ASUS Ve Acer Laptop Karşılaştırması Acil Yardım.
-
Hacılar aşağıdaki iki bilgisayar arasında kararsız kaldım fiyatlar aynı siz olsanız hangisini seçersiniz? Asusun ram 4gb acer 3gb asususn ekran kartı 1gb ati hd6370 acer ise 2gb Nvidia GT 420M yarın almam lazım bi yarımcı olun seçemedim çok kararsız kaldım
bütçem ikisini alabiliyor sadece makineyi oyun için istiyorum
http://www.chedmarket.com/Default.asp?part=shop&gorev=oku&id=10235&cat=93&sid=60863518&ref=akakce&v=1.53.6
http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/113888/acer-as5742g-5463g50mnkk-lx-r8c02-003-.aspx
-
acer'a karşı bir antipatim olduğundan objektif olamayabilirim ama kesinlikle asusu seçerdim ;)
-
antipatim yok :) asus zaten kıyas götürmez. asusu al pişman olmassın..
-
acer'ın amk evime sokmam
-
Acer dediler sebebi ağırlık ve fırlatıp atmak darpetmek vs... vs.. hadiselere dayanıklı olması imiş, DELL alsan daha iyi :)
-
murky2394 bunu yazdı:
-----------------------------
Hacılar aşağıdaki iki bilgisayar arasında kararsız kaldım fiyatlar aynı siz olsanız hangisini seçersiniz? Asusun ram 4gb acer 3gb asususn ekran kartı 1gb ati hd6370 acer ise 2gb Nvidia GT 420M yarın almam lazım bi yarımcı olun seçemedim çok kararsız kaldım
bütçem ikisini alabiliyor sadece makineyi oyun için istiyorum
h ttp://www.bimeks.com.tr/urun/1002/113888/acer-as5742g-5463g50mnkk-lx-r8c02-003-.aspx
-----------------------------hocam ben marka onermicem ama
asustaki ekran karti ati 6370 vasat cok iyi bisey degil ati 5470 le eşdeger bi kart onun nyerine su asus daha makul hem ekran kartı hem ram acısında
ama yinede belirtiyim gt 420m daha iyi bunlardan tabii ki 325 le cok bi fark yok ama 6370 le cok fark var
edit:ayrıca asus un k serisi kasalarından mumkun oldukca kacmaya bak hp nin eski pavillion kasaları neyse asus un k seriside o
-
Bu 4.Laptop'um; tek kelime ile "ACER".
Laptop olarak ASUS;
Asus diyenlerin İstanbul ve Ankara'daki servislerle hiç alakaları olmuş mu acaba ???
Asus kazıktır, asus'un müşterileri-(eski ben dahil)- 3 liralık mala 5 lira veren zihniyettir.
Bozulasıya kadar Asus laptoplar iyibirşey zannedilir, bozulduktan sonra ise; Kaç para verdiysen okdr para patlar elinde.
Ne yurtdışı internet sitelerinde bulabilirsin sorunlarının çözümlerini( mal kafalı hindistan bilg. müh.leri oturtuyorlar support'a - adam daha ingilizce yazamıyor ),
nede TR'deki Asus servislerinde...
Ondan sonra kendini; yarım bozuk bilgisayarını TR Asus laptop servislerinden alırken, daha da bozulduğunu gören müşterilerin davalarını takip ederken bulursun.
Acer'dan şaşma hacı.
-
Asustan sasma derim.
Turkiyedeki asus teknik servislerinin kotu olmasinin nedeni sahiplerini turk olmasindan baska birsey degildir,salla gitsin mantigi nasil duduklerim mantigi.Bu butun markalar icin gecerli turkiyedeki..O sikayetci adamlar tuketici koruma merkezlerine gitmekle kalmayip asusun kendisine (merkeze Taiwan) bir mail ucursunlar bakalim ne oluyor okadar sikayetle(Ama ne yazikki ulkede ingilizce bilen yokki devlet okullari sag olsun).
