folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder ASUS Ve Acer Laptop Karşılaştırması Acil Yardım.

ASUS Ve Acer Laptop Karşılaştırması Acil Yardım.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

La götü boklu Acer ile Asus'u mu kıyaslıyosun :\

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clostridium
    Clostridium's avatar
    Erkek

forum.donanimhaber.com orda ramin mhz hızları 3dmark derecelerıne kadar hesaplayıp koyuyorlar yardımcı olurlar burdan aldıgıbn bılgı cok  işine yaramaz dıyım sana .d

N'oublie pas d'ou tu viens ..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

2 ürünüde arastırırsan fiyatları daha aşagıya cekeblirsin az kovala alıosan 100 200 asagı almaya calıs en azından

asusla acer i kıyaslamam

bu asusun yeni modeli zaten saglamdır asus f serislerinde baya bi salaklık yaptılar

acerlarda da daima güney chipseti patlayıp duruo amk hepsi aynı bok ya al amk nasılsa bozulacak

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

acer ucuz mal kullanıyor.

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkF4Te
    DarkF4Te's avatar
    Erkek
    Acer 5739g modelini 2 yıldır kullanıyorum.Kasası ve havalandırması oldukça iyi, donanım kalitesi de güzel bu güne kadar dvdrw dışında sorun yaşamadım.Onu dandik tutmuşlardı bu  modelde.Acer alacaksan teknik servisin kötü olduğunu bilmelisin.5-6 ay sonra fan temizletmek için servise göndermek istersen elden teslim etmelisin kargo kabul etmiyorlar ve 2-3 hafta bekletilirsin tahminen.

Bu 2 modeli kıyaslayacak olursak acerda 3 asusta 4 gb ram var burdan asusa 1 puan ikisi de ddr3 yanılmıyorsam.Harddiskler 500 gb burdan ikisinede 1 puan.Grafik kartına gelince benim nvidia ya bir sempatim var ( sempati bir yana bunda kullanılan kart güzel bir kart) o yüzden burada acera 1 puan veririm ve 3-2 acer alırım :D ( Atinin kartı hakkında bilgim yok. )

Ama bence asıl krıter ısı.Neden dersen donanım ne kadar iyi olursa olsun notebookun soğutma sistemi iyi dizayn edilmediyse.Aşırı ısındığı için bilgisayarın kapanır.Ki bu insanı deli ediyor.2-3 hafta öncesine kadar fanını temizlemediğim için bilgisayarım bu durumdaydı tecrübe ile sabittir bu bilgi.Bu nedenle iki bilgisayarı da çalışır halde inceleyip ısınma durumuna göre karar verirsen en akıllıca olanı yapmış olursun bence.Herhangi bir teknoloji mağazasında açıp incelesin kullanıcı diye bırakıyorlar.Aç 1-2 oyun oyna 15-20dk ona göre karar ver.

Umarım hayırlısı olur.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbtgezgini
    tbtgezgini's avatar
    Erkek

tabiki asus! ama ekran kartı daha guzel bı modelını al sonucra o kadar para verıyorsn hocam.

...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aksata
    aksata's avatar
    Erkek
    bir kaç model laptop tecrübem oldu. Hp,asus,dell,IBM(Lenovo),acer,toshiba,vestel bu saydıklarımın içinden en sağlam ve en uygun acer çıktı. Diğerleri 2 sene sonra genelde kapaktan sesler gelmeye başladı,klavyesi bozuldu,pili yeri sallanmaya başladı, mavi ekran bazı yerlerinde kırılmalar vs. vs... Sana tek önerim kimsenin dediğini yapma acer al sağlamdır.2 yıl sonra bile ilk aldığın gün gibi sağlam kalır. diğerleriyle sorun yaşarsın. ilk aldığında hepsi aynıdır önemli olan 2 yıl sonra ne olacağı. almazsan da çokta ş*yimde, iyiliğin için yarım saattir yazıyoruz.

