silindir hocam. Bilmem kaç yıl önce hangi manyağın aklına geldiyse bunu referans almışlar işte.

Bundan daha önce kullanılan ilkel birşey vardır mutlaka taş, kaya falan.

DadasAdam tarafından 08/Haz/18 23:58 tarihinde düzenlenmiştir

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pineapplemen.
    sercoo
    sercoo's avatar
    Erkek

amınıza koyim 2 sayfa yazılmış tek doğru cevap verilmiş, ulan tahribattır bu adamlar bilgilidir dedik saçmalamayan kalmamış

üsttede yazıdığı gibi paristeki bi silindir baz alınıyor şimdilik ama gelecekte daha herkezin kendi labında yapabileceği birşey aranıyor şimdilik

https://www.youtube.com/watch?v=ZMByI4s-D-Y

https://www.youtube.com/watch?v=Oo0jm1PPRuo

bunun dışında bir metre ışıkğın 1/299.792.458 saniyede kat ettiği yol (vakumda) 

aslında bilgilerimi doğrulamak için araştırırken bunu buldum

http://www.ume.tubitak.gov.tr/tr/icerik/temel-birimler

eski tübitak bi başkaydı

eski tahribat bi başkaydı

aahhh ah...

i might be a pineapple but you're a fineapple baby
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    blackglove bunu yazdı

Hadi onu geçtim: Işık hızını, nasıl ölçmüşler? @@,)

@Sercoo , @Rakkoc , @DadasAdam ^^D

Benimde aklıma bu mekanik saatler deki, 12 saatlik göstergeyi neden , 24 saat olarak almadıkları, sorusu geliyor.

yada Tarih Değiştirme Çizgisi, neden 180nci(?) Meridyen.

niye GreenWich deki meridyen, Sıfır(0) yada Başlangıç Meridyeni?

Büyük ihtimal bunlar, İnsanlığın İnsanlık Serüvenin evrimi (yavaşça değişimi ve dönüşümü) sürecinde , Döneme (yada Çağa[yada asra]) önderlik eden milletlerin Bireylerinden birinin, Kafasına göre Tekrarlı ölçümlerinin(?) Hep Aynı Bir Sabit çıkmasını Temel almasının Sonucunda , İnsanlar arasında iletişimde ve Ticarette Bir Sabit(yada bir Standart {Yada Standardizarsyon}) oluşturmak amacına yönelik, "birer Kabul" .

( @@, ne dedim ben şimdi. ^^D )

Burada, bir üyenin söylediği gibi, Herşey birer Nazar(Bakış). yada Nazariye. Bir çeşit Senyoraj gibi.

RitmFarbRacourci tarafından 09/Haz/18 01:27 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

aslında ben zayıfmıyım?

şeyhim bu felseyi herkese yayalım

bütün dobişler birleşelim

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blmrt
    blmrt's avatar
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    blackglove bunu yazdı

@Sercoo , @Rakkoc , @DadasAdam ^^D

Benimde aklıma bu mekanik saatler deki, 12 saatlik göstergeyi neden , 24 saat olarak almadıkları, sorusu geliyor.

yada Tarih Değiştirme Çizgisi, neden 180nci(?) Meridyen.

niye GreenWich deki meridyen, Sıfır(0) yada Başlangıç Meridyeni?

Büyük ihtimal bunlar, İnsanlığın İnsanlık Serüvenin evrimi (yavaşça değişimi ve dönüşümü) sürecinde , Döneme (yada Çağa[yada asra]) önderlik eden milletlerin Bireylerinden birinin, Kafasına göre Tekrarlı ölçümlerinin(?) Hep Aynı Bir Sabit çıkmasını Temel almasının Sonucunda , İnsanlar arasında iletişimde ve Ticarette Bir Sabit(yada bir Standart {Yada Standardizarsyon}) oluşturmak amacına yönelik, "birer Kabul" .

( @@, ne dedim ben şimdi. ^^D )

Burada, bir üyenin söylediği gibi, Herşey birer Nazar(Bakış). yada Nazariye. Bir çeşit Senyoraj gibi.

hocam konu dışı ama senin bu yazım stilin yasaklanmalı bence ,çok alakasız göz yoruyorsun bu stille normal yazsan zaten güzel güzel okuyacagız 

İnsanlar çok değişti, dikkat etmek lazım. Biriyle el sıkıştıktan sonra beşi de yerindemi diye parmaklarını saymak zorundasın
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lupin
    Lupin's avatar
    Erkek
    blmrt bunu yazdı
    blackglove bunu yazdı

hocam konu dışı ama senin bu yazım stilin yasaklanmalı bence ,çok alakasız göz yoruyorsun bu stille normal yazsan zaten güzel güzel okuyacagız 

+1

Rus ile aldatmayanı etmeli takdir,tek biri ile uslanmayanın hakkı köçektir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    blmrt bunu yazdı
    blackglove bunu yazdı

Burada, bir üyenin söylediği gibi, Herşey birer Nazar(Bakış). yada Nazariye. Yada Yorum. Bir çeşit Senyoraj(bu kelime buraya uymadı @@,) ) gibi.

..... konu dışı ama senin bu yazım stilin yasaklanmalı bence ,çok alakasız göz yoruyorsun bu stille normal yazsan zaten, güzel güzel okuyacagız. 

Bana özel, kural mı olur @@,)

Şöyle söyleyeyim: Bazen okurken, satır atladığım oluyor. Böyle renklendirmeler (yada Koyu`landırmalar) yapınca Daha rahat okuyorum. Bir çeşit Referans(dayanak) noktaları gibi oluyor, Akışı takip için.

Yatay, dikey, çapraz, fark etmiyor.

birde bilg. ekranından okumuyorum, büyük ihtimal sebep bu.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blmrt
    blmrt's avatar
    Erkek
    blmrt bunu yazdı
    blackglove bunu yazdı

Burada, bir üyenin söylediği gibi, Herşey birer Nazar(Bakış). yada Nazariye. Yada Yorum. Bir çeşit Senyoraj(bu kelime buraya uymadı @@,) ) gibi.

..... konu dışı ama senin bu yazım stilin yasaklanmalı bence ,çok alakasız göz yoruyorsun bu stille normal yazsan zaten, güzel güzel okuyacagız. 

Bana özel, kural mı olur @@,)

Şöyle söyleyeyim: Bazen okurken, satır atladığım oluyor. Böyle renklendirmeler (yada Koyu`landırmalar) yapınca Daha rahat okuyorum. Bir çeşit Referans(dayanak) noktaları gibi oluyor, Akışı takip için.

Yatay, dikey, çapraz, fark etmiyor.

birde bilg. ekranından okumuyorum, büyük ihtimal sebep bu.

hocam kendi yazdıgını kendının okumana gerek yok biz okuyamıyoruz seni diyorum 
    sana özel kural olmaz kural belli herkez nasıl yazıyorsa sende oyle yaz bizler için emin ol yeterli

İnsanlar çok değişti, dikkat etmek lazım. Biriyle el sıkıştıktan sonra beşi de yerindemi diye parmaklarını saymak zorundasın
Toplam Hit: 4907 Toplam Mesaj: 30
kilo ilginç bilim teknik