Aslında Kilo Diye Bir Şeyin Olmaması
-
Zaman diye bir şey yoksa maddenin yarılanma ömrü nedir acaba ?
-
sandman bunu yazdı
Orijinal kg birimi Paris’te özel bir kabın içerisinde tutuluyor belli aralıklarla çıkartıp dünyada ki kg’larda Sapma var mı diye kontrol ediliyor.
1 kg zamanında büyük bilim kurumlarının bir araya gelip 1metreküp suyun ağırlığı olarak belirleniyor. Sadece kg değil özkütle, öz ısı va vs gibi birimlerde su baz alınarak hesaplandı
1 m3 su 1 ton yapar hocam :) daha bu hafta başı 1 kg baklava kazandım bu iddadan.
Wiki amcam boyle açıklıyor :
Kilogram
Jump to navigationJump to searchKilogram (sembolü kg) Uluslararası Birimler Sistemi'nde (SI, Fransızca Le Système International d’Unités 'den kısaltma) kütlenin temel birimidir. Kilogram, Uluslararası Kilogram Prototipi'nin kütlesine eşit olarak tanımlanmıştır,[1] bu da bir litre suyun kütlesine neredeyse eşittir. Adında bir SI öneki (k) içeren tek SI temel birimidir. Ayrıca, farklı laboratuvarlarda ölçülebilecek temel fiziksel bir özellik yerine, insan yapımı bir cisme dayandırılmış tek SI birimidir.
1889 yılında sabit bir etalon kütle olarak kabul edilmeden önce kg, +4 °C de 1 dm³ saf suyun kütlesi olarak tarif edilirdi. Aynı yıl Fransa'nın başkenti Paris'teki Milletlerarası Ağırlıklar ve Ölçüler Bürosu'nda bulunan iridyum ve platindenyapılmış, 39 mm çapında ve 39 mm yüksekliğinde silindir şeklindeki etalon cismin kütlesine eşit kabul edilmiştir.
- 1 Kilogram = 1.000 Gram
- 1 Kilogram = 1.000.000 Miligram
- 1 Kilogram = 1.000.000.000 Mikrogram
- 1 Kilogram = 1.000.000.000.000 Nanogram
- 1 Kilogram = 1.000.000.000.000.000 Pikogram
- 1 Kilogram = 1.000.000.000.000.000.000 Femtogram
- 1 Kilogram = 1.000.000.000.000.000.000.000 Attogram
- 1 Kilogram = 1.000.000.000.000.000.000.000.000 Zeptogram
- 1 Kilogram = 1.000.000.000.000.000.000.000.000.000 Yoktogram
Kaynakça
- ^ "International prototype of the kilogram (IPK)". International Bureau of Weights and Measures (BIPM). 10 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2013-01-07.
-
Konuya yazanların çoğusu adamın ne demek istediğini anlamamış, boş boş bilmişlik taslıyor boş konuşuyor.
Kilogramın referansı Le Grande K denilen platin-iridyum karışımı bir silindir hocam. Bilmem kaç yıl önce hangi manyağın aklına geldiyse bunu referans almışlar işte.
Bundan daha önce kullanılan ilkel birşey vardır mutlaka taş, kaya falan.

DadasAdam tarafından 08/Haz/18 23:58 tarihinde düzenlenmiştir -
amınıza koyim 2 sayfa yazılmış tek doğru cevap verilmiş, ulan tahribattır bu adamlar bilgilidir dedik saçmalamayan kalmamış
üsttede yazıdığı gibi paristeki bi silindir baz alınıyor şimdilik ama gelecekte daha herkezin kendi labında yapabileceği birşey aranıyor şimdilik
https://www.youtube.com/watch?v=ZMByI4s-D-Y
https://www.youtube.com/watch?v=Oo0jm1PPRuo
bunun dışında bir metre ışıkğın 1/299.792.458 saniyede kat ettiği yol (vakumda)
aslında bilgilerimi doğrulamak için araştırırken bunu buldum
http://www.ume.tubitak.gov.tr/tr/icerik/temel-birimler
eski tübitak bi başkaydı
eski tahribat bi başkaydı
aahhh ah...
-
blackglove bunu yazdı
Hadi onu geçtim: Işık hızını, nasıl ölçmüşler? @@,)
@Sercoo , @Rakkoc , @DadasAdam ^^D
Benimde aklıma bu mekanik saatler deki, 12 saatlik göstergeyi neden , 24 saat olarak almadıkları, sorusu geliyor.
yada Tarih Değiştirme Çizgisi, neden 180nci(?) Meridyen.
niye GreenWich deki meridyen, Sıfır(0) yada Başlangıç Meridyeni?