Bazıları özgürlüğü sadece kendileri gibi düşünenlere reva görüyor...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkF4Te
    DarkF4Te's avatar
    Erkek
    aksata bunu yazdı:
    -----------------------------
    bir kaç model laptop tecrübem oldu. Hp,asus,dell,IBM(Lenovo),acer,toshiba,vestel bu saydıklarımın içinden en sağlam ve en uygun acer çıktı. Diğerleri 2 sene sonra genelde kapaktan sesler gelmeye başladı,klavyesi bozuldu,pili yeri sallanmaya başladı, mavi ekran bazı yerlerinde kırılmalar vs. vs... Sana tek önerim kimsenin dediğini yapma acer al sağlamdır.2 yıl sonra bile ilk aldığın gün gibi sağlam kalır. diğerleriyle sorun yaşarsın. ilk aldığında hepsi aynıdır önemli olan 2 yıl sonra ne olacağı. almazsan da çokta ş*yimde, iyiliğin için yarım saattir yazıyoruz.
    :D
    2 yıl acer kullanan biri olarak doğru söylediğini teyit edebilirim.Hala ilk günkü güzellikte...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoNam3
    NoNam3's avatar
    Erkek

mclaren bunu yazdı:

Asustan sasma derim.

Turkiyedeki asus teknik servislerinin kotu olmasinin nedeni  sahiplerini turk olmasindan baska birsey degildir,salla gitsin mantigi  nasil duduklerim mantigi.Bu butun markalar icin gecerli turkiyedeki..O sikayetci adamlar tuketici koruma merkezlerine gitmekle kalmayip  asusun kendisine (merkeze Taiwan) bir mail ucursunlar  bakalim ne oluyor  okadar sikayetle(Ama ne yazikki ulkede ingilizce bilen yokki devlet okullari sag olsun).

Adam markasini olusturmak icin gazete kagidi harcamiyor  para  harciyor..

Hemen bir mesele anlatayim size ksaca ayrintiya girmeden.. 2007 de bir hp dv6000 serisinden makina aldim..Aldigim gun gittim cd romunu degistirttim bozuk diye. 3. gun klavye bozuk oldugundan onu goturdum.Garantili oldugundan elimi surmuyorum..Adamlar dediki hp servise yollariz 1 hafta 10 gune gelir.Aq 5 dk lik is normalde..

Ii dedim  verdim  yalniz vermeden once pilimin seri nosunu aldim  ibnelik olmasin die.Huyumdur  nekadar elektronik esyam varsa hepsinin seri nolarinin fotosunu cekerim.Telefonlarimin seri nolari ve imeileri,laptoplarimin mac adresleri  hepsini  kayit ederim resmini cekerim. Degistirilmesinler die, calinirsa polise vermek icin veya sigorta icin falan...

Neyse 7 gunsonra teslim aldim.Acelem vardi kontrol etmeden ciktim gittim  daha sonra  bilgisayari elime alir almaz  bituaf geldi bana batarya yeri..Oynuyordu elime geldiginde  hemen cikardim baktim  seri noya..Aq larim  degistirmis..Ertesi gun gittim dedim bu benim orjinal pilim degil..Dediler bizim yapacagimiz bisey  yok  biz saticiyiz teknigi ara die..Neyse aradim  ama bunlar hic  kale almadilar,karismis olabilir dediler.Yavsak cezayirliler musluman bozuntusu ibneler...

Neyse ben resimleri var  dedim sizi sikayet  ederim..iplemediler.Caktim bi mail hp  marka ofisine seri nolarla, resimlerle..Hemen geri donduler ulke temsilciliginden  telefonla..Register yapmistim laptobu aldigimda  ordan biliyolar tabi..Olayi tekrar bir ozetledim.Tamam dediler 2 gun sonra bir  telefon  teknik servis menejeri..Bi ozurdiliyorlar ama nasil  o  artisler gitmis  yerine melekler  gelmis..Neyse bana adresi verdiler  gittim laptopla  hemen bana yeni bir laptop verdiler kutusunda..

Mudur diyor neden bize gelmedim  iste biz hallederdik, karismis diger makinalarinkiyle falan fistan.

dedim  sus aq yalancisi kirmin agzini yuzunu  (tabi icimden :P )..Dedim ben aradim sizin eleman tinlamadi. Neyse ogrenmis iki kelime turkce kardas  mardas  ayagi gonlumu almaya calisiyor.Feedback vericem ya ofise.

