Atatürkçülük Mü? Hadi Ordan..
-
daha yeni ban açıldı. açmayın bi süre böle konular:S
-
ortada müthiş derecede aşağılık bir muhabbet dönmüş yeni farkettim.
Ayıp ayıp size.
Yaşınızdan başınızda aklınızdan fikrinizden utanın.
Birisi kalkıyor nursi bilmemne çocuğudur diyor. Ötekide kalkıyor atatürk şöyle böyledir.
Ne onun yaptığı doğru ne berikinin.
Birisi Atatürk. Adı üstünde atatürk. Ötesi yok.
Beriki din ahkamı üzerine, islam felsefesine ve tasavvufuna katkı sağlamaya çalışan bir adam.
Said nursi yi seversiniz sevmezsiniz. O ayrı mesele.
Bildiğim kadarıyla tarikatte vehhabi yok. Onun için vehhabilik üzerinden örnek vereyim dedim ama cümleyi
tamamlamadan ahmedilik aklıma geldi. Bariz bir şekilde sapkın bir fırkadır.
Hindistan bölgesinde 18-19 yy. arasında yaygınlaşan bir fırkadır. Kurucusu gulam ahmedmi ne karın ağrısıysa
öyle bir herif (yanlış hatırlamıyorsam)
Şimdi bu adam kalkmış kendi kafasına göre 3 dinin sentezini yapmış
kendini ;
mehdi, mesih ve krişna ilan etmiş. (krişna hindu inanışında tanrının tecellisi mehdi gibi anlamla bulur bildiğim kadarıyla)
Kafasına göre kutsal kitaplar yazmış falan filan.
Ne yaptığı ne ettiği umurumuzda değil.
Önemli olan 3.5 milyon inanan taraftar bulmuş olmasıdır.
Kalkıp Gulam ahmedin anasını avradını öttüreyim dedinizmi bu ayıptan öte yasak bir ifade olur.
Müslümanım diyenler için bu yasaktır.
Zira peygamberimiz
"Dinlerine küfretmeyin ki dininize küfretmesinler" buyurur.
Diğer yandan din gailesi taşımayan arkadaşlarımız inançlara saygı çerçevsinde
bu tip bir tavırla ortaya çıkmamalıdır.
Beşeri kültürde en alt sınıfta bile inanca saygı maddesi vücud bulur.
En basit tanımla insanız deriz. "İnsan" olmanın belirgin vasıflarından biriside konuşarak
dinleyerek anlayarak iletişim kurmaktır.
Bu bakımdan bu başlık altında geçen küfürlü her mesaj benim tenime battı diken gibi.
Onun içindir ki tahammül edemedim bu tavırlara.
Kendimi küfürbaz bilirim. Lakin Allah şahidimdir ki forumda bugüne kadar kimseye kişisel haklarını kapsayacak biçimde
(örn: "senin" amk., orspu çocuu, ananı bacını vs.) küfür etmedim.
(pkk yanlıları hariç)
Sizse maşallah sallamış gitmişsiniz birbirinize.
Ne geçti elinize? O kadar ağır ithamlar hakaretlerden sonra?
Onu bir deyiverin bana!
Kınıyorum...
-
teodos bunu yazdı:
-----------------------------Konuyu açan arkadaşın düşüncelerine kısmen katılıyorum. Bizler korkutulduk dostum. Her devrim kendini korumalıdır. Devrimlerin bekçileride o devrime inanmış gençlerdir. Büyük Türk Devrimini koruması gerekenler bizlerdik(bizleriz). Ama bağımsızlığı kendini diğer milletlerden soyutlamak olarak algılayan zihniyet buna izin vermedi. Devrim içteki yanlışa karşı yapılmış olsa aslında bu yanlışı yaratan dıştadır. Burada olması gereken kendini dıştan tamamen soyutlamak yerine ona karşı güçlü olmak için ilişki içinde olmak, ticaret yapmak ama dik durmaktır. Kısa süreli bir dik duruşun azımsanmayacak getireleri olacaktır. Aynı şekilde devrimimizin korumak için dik duruşumuz devam etmelidir. Başımızı hiçbir zaman eğmeyelim. Doğruyu söylemekten çekinmeyelim. Onlar çoğunluk değiller aslında. (%46 değil, %36) Yüzdeden ziyade akepeye oy atanların çoğunluğu ideolojik değil, yönlendirmeyle bunu yapmışlardır. Ama bu yapı kendini kuvvetli bir ideoloji haline getirip bunu geniş kesimlere yaymadan önü alınmalıdır. Bunu yapacak da Büyük Türk Devriminin bekçileridir.
-----------------------------NEdir Bu Akp Ye Oy Verenlerin Günahı Hepsi Anti Demokratikmi Hepsi Anti Laikmi Hepsi Anti Atatürkmü
Hepsi Anti Cumhuriyetçimi Garibimin Ne Suçu Var O Sadece Refah Huzur İstedi...
