Atatürk"Ün Meclis Açılış Konuşması
-
Arkadaşlar bu konuyu burada soruyorum çünkü başka bir platformda çok sert tepkiler aldım.Ben kesinlikle Atatürk düşmanı bir insan değilim.Atatürk'ü aşalıyacak insanın önce ben yakasına yapışırım bunu belirtmek isterim.
Geçenlerde bir arkdaşımla sohbetim esnasında bana Atatürk ile ilgili bir video izletti.Bu video'da Atatürk'ün bir cümlesi beni allak bullak etmeye yetti.
'gökten indiği varsayılan kitapların doğmaları' sözü geçiyor.Bu çok çelişkili bir söz çünkü Atatürk'ün ne kadar dine saygılı bir insan olduğu tarihte anlatılmaktadır.Örnek verecek olursam;
Atatürk: "Siyasetimiz dine aykırı olmak şöyle dursun, din bakımından eksik bile hissediyoruz."
Atatürk: "Türk Milleti daha dindar olmalıdır, yani bütün sadeliği ile dindar olmalıdır, demek istiyorum. Dinime, bizzat hakikate nasıl inanıyorsam, buna da öyle inanıyorum. Şuura muhalif, terakkiye engel hiçbir şey ihtiva etmiyor. Halbuki Türkiye istiklalini veren bu Asya milleti içinde daha karışık, sun'i, batıl inanışlardan ibaret bir din daha vardır. Fakat bu cahiller, bu acizler sırası gelince aydınlanacaklardır. Eğer ışığa yaklaşamazlarsa kendilerini mahv ve mahkum etmişler demektir. Onları kurtaracağız." (Atatürk ve Din Eğitimi, Ahmet Gürbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, s.32)
Atatürk'ün kız kardeşi Makbule Hanım'la uzun yıllar komşuluk yaptık. Her yıl Ramazan ayı yaklaşınca Atatürk kız kardeşine; "Makbule, Ramazan geliyor, annemize hatim okutmayı ihmal etme"der ve hatim okuyacak hafıza hediye edilmek üzere bir zarf içerisinde para verirdi." (Din Toplum ve Kemal Atatürk, Ercüment Demirer, s.10)
ve benzerleri çoktur.
Bahse konu video ; http://video75.com/gBX6mkLHYZR/ataturk-meclis-acis-konusmasi-yaparken/
Bu video sahtemidir ? Yoksa bu video küçük bir kesit ve anlatılmak istenen çarpıtılmışmıdır ? Sizin yorumunuz görüşünüz nedir ?
Malesef video'nun tamamını bulamadım ve hala aramaktayım.Video chp arşivinde de mevcuttur.
-
tartışılcak bir konu aklımdaki kelimeleri toparlayınca mesajımı ileticem.
-
Teşekürler.
-
Atatürkün Dİn görüşü beni ilgilendirmez Bu videoda fake montaj yoksa farz edelim doğrsu ise... Benim İslam incancıma göre yargılaması gereken Yaratandır.. Beni yaptığı işler ilgilendirir.İsterse Humanist olsun İsterse Krem peynire tapsın...
For you Atatürk..Hatta geçen aylarda Bu Kullandığı kelimeyi 1 Ateist Sitesi Banner reklamı olarak kulanmış yanında Atatürkün resmini koymuştu Dedim bu gavatlar kesin gtlerinden Haber uyduruyor ama görünce bende şaşırdım..
-
alacakaranlık haklısın.Atatürk'ün dini inançları bizi ilgilendirmez.Ama Atatürk meclis kürsüsünde halka hitaben, halkın inanışlarına doğma demesi ne derece normal ? Hem bu Atatürk'ün yaşamı boyunca islam dini üzerine sarf ettiği her söze ters.
-
Sen sanıyormusun ki cennete gittiğinde salkım salkım üzümden ağaçlarrrr şaraptan nehirler birbirinden güzel huriler ile karışılaşacaksın?
veyahut cehennem de bildiğimiz ateş vs olduğunu nereden biliyorsun??
