ASP Kafayı Yedi :/ [YARDIM]
-
:| dışarıdan veri derken sql server gibi db'den demek istedim. sen dışarıdan veri almış olmadın scriptten aldın içerden yani.. neyse böyle bir problem ben de yaşamıştım zamanında özellikle sql server'a geçtikten sonra.. zaten mantıklı olan if'in her haliyle çalışması ama bazen oluyo böyle arkadaşta olduğu gibi, benim de başıma gelmişti.
-
anlayışsız insanlarla uğraşmak zor iş değil mi:) biraz üstüne gideyim dedim.. yorumlara baktım da demin, sizin için anlayışlı diyorlardı..bende az üzerine gideyim dedim.. kusura bakma.. geç olmasydı az daha anlayışsız davranabilirdim :)
iyi geceler.. iyi çalışmalar
-
usta yanlış anlama :) tartışıyoruz. bu kadar alıngan olma..
ama durum çok mantıksız olduğu için mantıklı bir şeyler yazmak da zor oluyor.. sadece şunu söyleyebilirim
eğer alt isimli alanın değeri boolean ya da integer ise, bazı kayıtlar 1 ise ve 1 olmayanları 0 yapmak isteniyosa
baglanti.execute("update forum set alt=0 where alt<>1")
kodu istenileni yapacaktır. Ancak alanların türlerinden kaynaklanan mantık hataları oluyo asp'de benim de başıma gelmişti daha önceleri. o yüzden bu kadar ısrarlıyım yoksa senin dediğinde de mantıksız bi durum yok.
umarım kızmamışsındır hadi iyi geceler bu da son mesjaım olsun :) -
arada bi yanlış anlaşılma oldu sanırm.. :)
Senin haklılığın konusuna birşey demiyorum, sadece biraz zıtlaşmak istedim :) bakalım nasıl tepki vereceksin diye.. Benim dediğim de doğru ama dediğin gibi her şekilde çalışmayabiliyor.. Neyse anlamışsındır beni umarım.. seni çok eskiden beri hatırlıyorum, vb ile ilgili baya bişeyler kurcalamıştın sen.. bu hesap arkadaşın, ara sıra yazıyorum ben de..
hadi iyi geceler
-
alp bunu yazdı:
-----------------------------usta yanlış anlama :) tartışıyoruz. bu kadar alıngan olma..
ama durum çok mantıksız olduğu için mantıklı bir şeyler yazmak da zor oluyor.. sadece şunu söyleyebilirim
eğer alt isimli alanın değeri boolean ya da integer ise, bazı kayıtlar 1 ise ve 1 olmayanları 0 yapmak isteniyosa
baglanti.execute("update forum set alt=0 where alt<>1")
kodu istenileni yapacaktır. Ancak alanların türlerinden kaynaklanan mantık hataları oluyo asp'de benim de başıma gelmişti daha önceleri. o yüzden bu kadar ısrarlıyım yoksa senin dediğinde de mantıksız bi durum yok.
umarım kızmamışsındır hadi iyi geceler bu da son mesjaım olsun :)
-----------------------------
hocam orası integer tırnak içine almadanda yaptım olmadı altt=1 gibisinden tek çözüm yolu böyle oldu :D böyle devam teşekkürler her şey içindiğer arkadaşın dediği gibi olur çünkü scriptten alıyor sqlden alınca istediğin gibi gelmiyor :)
-
legion_of_doom bunu yazdı:
-----------------------------dim altt as string
altt = "3"
If altt = 1 Then
Else
MsgBox "a"
End If
If altt <> 1 Then
MsgBox "b"
End Ifiki if kontrolü de çalışır
hocam senin dediğin gibi olmadı işte 1. çalışırken 2. çalışmadı bizimde kafamızı karıştıran yer orasıydı -
ben belki veritabanından çekme konusununda sıkıntı oldu diye düşünmüştüm.. aynı kod içinde
If altt <> "1" Then
MsgBox "b"
End Ifşu şekil denediğinde yine çalışmıyor mu?
yada şöyle bişey yapalım.. altt değişkeninin tipi nedir? onu string yada integera çevirip öyle dene.. yani
If str(altt) <> "1" Then
MsgBox "b"
End Ifyada
If int(altt) <> 1 Then
MsgBox "b"
End Ifhatta double a çevirelim
If val(altt) <> 1 Then
MsgBox "b"
End If -
böyle durumlar için sql içinde isnull(RsKayit)=True / isnull(RsKayit)=False kullanın niye kasıyorsunuzki if le elseyle.. bunu iflede kullanabilirsiniz ayrıca.
-
pesimistzombie bunu yazdı:
böyle durumlar için sql içinde isnull(RsKayit)=True / isnull(RsKayit)=False kullanın niye kasıyorsunuzki if le elseyle.. bunu iflede kullanabilirsiniz ayrıca.
hocam öylede çalışmadı :D -
legion_of_doom bunu yazdı:
-----------------------------ben belki veritabanından çekme konusununda sıkıntı oldu diye düşünmüştüm.. aynı kod içinde
If altt <> "1" Then
MsgBox "b"
End Ifşu şekil denediğinde yine çalışmıyor mu?
yada şöyle bişey yapalım.. altt değişkeninin tipi nedir? onu string yada integera çevirip öyle dene.. yani
If str(altt) <> "1" Then
MsgBox "b"
End Ifyada
If int(altt) <> 1 Then
MsgBox "b"
End Ifhatta double a çevirelim
If val(altt) <> 1 Then
MsgBox "b"
End If
dediklerinin hiç biri çalışmadı hocam seninde tek çalışan benim yazdığım olaydı :)