-
tuğrulbaba çok güzel benim söylemeye çalıştığımı söylemişsin bir insanı sevmiyor olabilirsin ama küfür etme hakkını kimse sana vermez.Senin için belki o zat önemli değil ama senin anana babana biri nasıl küfrederse zoruna gidiyorsa bizimde öyle zorumuza gidiyor çünkü o kişi dinimiz için vatanımız için çok mücadeleler vermiştir açıp biraz okusanız anlarsınız.
-
yaw konunun başından okudum ama yarın sabah uyanayım iyice okuyacağım.
Atatürk'e laf diyen (adminler kızmayın küfür etcem) o........ önde gidenidir. ulan salaklar Atatürk olmasa idi şu an hanginiz kalkıp elin ingiliz yunanı almanı ve tüm dünya ya karşı başa çıkacaktı. şu an dünyada olsa sizlerin yüzüne o tükürürdü. adam hayatını sağlığını vermiş TÜRK için. ama anlayana. oturduğu dalı kesen sallaklar gibi olmayın lütfen. Atatürk kimseye bana tapın demedi. vatanı için canını feda etti bir önderlik gösterdi. ve TÜRK insanıda buna uydu. ben TÜRKÜM ve Atatürk şu an olsa ve gelin ey TÜRKİYE dese çatal bıçakla kurtuluş savaşındaki gibi kalkar ecnebinin elinde ki modern silaha dalarım. Vatanını ayakta olmasını sağlayan birine saygı göster hürmet göster. sevmiyor olabilirsin insan doğasında var özgürlük. ama saygı göster. boru değil ULU ÖNDER M.Kemal ATATÜRK. o laf atanların hangisi önder olabilir şu an ?
Otur bi gençliğe hitabeyi bitir ardından istiklal marşını okuda anla savaş neymiş.
-
ah ulan ewe geç geldim konuyu şimdi gordum!..arada bole konular acmak lazım kimin ibne olduğunu anlıyoruz!..antioksidan o sozu solemeseydin kimin ne bok olduğunu anlayamayacaktın..diline eline saglık...rene sanada tesekkur!..guzel operasyon!..
-
Excalibur001 bunu yazdı:
-----------------------------daRkbLuE bunu yazdı:
-----------------------------
Excalibur001 bunu yazdı:
adadada Hala Deccal dio lan :D olm malmısınız akm :F geçen malın biride Bill Gates e deccal diodu birisi İnternet e deccal der biri Atatürk e :| olm kim sölüo lan size bunları :D
Atatürk saten ole ondan kimsenin $üphesi y0k..
-----------------------------Kanıtla lan deccal ne demek önce onu kendi cümlelerinle tanımla sonra atatürk ü bi kıyasla ama kıyaslarken $u kıtalarıda unutma
Esir iken mümkün müdür ibadet?
Yatip kalkip ATATÜRK'e dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden,
Dininden de soğuyacak bu milletİşgaldeki hâli sakin unutma.
ATATÜRK'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çıkardın amma
Baban kimdi bilemezdin şerefsiz...
-----------------------------excalibur brova abi aynen öle. güzel yazmışsın. helal olsun. abi. deccal kim biliyormusun sen salak. bi kere kelimenin anlamına bakın. ve deccal gelince neler gelecek bi okuyun. bi bok bildiğiniz yok kalkmış her doruya deccal diyorsunuz. kafanızı biraz yıkayın. oğlum kim sizi uyutuyor lan kim ? yok abi bu gece harbi temizlik olmuş.
-
hala bu forumlarda tüm kürtlere ağır hakaretler görüyorum...bunlar dokunuyor açıkcası bana...yaptıkları bölücülükten başka bişey değil... acaba rene bu adamları banlıyonda şu kendini bilmezleri neden banlamıyon izah edebilirmisin?
-
noluyo lan burda :|
türk polisi misali.hep sonradan intikal :P
-
hocam halkimiz nefret kusduklari bölücüler aslinda onlar ama kürt kelmesini ırksal olarak düsünüp bölücülükle eş tutuyorlar yanlıs olan bunu halen kavramayan arkadaslarımız var malesef
Her Kürt Bölücü değildir kurtulus şavaşında şavaşmıs kürtlerin oldğu gibi bugünde halen bu ülkeyi seven insanlar vardır.
Asırlarca kardesce yasadık dıs guclerin oyunu gelmeyelim mesele türk-kürt sağ-sol laik-şeriatçı deildir bunlar uyutma senaryolarla batinin dayattiği kitleri inandirdigi birbirine düşürmek için işbirlkçi medya ve sermaye nin yillardir halkı kullanmak icin oynadıkları bir oyundur.
Attiğimiz mermi amerikan yediğimiz mermi amerikan Savaslardan ve ülkemizdeki koasdan yillardir kim kazandı ?