İslamiyette şöyle bir nokta söz konusundur İnsanoğluna ACİZSİN diye boşuna denmiyor! Sen hayal edebildiğin şeyden korkar veya ona yönelirsin çünkü sen insansın!
Anladığım kadarıyla Atam da konuya bildiğimiz somut bir kitap gökyüzünden aşağıya doğru inmedi anlamında değinmiş. ki zaten böyledir Hz. Muhamme (s.a.v.) bir dönem müslümanlara yapılan baskılardan dolayı Kuranda geçen ayetler-sureleri çevresindeki en güvendiği sahabelere ve yakın olanlara ezberletiyor. Kağıda dökmüyor ki yok olmasın... Ve hz Osman olması lazım yanlış da hatırlıyor olabilirim 4 adet Kuran (birbiri ile aynı) yazıp bunu dünyanın 4 bir tarafına dağıtmıştır.
Çaktın köfteyi :)
-
Bkz. İmzam
-
rappermcs bunu yazdı:
-----------------------------Sen sanıyormusun ki cennete gittiğinde salkım salkım üzümden ağaçlarrrr şaraptan nehirler birbirinden güzel huriler ile karışılaşacaksın?
veyahut cehennem de bildiğimiz ateş vs olduğunu nereden biliyorsun??
İslamiyette şöyle bir nokta söz konusundur İnsanoğluna ACİZSİN diye boşuna denmiyor! Sen hayal edebildiğin şeyden korkar veya ona yönelirsin çünkü sen insansın!
Anladığım kadarıyla Atam da konuya bildiğimiz somut bir kitap gökyüzünden aşağıya doğru inmedi anlamında değinmiş. ki zaten böyledir Hz. Muhamme (s.a.v.) bir dönem müslümanlara yapılan baskılardan dolayı Kuranda geçen ayetler-sureleri çevresindeki en güvendiği sahabelere ve yakın olanlara ezberletiyor. Kağıda dökmüyor ki yok olmasın... Ve hz Osman olması lazım yanlış da hatırlıyor olabilirim 4 adet Kuran (birbiri ile aynı) yazıp bunu dünyanın 4 bir tarafına dağıtmıştır.
Çaktın köfteyi :)
-----------------------------Saçma bir tez.Atam bu amaçla bu cümleyi kurmazdı.Sanmıyorum.
-
Profilimde gençliğe hitabenin en altında bir cümlem var. işte o cümle bu konuya cevaptır :)
-
Cümle ve onun içinde geçtiği konuşma ve hatta Atatürk tamamen gerçektir!
TBMM resmi sitesine girin, 1. Meclisin tutanaklarına bakın ve inanın.
İnanmak benim için zor olmadı ama aşırı kemalistler için de meclis tutanakları uydurulmuş olamayacağı için inanılır niteliktedir.
Not: Linki bulursam ekleyeceğim.
----------------------------------------------
ATATÜRK’ÜN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNİN V. DÖNEM
3. Yasama Yılını Açış Konuşmaları
1 Kasım 1937
Millet Meclisi Tutanak Dergisi D. V, C. 20, Sa. 3
Beşinci dönemin üçüncü yasama yılını açıyorum.
………………. ………………. ………… ………………. ………………. ………..
………………
Aziz milletvekilleri,Dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet yönetimimizdeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, yönetimde ve politikada bizi aydınlatıcı ana çizgilerdir. Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz.(Alkışlar)
KAYNAK:
www.tbmm.gov.tr/tarihce/ataturk_konusma/5d3yy.htm
(metnin alttan üçüncü paragrafı)Edit: Link ekledim.
-
rstr617 bunu yazdı:
-----------------------------Cümle ve onun içinde geçtiği konuşma ve hatta Atatürk tamamen gerçektir!
TBMM resmi sitesine girin, 1. Meclisin tutanaklarına bakın ve inanın.
İnanmak benim için zor olmadı ama aşırı kemalistler için de meclis tutanakları uydurulmuş olamayacağı için inanılır niteliktedir.
Not: Linki bulursam ekleyeceğim.
-----------------------------rstr617 kardeşim video'nun devamının olduğunu mu söylüyorsun ? O linki bulursan paylaşmanı rica ediyorum...