ASP Kafayı Yedi :/ [YARDIM]
-
Bütün asp bilgim çöktü :S
Arkadaşlar bi tablo var ve içinde alt diye sütun var. Alt iki değer alıyor 0 ve 1. alt sütununda 1leri verdim şimdi sıfırlar boş kaldı. boş yerlere sıfır yazdırıcam. ne denediysem alt boş olanları çektiremedim. Bi yardım lütfen denemediğim şey kalmadı.
if altt <> 1 then | if altt = "" then | if not altt = 1 then gibi şeyler denedim falan çekmiyor lütfen yardım :/
Kodlar;
set rec = Baglanti.Execute("select * from Forum order by id desc")
do while not rec.eof
altt=rec("alt")
id=rec("id")if altt <> 1 then
'Baglanti.Execute("Update Forum Set alt=0 where id like "&id&"")
Response.write id&"<br>"
end ifrec.movenext
loop -
update forum set alt=0 where alt<>1
-
alp bunu yazdı:
-----------------------------update forum set alt=0 where alt<>1
-----------------------------
hocam veri çekmiyor ki update yerine koyayım malesef buda fos çıktı -
nasıl veri çekmiyo hocam? :|
sql mi çöktü de veri çekmiyo? select * from alt dediğin zaman tüm kayıtları seçmiyo mu? select * from alt where alt<>1 dediğin zaman 1 olmayan verileri seçmiyo mu?
-
yaptım arkadaşlar tamam silinebilir konu. tam tersini yaptım else boş aldırdım
if altt = "1" then
else
Baglanti.Execute("Update forum Set alt=0 where id like "&id&"")
end ifkodları ile oluyor fakat
if altt <> "1" then
Baglanti.Execute("Update forum Set alt=0 where id like "&id&"")
end ifkodları ile olmuyor ilginç :/
-
alp bunu yazdı:
-----------------------------nasıl veri çekmiyo hocam? :|
sql mi çöktü de veri çekmiyo? select * from alt dediğin zaman tüm kayıtları seçmiyo mu? select * from alt where alt<>1 dediğin zaman 1 olmayan verileri seçmiyo mu?
-----------------------------
dediğin gibi çekmiyordu işte hocam bende orasını anlamıyordum ya üstte yazdığım mesajı okursan anlarsın daha iyi -
o alanın türü ne ki sen onu "1" şeklinde tırnak içinde yazdın? muhtemelen alan türünden kaynaklanan bir şeydir yoksa çekmemesi için bi sebep yok mantıken:) neyse çözdüysen problem yok diyelim :)
-
aşağıda verdiğim şekilde bir dene bakalım.. a ve b diye iki mesaj vermesi gerekli..
If altt = "1" Then
Else
MsgBox "a"
End If
If altt <> "1" Then
MsgBox "b"
End Ifben altt a kafama göre değer verdim, string integer yine de çalıştı.. ikisi aynı şey.. sanırm senin veri çekmende bir problem oluyor
-
alp bunu yazdı:
-----------------------------o alanın türü ne ki sen onu "1" şeklinde tırnak içinde yazdın? muhtemelen alan türünden kaynaklanan bir şeydir yoksa çekmemesi için bi sebep yok mantıken:) neyse çözdüysen problem yok diyelim :)
-----------------------------hoca altt ı integer da yaptım, string de yaptım yine de karşılaştırmada çalışıyor.. mesela altt string olsun
dim altt as string
altt = "3"
If altt = 1 Then
Else
MsgBox "a"
End If
If altt <> 1 Then
MsgBox "b"
End Ifiki if kontrolü de çalışır
-
:| hocam sen asp içinde değer verip asp içinde karşılaştırıyosun. diğer durumda sql server işin içinde o zaman sorun çıkabilir. çünkü böyle bir problem ben de yaşadım bi çok kez.
<> çalışmazken else çalıştı, onun için o şekilde yazdım.. arkadşa problemi çözmüş bu konuyu da fazla uzatmayalım istersen :)
-
arkadaş çalışmadı demiş o kodda neden çalışmadığını anlamaya çalışıyorum.. sonuçta belli bir veri geliyor ve bu verinin de bir tipi var. yazılan kodlar da sorun yok.. if komutu hep aynı şeyi yapar.. <> görevi bellidir = in görevi bellidir..
ayrıca o değeri dışarıdan alsan da fark eden birşey olmaz..
al sana dışarıdan alınan bir veri :)
Dim altt As String
altt = InputBox("lütfen sayı giriniz")
If altt = 1 Then
Else
MsgBox "a"
End If
If altt <> 1 Then
MsgBox "b"
End If