Atatürk"Ün Meclis Açılış Konuşması
-
jr bunu yazdı:
-----------------------------
sözü geçen payLaşıLan vidyo da akla mantığa yatmayan yer neresidir? Atatürk bu vidyosunda ,devlet idaresindeki ana programdan söz ederken laik devletin temel anlayışını vurgulamıştır.Laik devletlerin ne dini olur ne de etnik kökeni..
-----------------------------tranceport bunu begendi :O
-
tranceport bunu yazdı:
-----------------------------jr bunu yazdı:
sözü geçen payLaşıLan vidyo da akla mantığa yatmayan yer neresidir? Atatürk bu vidyosunda ,devlet idaresindeki ana programdan söz ederken laik devletin temel anlayışını vurgulamıştır.Laik devletlerin ne dini olur ne de etnik kökeni..
-----------------------------PyramiD tranceport destek verdi.
Ben bunu biliyordum fakat konusunu açmadım neden derseniz.
14,15,16,17,18,19 yaşındaki gençler var etkilene bilir ve Yüce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ten Soğuya bilirler.
Konunun silinmesi temenlisiyle adminlere dilek ve ricada bulunuyorum.
-
PyramiD bunu yazdı:
tranceport bunu yazdı:
-----------------------------jr bunu yazdı:
-----------------------------PyramiD tranceport destek verdi.
Ben bunu biliyordum fakat konusunu açmadım neden derseniz.
14,15,16,17,18,19 yaşındaki gençler var etkilene bilir ve Yüce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ten Soğuya bilirler.
Konunun silinmesi temenlisiyle adminlere dilek ve ricada bulunuyorum.
-----------------------------Scofield bu grubun hayranı oldu
-
yani dostum senin anliycan diycem anlamamissin. benim anladigim şudur; devlet dairelerinde veyahut kamusal alanda yönetimsel olarak ele alınacak, hayata gecirilecek projelerde veyahut yönetim sisteminin işleyisinde dini inanislari baz alarak devlet yönetmiycez, biz devleti yönetme seklimizi tamemen akıldan bilimden ve yasamin kendi problemlerinden, dünya görüsü üzerinden devlet yöneticez, bizim sistemimiz bu olacaktir bu sistemdede taviz vermeyecegiz demek istemistir..Neden cünkü biliyorsun ki kutsal kitaplari herkes kendi kafasina göre yorumlayıp uygulamaya koyar, düsünsene biri elleri keser, kimi kafa ucurur, kimisi köle ticareti yapar, kimisi recm eder. kimiside olabilir ki carmıha gerer, kimisinde belki bir sözcükle affeder. sadece adalet bakımından demiyorum. arastirma gelistirme olmaz, basariya ac insan yetistiremezsin, dünyevi olarak devlet yönetim sekline katkida bulunamazsiniz.. tamemen sahislarin menfaatine kalan bir durum olusur. işte bu yüzden atatürk ün bu sekilde bir söylevine tanık oldugumuzu düsünüyorum. ki Benim anladigim bildigim ögrendigim atatürk, kimsenin dinine vecibesine karsi gelmemistir aksine herkesin istedigi sekilde ,inanislarini yasamasi gerektigini savunmuştur.. Gecenlerde bu konu üzerinden yine dallamalar sıkıyolardi havaya. kazim karabekir' e demiski atatürk ben ateistim yok hic birsey inanmam diyormus kazim karabekir sasiriyormus filan. artik milleti nasil galeyena getirirz nasil soguturuz atatürkü bu milletten diye diye kkurtulus savasi kahramanlarini bile birbiriyle tiyatro oynatip oraya buraya havadan laf sıkıyorlar.. bazilarida inanmiyor mu bunlara. Allah akıl fikir versin.. ne diyim.. Atatürk ü sevmek onun hayrani olmakla övünülmekle bitmiyor.. felsefelerini stratejilerini anlayabilmek yeterlidir.. bir cok insanin kahramani kimine göre basbug atatürk kimine göre özgürlük savassicisi atatürk; yani atatürk hersey idi.. işi dini inanisina getirenlerin bilki maksatlari fakr-u zaruridir...
-
Yorum yazan arkadaşlara teşekür ediyor, konunun silinmesini isteyen arkadaşları kınıyorum.Neden silinsin ki ? Gösterdiğiniz gerekçe çok saçma.Ben bu video'yu Atatürk'e karşı kullananlar olduğunu söylüyorum.Tarihten kaçmak olmaz bu çok yanlış..
Video hakkında laik devlet vurgusu yapan arkadaşlara bir soru sormak istiyorum.Laik kelimesi aynı zamanda bütün inançları koruyan, belli bir inanışa göre ülkenin yönetilmesini engelleyerek inanç özgürlüğünü sağlayan bir anlamı yokmudur.Bu durumda halkın çok büyük bir kesiminin inanışına doğma diye hitap etmek çelişki değilmidir.Tabiki devlet politikası yani demokratik laik rejim, belli bir inanışı baz almamalıdır.LAiklik özünde budur.Afedersiniz laikliği başka bir tarafından anlayanların da sorunu bunun farkına varamalarıdır.
-
cyberangel, büyük bi kesimin inandığı dine doğma demenni neresi yanlış ? dogma değilmi? bütün dinler dogmadir bi yere kadar.
-
Atatürk'ün dinimiz hakkında daha çok çelişkili lafları var.