Büyük ihtimal bunlar, İnsanlığın İnsanlık Serüvenin evrimi (yavaşça değişimi ve dönüşümü) sürecinde , Döneme (yada Çağa[yada asra]) önderlik eden milletlerin Bireylerinden birinin, Kafasına göre Tekrarlı ölçümlerinin(?) Hep Aynı Bir Sabit çıkmasını Temel almasının Sonucunda , İnsanlar arasında iletişimde ve Ticarette Bir Sabit(yada bir Standart {Yada Standardizarsyon}) oluşturmak amacına yönelik, "birer Kabul" .
( @@, ne dedim ben şimdi. ^^D )
Burada, bir üyenin söylediği gibi, Herşey birer Nazar(Bakış). yada Nazariye. Bir çeşit Senyoraj gibi.
RitmFarbRacourci tarafından 09/Haz/18 01:27 tarihinde düzenlenmiştir -
aslında ben zayıfmıyım?
şeyhim bu felseyi herkese yayalım
bütün dobişler birleşelim
-
RitmFarbRacourci bunu yazdıblackglove bunu yazdı
Hadi onu geçtim: Işık hızını, nasıl ölçmüşler? @@,)
@Sercoo , @Rakkoc , @DadasAdam ^^D
Benimde aklıma bu mekanik saatler deki, 12 saatlik göstergeyi neden , 24 saat olarak almadıkları, sorusu geliyor.
yada Tarih Değiştirme Çizgisi, neden 180nci(?) Meridyen.
niye GreenWich deki meridyen, Sıfır(0) yada Başlangıç Meridyeni?
Büyük ihtimal bunlar, İnsanlığın İnsanlık Serüvenin evrimi (yavaşça değişimi ve dönüşümü) sürecinde , Döneme (yada Çağa[yada asra]) önderlik eden milletlerin Bireylerinden birinin, Kafasına göre Tekrarlı ölçümlerinin(?) Hep Aynı Bir Sabit çıkmasını Temel almasının Sonucunda , İnsanlar arasında iletişimde ve Ticarette Bir Sabit(yada bir Standart {Yada Standardizarsyon}) oluşturmak amacına yönelik, "birer Kabul" .
( @@, ne dedim ben şimdi. ^^D )
Burada, bir üyenin söylediği gibi, Herşey birer Nazar(Bakış). yada Nazariye. Bir çeşit Senyoraj gibi.hocam konu dışı ama senin bu yazım stilin yasaklanmalı bence ,çok alakasız göz yoruyorsun bu stille normal yazsan zaten güzel güzel okuyacagız
-
blmrt bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdıblackglove bunu yazdı
Hadi onu geçtim: Işık hızını, nasıl ölçmüşler? @@,)hocam konu dışı ama senin bu yazım stilin yasaklanmalı bence ,çok alakasız göz yoruyorsun bu stille normal yazsan zaten güzel güzel okuyacagız
+1
-
blmrt bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdıblackglove bunu yazdı
Burada, bir üyenin söylediği gibi, Herşey birer Nazar(Bakış). yada Nazariye. Yada Yorum. Bir çeşit Senyoraj(bu kelime buraya uymadı @@,) ) gibi...... konu dışı ama senin bu yazım stilin yasaklanmalı bence ,çok alakasız göz yoruyorsun bu stille normal yazsan zaten, güzel güzel okuyacagız.
Bana özel, kural mı olur @@,)
Şöyle söyleyeyim: Bazen okurken, satır atladığım oluyor. Böyle renklendirmeler (yada Koyu`landırmalar) yapınca Daha rahat okuyorum. Bir çeşit Referans(dayanak) noktaları gibi oluyor, Akışı takip için.
Yatay, dikey, çapraz, fark etmiyor.
birde bilg. ekranından okumuyorum, büyük ihtimal sebep bu.
-
RitmFarbRacourci bunu yazdıblmrt bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdıblackglove bunu yazdı
Burada, bir üyenin söylediği gibi, Herşey birer Nazar(Bakış). yada Nazariye. Yada Yorum. Bir çeşit Senyoraj(bu kelime buraya uymadı @@,) ) gibi...... konu dışı ama senin bu yazım stilin yasaklanmalı bence ,çok alakasız göz yoruyorsun bu stille normal yazsan zaten, güzel güzel okuyacagız.
Bana özel, kural mı olur @@,)
Şöyle söyleyeyim: Bazen okurken, satır atladığım oluyor. Böyle renklendirmeler (yada Koyu`landırmalar) yapınca Daha rahat okuyorum. Bir çeşit Referans(dayanak) noktaları gibi oluyor, Akışı takip için.
Yatay, dikey, çapraz, fark etmiyor.
birde bilg. ekranından okumuyorum, büyük ihtimal sebep bu.
hocam kendi yazdıgını kendının okumana gerek yok biz okuyamıyoruz seni diyorum
sana özel kural olmaz kural belli herkez nasıl yazıyorsa sende oyle yaz bizler için emin ol yeterli