ASP Kafayı Yedi :/ [YARDIM]
-
T01G4 bunu yazdı:
-----------------------------
pesimistzombie bunu yazdı:
böyle durumlar için sql içinde isnull(RsKayit)=True / isnull(RsKayit)=False kullanın niye kasıyorsunuzki if le elseyle.. bunu iflede kullanabilirsiniz ayrıca.
hocam öylede çalışmadı :D
-----------------------------isnull bile çalışmıyorsa alp'in tespiti doğru demektir çok kez başıma geldi bu durum benim de sinir bozucu bir olay. eğer script içinde böyle bir fonksiyon yapıyorsan yani alıştırma vırt zırt değil de çalışan bir scriptin göreviyse bu biran önce database'i elden geçir.
-
-----------------------------T01G4 bunu yazdı:
böyle durumlar için sql içinde isnull(RsKayit)=True / isnull(RsKayit)=False kullanın niye kasıyorsunuzki if le elseyle.. bunu iflede kullanabilirsiniz ayrıca.
hocam öylede çalışmadı :D
-----------------------------isnull bile çalışmıyorsa alp'in tespiti doğru demektir çok kez başıma geldi bu durum benim de sinir bozucu bir olay. eğer script içinde böyle bir fonksiyon yapıyorsan yani alıştırma vırt zırt değil de çalışan bir scriptin göreviyse bu biran önce database'i elden geçir.
hocam aynen çok sinir bozucu olay en basit şeyle 2 saat uğraşılırmı ya. access tede aynı mysqldede aynı olay oldu hocam neyini gözden geçireyim? -
alanları gözden geçirmelisin sadece 1 - 0 değerleri girilecekse alan türü sayı olmalıdır. eğer bunu not veya metin yaparsan aynen karşılaştığın sorun meydana gelebiliyor. ayrıca tabloda çok alan (özellikle bir sürü metin veya not alanı) varsa sen hepsini tek bir sql cümlesiyle recordset olmadan çekiyorsan yine aynı sorunla karşılaşırsın.. hatta hiç veri gelmez null değeri bile gelmez.. bunlara dikkat edeceksin öyle gözden geçirmelisin.
-
pesücüğümünde dediği gibi sadece 0 1 kullanacaksan sayı olsun.
sayıyı metine eşitlersende hata verir, yada tam tersi.ayrıca mysql kullanıyosan mysql front ile null bölüm bırakmadan tüm alanları 0 veya 1 e çevirebilirsin. :|
o değilde if lerden bende çok çektim :|
set rec = Baglanti.Execute("select * from Forum order by id desc")
do while not rec.eof
altt=cint(rec("alt"))
id=rec("id")if altt <> "1" then
'Baglanti.Execute("Update Forum Set alt=0 where id like "&id&"") ' böle bişeyde eşitleyeceğin zaman mysql için '"&id&"' kullan
Response.write id&"<br>"
end ifrec.movenext
loopbide en başa on error resume next koy dene :|
-
zaten sayı hocam :)
hocam hata yokki hiç bir şey çekmiyor