Bi bunlara bakın
Din vardır ve lazımdır. Temeli çok sağlam bir dinimiz var malzemesi iyi. Fakat bina uzun asırlardır ihmale uğramış. Harçlar döküldükçe yeni harç yapıp binayi takviye etmek lüzumu hissedilmemiş. Aksine olarak birçok yabancı unsur (tefsirler, hurafeler gibi) binayı fazla hırpalamış. Bugün bu binaya dokunulamaz, tamir de edilemez. Ancak zamanla çatlaklar derinleşerek ve sağlam temeller üzerinde yeni bir bina kurmak lüzumu hasıl olacaktır.
Türk milleti dindar olmalıdır yani, bütün sadeliğiyle dindar olmalıdır demek istiyorum. Bizzat hakikate nasıl inanıyorsam buna da öyle inanıyorum... Din şuura muhalif, ilerlemeye engel hiçbir şey ihtiva etmiyor.
Bizim dinimiz en tabi ve makul dindir ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dine tabii olmasi için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lazımdır. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur.
Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkan yoktur. Yalnız şurası var ki din, Allah ile kul arasındaki bağlılıktır
Bir de bunalra bakın hangi dediğine inanalım
Dini ve namusu olanlar kazanamazlar, fakir kalmaya mahkumdurlar! Böyle kimselerle memleketi zenginleştirmek mümkün değildir. Bunun için önce din ve namus anlayışını değiştirmeliyiz
Din ve mezhep hiçbir zaman politika aleti olarak kullanılamaz.
Dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet yönetimimizdeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, yönetimde ve politikada bizi aydınlatıcı ana çizgilerdir. Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz.
Atatürk dini savunan sözlerinin belkide ilkokulda laiklik ilkesi anlatılırken çocuklara söyleneceğini anlamış ve söylemiştir.Hangimize ilkokulda din karşıtı sözleri öğretildi.Araştırıp öğrenmesek Atatürk'ü sanki dinine çok bağlı biriymiş gibi tanıyacağız.Kimi çocuklar veya kişiler hala bu ilkokuldan kalma Atatürk sözlerine inanıyor.
-
Scorpions bunu yazdı:
-----------------------------Atatürk'ün dinimiz hakkında daha çok çelişkili lafları var.
Bi bunlara bakın
Din vardır ve lazımdır. Temeli çok sağlam bir dinimiz var malzemesi iyi. Fakat bina uzun asırlardır ihmale uğramış. Harçlar döküldükçe yeni harç yapıp binayi takviye etmek lüzumu hissedilmemiş. Aksine olarak birçok yabancı unsur (tefsirler, hurafeler gibi) binayı fazla hırpalamış. Bugün bu binaya dokunulamaz, tamir de edilemez. Ancak zamanla çatlaklar derinleşerek ve sağlam temeller üzerinde yeni bir bina kurmak lüzumu hasıl olacaktır.
Türk milleti dindar olmalıdır yani, bütün sadeliğiyle dindar olmalıdır demek istiyorum. Bizzat hakikate nasıl inanıyorsam buna da öyle inanıyorum... Din şuura muhalif, ilerlemeye engel hiçbir şey ihtiva etmiyor.
Bizim dinimiz en tabi ve makul dindir ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dine tabii olmasi için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lazımdır. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur.
Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkan yoktur. Yalnız şurası var ki din, Allah ile kul arasındaki bağlılıktır
Dini ve namusu olanlar kazanamazlar, fakir kalmaya mahkumdurlar! Böyle kimselerle memleketi zenginleştirmek mümkün değildir. Bunun için önce din ve namus anlayışını değiştirmeliyiz
Dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet yönetimimizdeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, yönetimde ve politikada bizi aydınlatıcı ana çizgilerdir. Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz.
Atatürk dini savunan sözlerinin belkide ilkokulda laiklik ilkesi anlatılırken çocuklara söyleneceğini anlamış ve söylemiştir.Hangimize ilkokulda din karşıtı sözleri öğretildi.Araştırıp öğrenmesek Atatürk'ü sanki dinine çok bağlı biriymiş gibi tanıyacağız.Kimi çocuklar veya kişiler hala bu ilkokuldan kalma Atatürk sözlerine inanıyor.
-----------------------------Arkadaşım orda dur bakalım.Bu sözlerin bazıları Atatürk'e ait değil.Atatürk hayatının her döneminde dine saygılı olmuş bir insadır.Sen bu sözleri hangi kaynaktan kopyaladın.Bazılarını söylemiş ve doğrudur zaten.İlkokulda Atatürk'ün meclis açılış konuşması ezberletilecek değil elbet.KAldı ki lise bitince bile Atatürk hakkında bir çok şeyi bilmiyoruz.Gerçekten merak ediyorsan araştırıp öğreneceksin.Bu her konuda böyledir.
-
ultrAsker bunu yazdı:
cyberangel, büyük bi kesimin inandığı dine doğma demenni neresi yanlış ? dogma değilmi? bütün dinler dogmadir bi yere kadar.
-----------------------------ultrAsker doğma kelimesini nasıl tarif ediyorsun önce onu öğrenim.Sorunun cevabını ona göre yazabilirm.
-
Scorpions bunu yazdı:
-----------------------------Atatürk'ün dinimiz hakkında daha çok çelişkili lafları var.
Bi bunlara bakın
-----------------------------iş senin anlayisinda bitiyor be birader, kaldiki atatürk ü dinine bagli yada bagli degil diye ögretilmesi mi gerekiyor anlamadim ki seni ben.. senin niyetin pek hayirli degil söylim..