Demem oki acer,sony,asus,hp farketmez turkiyedeki zihniyet degismedikce..

Arkadasima eylul ayinda acer bir laptop gonderdim istegi uzerine 2 aysonra aradi kablosuna basmis chargerin soketi kirilmis sarj yemiyor.

Neyse goturmus acerin yetkili servisine adamlar anakart catlamis degismesi lazim demisler 600 tl istemisler :D:D:D.Ulan zaten makina 750 kagida alindi :D:D..

Neyse abisinin bi arkadasinin tanidigi varmis yazicioglunda  ona goturmusler  adam lehim atmis soketin ayaklarina 50 kagidini almis yollamis..

Neyse  kafa utuledim..Konu disina ciktik biraz  kusura bakma arkadasim..

Oyumu asustan yana kullaniyorum...

Elimden cok laptop gecti Asus f6ve mi  hic birine degismem..(asus g73 ten baska :D)

Abi TÜRK'lere laf edeceğine, önce yabancıları öğrenmeni tavsiye ederim;

Sen yine Türk'lerle uğraşmışsın, daha rahat kendi dilin, ben kaç tane hindistanlı bilgisayar mühendisi azarladım telefonda...

Asus Support'a koymuşlar hindistanlıları, adam 2 kelimeyi bir yana getiremiyor, bağırıyorsun; 1sn deyip, meşgule bırakıyor bir daha da açmıyor telefonu.

Neyse, bak bu asus'un kendi orjinal forum'u;

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?board_id=3&model=G2S&id=20081007082316828&page=1&SLanguage=en-us

Sayfanın hemen yukarısında "Laptop" ile marka model linki var gördüğün gibi( G2S model )... Tıkla bakalım onlara LAPTOP forumuna geri dönebilecek misin ?

Yani demek istediğim, şikayet olarak defect Nvidia kartlarla dolu laptoplar yığılmaya başlayınca Asus'un kendi forumuna ,

eski konuların hepsini temizlemeye / yoketmeye başladı asus. Hatta laptop'la ilgili artık forum support'u vermiyor !!!

Örneğin yukarıda verdiğim linkte başka laptop modeli seç comboBox'tan yada,

laptop linkinin üzerine tıkla, laptop linki olmayan anasayfaya yönleneceksin...

Bak bakalım aynı hatadan( kaç tane ASUS laptop modelinde var;

http://www.google.com.tr/#hl=tr&biw=1440&bih=691&&sa=X&ei=6EcsTZ-sH8OhOpaJyZ4K&ved=0CBUQBSgA&q=site%3Avip.asus.com+G2S+black+screen&spell=1&fp=e9c2efdb13bbc960

Asus amerika, kanada ve taiwan'da kullanıcıları tarafından mahkemeye verildi, şuanda da mahkemeler Abd ve taiwan'da devam ediyor.

Amerika'daki mahkemede benimde imzam ve adım geçiyor...

Tesadüftür ki söylediğim bu blackscreen hatası, laptopların garanti bitiminden hemen sonra nerdeyse 5-6 farklı modelde çıkan bir hatadır.

Ve 1000'lerce kişi mağdurdur.( Eski laptop'um da dahil. ) Hatta uzmansan bu işlerde detay anlatayım, yansanayide re-balling yöntemi yapılarak bazı laptoplar kurtarıldı. Fakat asus, hatasını kabul etmiyor ve hepsini yalanlıyor ve kanıtları silmeye çalışıyor. Canada Asus, yaklaşık 50 kişinin 2senelik laptop'unu birebir değiştirdiğini de biliyoruz.

Bunların hepsini internette aratırsan az-çok bulabilirsin. Bu iddialarımdan bulamadığın konu olursa, yaz-! linkini atayım!

Bir daha Asus mu ?  TÖVBEEE...

#i#m#z#a#m# #i#s#m#i#m#d#i#r#
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

Asus laptop'um var gayet memnunum.Acer'la Asus'u kıyaslamaya bile gerek yok gözü kapalı asus derim.

.
Toplam Hit: 5188 Toplam Mesaj: 22