Adam markasini olusturmak icin gazete kagidi harcamiyor para harciyor..
Hemen bir mesele anlatayim size ksaca ayrintiya girmeden.. 2007 de bir hp dv6000 serisinden makina aldim..Aldigim gun gittim cd romunu degistirttim bozuk diye. 3. gun klavye bozuk oldugundan onu goturdum.Garantili oldugundan elimi surmuyorum..Adamlar dediki hp servise yollariz 1 hafta 10 gune gelir.Aq 5 dk lik is normalde..
Ii dedim verdim yalniz vermeden once pilimin seri nosunu aldim ibnelik olmasin die.Huyumdur nekadar elektronik esyam varsa hepsinin seri nolarinin fotosunu cekerim.Telefonlarimin seri nolari ve imeileri,laptoplarimin mac adresleri hepsini kayit ederim resmini cekerim. Degistirilmesinler die, calinirsa polise vermek icin veya sigorta icin falan...
Neyse 7 gunsonra teslim aldim.Acelem vardi kontrol etmeden ciktim gittim daha sonra bilgisayari elime alir almaz bituaf geldi bana batarya yeri..Oynuyordu elime geldiginde hemen cikardim baktim seri noya..Aq larim degistirmis..Ertesi gun gittim dedim bu benim orjinal pilim degil..Dediler bizim yapacagimiz bisey yok biz saticiyiz teknigi ara die..Neyse aradim ama bunlar hic kale almadilar,karismis olabilir dediler.Yavsak cezayirliler musluman bozuntusu ibneler...
Neyse ben resimleri var dedim sizi sikayet ederim..iplemediler.Caktim bi mail hp marka ofisine seri nolarla, resimlerle..Hemen geri donduler ulke temsilciliginden telefonla..Register yapmistim laptobu aldigimda ordan biliyolar tabi..Olayi tekrar bir ozetledim.Tamam dediler 2 gun sonra bir telefon teknik servis menejeri..Bi ozurdiliyorlar ama nasil o artisler gitmis yerine melekler gelmis..Neyse bana adresi verdiler gittim laptopla hemen bana yeni bir laptop verdiler kutusunda..
Mudur diyor neden bize gelmedim iste biz hallederdik, karismis diger makinalarinkiyle falan fistan.
dedim sus aq yalancisi kirmin agzini yuzunu (tabi icimden :P )..Dedim ben aradim sizin eleman tinlamadi. Neyse ogrenmis iki kelime turkce kardas mardas ayagi gonlumu almaya calisiyor.Feedback vericem ya ofise.
Demem oki acer,sony,asus,hp farketmez turkiyedeki zihniyet degismedikce..
Arkadasima eylul ayinda acer bir laptop gonderdim istegi uzerine 2 aysonra aradi kablosuna basmis chargerin soketi kirilmis sarj yemiyor.
Neyse goturmus acerin yetkili servisine adamlar anakart catlamis degismesi lazim demisler 600 tl istemisler :D:D:D.Ulan zaten makina 750 kagida alindi :D:D..
Neyse abisinin bi arkadasinin tanidigi varmis yazicioglunda ona goturmusler adam lehim atmis soketin ayaklarina 50 kagidini almis yollamis..
Neyse kafa utuledim..Konu disina ciktik biraz kusura bakma arkadasim..
Oyumu asustan yana kullaniyorum...
