ASUS Ve Acer Laptop Karşılaştırması Acil Yardım.
-
Şahsen ben asus ile acer i kıyaslamaya bile kalkmam. Ben de bir ASUS kullanıcısıyım ve ASUS tan gayet memnunum.
Daha önce F3SV modeli bir ASUS dizüstü bilgisayarım vardı. Normal çalışma sıcaklığı 60°C idi. Ben o bilgisayara NFS Undercover yükledim, sıcaklık denemesi yaptım. İşlemci sıcaklığını 97°C ye dayadım. Zaten monitör menteşeleri de çok sıkıydı, monitörü tutup kaldırdığınızda komple bilgisayarı kaldırabiliyordunuz :) Zaten kasaları da incecik olduğu için, birkaç ay sonra menteşelerin güç aldığı noktalarda çatlamalar meydana geldi. Hatta bu çatlamalar kimi yerde boydan boya görülüyordu. Derslerim vardı, ilgilenemedim. Derslerimi hallettikten sonra, bilgisayar kasasının sol üst köşesinden parça attı. 2-3 gün idare ettim, sonra servise gönderdim. Zaten gönderimi ücretsiz, kargo ile yapabiliyorsun.
Servise gönderdiğimde, telefondaki görevli bana "bu modelin üretimden kalktığını" söyledi. Ne yapacağımızı sorduğumda başka bir model gönderileceğini belirtti. Ben de hangi modelin gönderileceğini sordum, X7 li birşey söyledi (tam hatılamıyorum). İnternetten araştırdığımda, ATI ekran kartlı bir model olduğunu gördüm ve beğenmedim. Eski bilgisayarımda NVidia 8600M GS vardı ve oldukça memnundum. Ben tekrar aradım ve "şayet yeni bilgisayar gönderecekseniz" dedim ve isteyebileceğim özellikleri sıraladım. Tabi önceki bilgisayarımı baz alarak... Bana bu özelliklerde bir bilgisayar gönderin ya da para iadesi yapın lütfen dedim. 1 hafta sonra N50Vn geldi. Önceki bilgisayarımdan çok çok daha güçlü ve çok daha kullanışlı.
Demek istediğim, her ne kadar ASUS maduru çok olsa da, ASUS taraftarı da çoktur. Her büyük markanın maduru da olur, taraftarı da. Aslında elektronik cihaz biraz da şans işi. Senin dikkat etmen gereken ise, bilgisayarın senin kullanabileceğin özelliklerde olmasının yanı sıra, müşteri desteği ve servisi de önemli. Ben hem İstanbul hem de Ankara servisi ile muhattap oldum ancak hiçbirinde yüz çevrilmedi bana. Hepsinde işimi hallettim.
Üstelik, ASUS un kendi sitesinde, her modeli için ayrı ayrı istediğin işletim sistemine göre driver indirme olanağın da var. Arkadaşımın ben üniversitede iken, ACER marka bir bilgisayara Windows XP kurmak için 1 gün boyunca driver aradığını hatırlıyorum :S
Velhasıl kelam, ben oyumu kesinlikle ve kesinlikle ASUS'tan yana kullanıyorum. Ancak o modeli alma, NVidia ekran kartlı bir model seç. Yine de hangi marka/modeli alırsan al, şimdiden hayırlı olsun arkadaşım.