folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Atatürk"Ün Meclis Açılış Konuşması

Atatürk"Ün Meclis Açılış Konuşması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek

din denilen şey dogmadır zaten. eleştirilemez

prensiplerinin ne denli rasyonalist ve somut olduğunu anlatmak için söylemiş bunları

minnettarım

All is well
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RuzgaR
    RuzgaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Din sayesinde binlerce insani canakkaleye savasmaya degil olmeye razı ettikten sonra simdi namus ve dinle ugrasirlarsa avrupai medeniyetler seviyesine gelemeyecegini biliyordu ulkenin.Avrupalılasmak adina namus ve dinden vazgecmeyi goze almıslarsa surec saglam plana oturtulmus demektir.İlerigoruslu bir insandı Atatürk...

Aşk,Tanrı"nın Nefesini Hissetmektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

öncelikle Atatürk'ün neye inandığı kimseyi ilgilendirmez. onunla Allah arasında bişeydir. Türkiye adına çok güzel şeyler yapmış mı yapmış. iyi bi lider mi evet. tamam o zaman Atatürk'ü sevip sevmiyeceğimize dinine göre karar vericek değiliz ya.

ikinci olarak bazılarının Atatürk'ün ateist olduğunu inanmadığını, kanıtlamaya çalıştıklarını görüyorum. bu hiç bişeye fayda sağlamaz. bunu gençleri Atatürk'ten soğutmak adına yaptıklarını düşünüyorum.

ve son olarak Atatürk dine saygılydı. inanmıyor olsa bile kimsenin inancına bişey söylemezdi. bu da benim görüşüm.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

jr bunu yazdı:
    -----------------------------

CyberAngel bunu yazdı:

Yorum yazan arkadaşlara teşekür ediyor, konunun silinmesini isteyen arkadaşları kınıyorum.Neden silinsin ki ? Gösterdiğiniz gerekçe çok saçma.Ben bu video'yu Atatürk'e karşı kullananlar olduğunu söylüyorum.Tarihten kaçmak olmaz bu çok yanlış..

Video hakkında laik devlet vurgusu yapan arkadaşlara bir soru sormak istiyorum.Laik kelimesi aynı zamanda bütün inançları koruyan, belli bir inanışa göre ülkenin yönetilmesini engelleyerek inanç özgürlüğünü sağlayan bir anlamı yokmudur.Bu durumda halkın çok büyük bir kesiminin inanışına doğma diye hitap etmek çelişki değilmidir.Tabiki devlet politikası yani demokratik laik rejim, belli bir inanışı baz almamalıdır.LAiklik özünde budur.Afedersiniz laikliği başka bir tarafından anlayanların da sorunu bunun farkına varamalarıdır.

öncelikle seni kınıorum dostum..sanırımm dogmatik nedemek bilmemektesin.. öncelikle dogmatik nedir gel birlikte bakalım. dogmatik ;eleştiriye açık olmayan,kalıplaşmış,irrasyonel kendini yenileyemeyen üretemeyen düşünce anlamındadır.ilahi dinlerin tümü böyle değil midir?kutsal kitaplarda yazan herhangi bir yükmü değiştirmek insanların elindemidir?dinleri sorgulamak elindemidir?kurallar bütünü bellidir ve onlar değiştirelemez..dogmatik denmesi nasıl hakret olmakta?bunu söylemeniz en başta da dediğim gibi dogmatik in  ne anlama geldiğini bilmemenizden kaynaklanmakta.

Doğma ne demek bilmiyordum.Öğrendim ama bu aklımdaki soruları çözümlemeye yetmedi arkadaşım.Beni neden kınadığını da anlamış değilim ? 'Gökten indiği sanılan' cümlesi için ne düşünüyorsun peki ?Atatürk'ün neye inandığı kimsenin haddine düşmez.Ama Atatürk'ün meclis kürsüsünden bunları söylemiş olması garip.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Scorpions
    Scorpions's avatar
    Erkek

cagatay09 bunu yazdı:

Scorpions bunu yazdı:

Atatürk'ün dinimiz hakkında daha çok çelişkili lafları var.

Bi bunlara bakın

Din vardır ve lazımdır. Temeli çok sağlam bir dinimiz var malzemesi iyi. Fakat bina uzun asırlardır ihmale uğramış. Harçlar döküldükçe yeni harç yapıp binayi takviye etmek lüzumu hissedilmemiş. Aksine olarak birçok yabancı unsur (tefsirler, hurafeler gibi) binayı fazla hırpalamış. Bugün bu binaya dokunulamaz, tamir de edilemez. Ancak zamanla çatlaklar derinleşerek ve sağlam temeller üzerinde yeni bir bina kurmak lüzumu hasıl olacaktır.

Türk milleti dindar olmalıdır yani, bütün sadeliğiyle dindar olmalıdır demek istiyorum. Bizzat hakikate nasıl inanıyorsam buna da öyle inanıyorum... Din şuura muhalif, ilerlemeye engel hiçbir şey ihtiva etmiyor.

Bizim dinimiz en tabi ve makul dindir ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dine tabii olmasi için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lazımdır. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur.

Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkan yoktur. Yalnız şurası var ki din, Allah ile kul arasındaki bağlılıktır

Bir de bunalra bakın hangi dediğine inanalım

Dini ve namusu olanlar kazanamazlar, fakir kalmaya mahkumdurlar! Böyle kimselerle memleketi zenginleştirmek mümkün değildir. Bunun için önce din ve namus anlayışını değiştirmeliyiz

Din ve mezhep hiçbir zaman politika aleti olarak kullanılamaz.

Dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet yönetimimizdeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, yönetimde ve politikada bizi aydınlatıcı ana çizgilerdir. Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz.

Atatürk dini savunan sözlerinin belkide ilkokulda laiklik ilkesi anlatılırken çocuklara söyleneceğini anlamış ve söylemiştir.Hangimize ilkokulda din karşıtı sözleri öğretildi.Araştırıp öğrenmesek Atatürk'ü sanki dinine çok bağlı biriymiş gibi tanıyacağız.Kimi çocuklar veya kişiler hala bu ilkokuldan kalma Atatürk sözlerine inanıyor.

iş senin anlayisinda bitiyor be birader, kaldiki atatürk ü dinine bagli yada bagli degil diye ögretilmesi mi gerekiyor anlamadim ki seni ben.. senin niyetin pek hayirli degil söylim..

Benim öle bi niyetim yok ama en azından neden böle bi çelişki var annamadım

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

ya aslında o videoya gerek yok yorumlamak için. aşağıdaki cümlesi zaten herşeyin özeti:

``Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. benim manevi mirasım bilim ve akıldır. zaman süratle ilerliyor, milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilimin gelişimini inkar etmek olur.
    Benim türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar.``

ancak bu ülkede herkes Atatürk'ü kendince yorumlamaya çalışmıştır ve çalışmaktadır.

Atatürk'ün düşünsel hayatını Pozivitizm, Pragmatizm ve Solidarizm oluşturmaktadır.boşuna bence Atatürk aslında şunu demek istedi, yok bunu demek istedi demenin anlamı yok. Sözleri açık ve net.

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TrKomando89
    TrKomando89's avatar
    Erkek

Atatürk'ün ölmeden önce dinden uzaklaştığı bilinen bi gerçek zaten, mustafa belgeselini izlerseniz belgeleriyle nasıl dinden uzaklaştığı safha safha görülüyo. İlk mektuplarında sürekli Allah'ın adını zikretmesine rağman, son söylevlerinde gittikçe azaltmış hatta son zamanlarda eleştirmeye bile başlamıştır. Ama bu tabi ki Atatürk'ün yaptığı fedakarlıklara kahramanlıklara perde olmaz.İnanarak da ölse inanmayarak da, şu an onun sayesinde bu rahatlıkta yaşıyoruz.

"Türk'ler Arap'ların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arap dinini kabul ettikten sonra, bu din, ne Arapların, ne aynı dinde bulunan Acemlerin ve ne de Mısırlıların vesairenin Türk'lerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir şekilde tesir etmedi.. Bilakis, Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti, milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. Bu pek tabii idi. Çünkü Muhammed'in kurduğu dinin gayesi milliyetlerin fevkinde şamil bir Arap milliyeti siyasetine müncer oluyordu. Bu arap fikri ümmet kelimesi ile ifade olundu. Muhammed'in dinini kabul edenler, kendilerini unutmağa hayatlarını Allah kelimesinin her yerde yükseltilmesine hasr etmeğe mecburdular. Bununla beraber, Allah'a kendi lisanında değil Allah'ın Arap kavmine gönderdiği Arapça kitapla ibadet ve münacatta bulunacaktı. Arapça öğrenmedikçe Allah'a ne dediğini bilmeyecekti. Bu vaziyyet karşısında Türk Milleti bir çok asırlar ne yaptığını ne yapacağını bilmeksizin adeta bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kuran'ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndüler."

- Kaynak: ATATÜRK, 1931, Lise için yazdığı Medeni Bilgiler kitabı

http://turkiyegercekleri.blogcu.com/ataturk-ve-din-unutturulan-gercekler_28157591.html 

burda bolca örnek var 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

@TRKomando89

Atatürk rejimi ele geçirmeden milletin dinine sövecek değildi ya. Beni ilgilendirmez ister inansııın ister inanmasın gitti artık bu dünyada değil onun Müslüman olup olmaması bir şey değiştirmez. Ayrıca Kafirİmam denen ateist bi kaç belge yayınlamıştı :/

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TrKomando89
    TrKomando89's avatar
    Erkek

ZoRKaYa bunu yazdı:

@TRKomando89

Atatürk rejimi ele geçirmeden milletin dinine sövecek değildi ya. Beni ilgilendirmez ister inansııın ister inanmasın gitti artık bu dünyada değil onun Müslüman olup olmaması bir şey değiştirmez. Ayrıca Kafirİmam denen ateist bi kaç belge yayınlamıştı :/

ben sövmek için rejimi ele geçirmeyi beklediğini filan düşünmüyorum. Eğer en baştan böyle olsaydı, özel mektuplarında sürekli zikretmezdi Allahın adını. O yüzden yavaş yavaş uzaklaştı benim görüşüm 

Toplam Hit: 6072 Toplam Mesaj: 30