Elimden cok laptop gecti Asus f6ve mi hic birine degismem..(asus g73 ten baska :D)
-
acer ekonomik modelleri TR ye soktu bi ara piyasa rekabeti die..o yüzden adı kötüye çıktı.. bence acer in o modeli güzel.. kötü marka yoktur. kötü model wardır..böyle bakmak lazım
yani sidik yarıştırmıyalım.. acer ferrari yapıo asus lamborgini.. 2 side bomba..bazı modellerde ucuza kaçıolar. bakın lenova da başladı 600 liraya model çıkarmaya..
acer in pahalı 5650 ekran kartlı bi sürü modeli bomba gibi. tuş takımı sony vaio ile aynı..kasa desen bariz uçak. ekranı söylemiorum üstüne tanımam..en kaliteli ekran.
ama işte hepimiz bazı markalara takıntılıyız..en son derim ki markaya deil modellere kıl olalım. asıl ince detay orda. ne alırsan al ekran kartı benchmark larına bak öle al.
ben bide kolay sökülücek fanı temizlenicek laptop almanı tavsiye ederim.yoksa tuş takımı çıkart onu gerdir bunu yardır uğraşma :D
kendine göre verileri sen seç..tuş takımına mı dikkat ediosun , ısınmasına mı ona göre belirliceksin..bende toshibaya kıl olurum :D
toshibanın ısınmayan laptopunu görmedim.led ekranlı versionları dahil..yani ısınma war , ortalığı kavurma war. o yüzden sevmem..
2sinide inceledim 2 sinide alma bence.
core i5 olan
ekran kartı da ati 5650 olan her modeli alabilirsin. şu anda oyunlarda onun üstüne yok..
geçen media marketten bi tanıdığıma packard bell aldık 1300 liraya bu özellikte.. yani şekil olarak onu begendi..millet dış görünüşe bakıo podyuma çıkarıcakmış gibi.
dedim bari podyuma çıkarıcak bi model alıcaksın o zaman bu 2 özelliği olan bi model seç dedim.packard bell aldı.
ahanda özelikleri
Özellikler
Karakteristik: PACKARD BELL TJ75-JO-119TK İ5-430M 6GB 640GB
CPU Cinsi - Hızı: Intel Core i5-430M - 2.26 Ghz - 3 MB L3 Cache
Ekran Boyu Boyut: 15.6" - Çözünürlük : 1366x768 piksel
Ekran Tipi: WXGA Diamond View LED HD
Ekran Kartı: Ati Mobility Radeon HD5650 - 1 GB (Paylaşımsız) DDR3
Bellek: 6 GB
Bellek Tipi: DDR3
Sabit Disk: 640 GB - SATA
Optik Sürücü: DVD Dual Yazıcı
Kablosuz: 802.11 a/b/g/n
Bluetooth: VAR
Port: 4xUSB 2.0 , VGA , HDMI , Kulaklık Çıkışı , Mikrofon Girişi
pil Ömrü: 3 saat pil ömrü (Yaklaşık - Kullanıma Bağlıdır) 6 Cell
Ağırlık: 2.7 kg
İşletim sistemi: Microsoft® Windows® 7 Home Premium TR/ENG
Dahili Web Kamera: 1.3 MP
Kart Okuyucu: 5'i 1 arada
Boyut: 372x250x37,5 mm
Klavye: Türkçe Q Klavye + Numerik Klavyeyılbaşı kampanyası ucuza aldık biz baya.. stok adetli muhabbet biraz karıştır 1500 e bulursun tipinide begenirsen al gitsin.
son bilgi PACKARD BELL TJ75 CORE I5 430M-2.26GHZ- 4GB DDR3-500GB-15.6"-DVDRW-1024MB HD5650-CAM-BT-W7BAS vatan da 1457 lira.
sıcak fırsatlı yakalarsan daha da iyi alabilirsin.
kolay gelsin..
-
inadına samsung r580
-
modeli tam hatırlamıorum ama samsung unda 5650 ekran kartı olup core i5 modellisi wardı.. bence de çok bombaydı.. kasa rengide metalik gümüş.. çok havalıydı.
ama çok parmak izi bırakıo die istemedi.. yoksa o indirimin olduugu gün bnmde gözümde o samsung da kalmıştı..ama modeli hatırlamıorum. R serisi idi..