Aspx"E Başlamadan Önce Asp Çalışmalı Mıyım?
-
Ya tabi unutulmayacaktir :) benim belirtmek istedigim aspx e gececek herkes asp nostalji olacak :)
exploit bu arada piyasada turkce aspx kitabi dogru duzgun yok ,enazindan benim bildigim yok ,ingilizce guzel kaynaklar var ..bide alfa yayinlarinin falan ceviri kitaplarindan uzak dur :D
-
3 yıllık ASP'ciyim ama PHP gibisi yokmuş hacım :]
şimdiki aklım 3 yıl önce olsaydı, ASP'nin yüzüne bakmazdım...
-
Bir php dosyasını açtığım zaman karmaşıklıktan başka hiçbirşey görmüyorum.
Profesyonel anlamda web yazılımını php kullanan çok fazla şirket yoktur. Dikkat ederseniz ya asp dir yada aspx dir.
Bu anlamda php bana hep basitliği andırdı, hepte andıracak.
-
Hoca zaten buyuk alisveris firmalari ,buyuk sirketler aspx tercih ediyorlar...php genelde unix veya linux tabanli calisan sirketlerin tercihi oluyor , bknz: endersys
exploit - sen arada kaynadin unuttuk :D
http://www.asp.net/downloads/getvwd/default.aspx?tabid=62
buyur burdan cekebilirsin visual web developer asp.net
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------Ya tabi unutulmayacaktir :) benim belirtmek istedigim aspx e gececek herkes asp nostalji olacak :)
exploit bu arada piyasada turkce aspx kitabi dogru duzgun yok ,enazindan benim bildigim yok ,ingilizce guzel kaynaklar var ..bide alfa yayinlarinin falan ceviri kitaplarindan uzak dur :D
-----------------------------
aq benim kitapta alfaymış tüm umutlarım gitti :D en iyisi asp =).webhocam.com videolarını izliyim başlıyım ben :D -
Compu zaten profesyonel düşünen bir şirket gidipte unix altyapısını kullanmaz.Kullanıyorsa da iyi uzmanları,altyapısı ve buna uygun stratejisi vardır.
Çünkü o altyapıyı oluşturmak daha zor bir kavram. Root olayı değişik noktalara varabiliyor. Evet linux ile artık belki windowsun server işletim sistemindeki bütün olaylar yapılabiliyor ama, kullanışlı değil.
-
Abi sorun o zaten :) sistem beles ama yonetimi pahali :) unix sistem administratoru bulmak ,colde kutup ayisi bulmak kadar zor birsey :) bulduklari adamada para basmak zorunda kaliyorlar hakli olarak :)
-
-
Kurmak ta kolay değil :)
-
8mm bunu yazdı:
-----------------------------Bir php dosyasını açtığım zaman karmaşıklıktan başka hiçbirşey görmüyorum.
Profesyonel anlamda web yazılımını php kullanan çok fazla şirket yoktur. Dikkat ederseniz ya asp dir yada aspx dir.
Bu anlamda php bana hep basitliği andırdı, hepte andıracak.
-----------------------------o karmaşıklığın sebebi php'den hiç anlamadığından olabilir mi :-D php'ye ilk başladığım zamanlar ben de "bu ne yav, bu nası bi sentaks" demiştim ama artık göz aşinalığı var. ufak tefek script'ler yazmaya başladım bile...
php'nin sana basitliği andırması php hakkında hiçbi bilgin olmamasından kaynaklanıyor, sana php.net'e girip manual kısmına göz atmanı etmeni tavsiye ederim. ne kadar çok HAZIR fonksiyon varmış, php asp'ye göre ne kadar pratik, hızlı ve güvenliymiş kendi gözlerinle gör :]
hosting derseniz de dünyanın en ucuz ve en sağlam hostingleri linux derim. ne linux'ın ne de php'nin lisans derdi yok, üstelik ikisi de açık kaynak kodlu ve sürekli geliştiriliyor.
artık aynı şeyleri tekrar tekrar yazmaktan bıktım. kısacası; en iyi web programlama dili php'dir.
bu arada büyük şirketler site yaptırırken "sitemiz muhakkak şu dille yazılsın" demez. ilgilenmez bile...
bi yazılım firmasıyla anlaşır, o firma siteyi hangi dille kodlarsa site o dilde yayınlanır.