Atatürk'ün Tek Eksiği Miydi?
-
Merak ediyorum Atatürk zeki adamdı, liderdi, neden kendisinden sonra birini yetiştirmedi?
-
büyük insanlar genelde böyledir
-
Tüm milleti yetiştirmeye çalıştığını görmüyor musun
-
god bunu yazdı:
-----------------------------
Tüm milleti yetiştirmeye çalıştığını görmüyor musun
-----------------------------çoban lazım bir tane
-
syklops bunu yazdı:
-----------------------------Merak ediyorum Atatürk zeki adamdı, liderdi, neden kendisinden sonra birini yetiştirmedi?
Adam cumhuriyet getirmiş zaten, sorunun kaynağı saçma. -
ilke ve inkilaplarını bırakarak herkesin bilinçlenmesini sağlamaya çalışarak herkesi kendi kendinin çobanı yapmaya çalıştı ki bu herşeyden büyük bir üstünlüktür..
Geniş düşünmek resmin bütününü görmek lazım..
Sığ düşünmeyin..
-
Ashitaka bunu yazdı:
syklops bunu yazdı:
Merak ediyorum Atatürk zeki adamdı, liderdi, neden kendisinden sonra birini yetiştirmedi?
Adam cumhuriyet getirmiş zaten, sorunun kaynağı saçma.
-----------------------------saçmalıkla alakası yok ki, herkes birini yetiştirmeli, tüm halkı egitmek istesede, bu insanları yönetecek birinide yetiştirmeliydi
-
syklops bunu yazdı:
Ashitaka bunu yazdı:
syklops bunu yazdı:
Adam cumhuriyet getirmiş zaten, sorunun kaynağı saçma.
-----------------------------saçmalıkla alakası yok ki, herkes birini yetiştirmeli, tüm halkı egitmek istesede, bu insanları yönetecek birinide yetiştirmeliydi
-----------------------------Çünkü tam bir demokrattı.
demokrasi: halkın kendi kendini yönetmeyi öğrenmesi
-
yahu cmhuriyeti kurmuş daha kimi yetiştirecek pahişahlık dönemindemiyiz o ona bırakacak o ona bırakacak türk halkı kendi iradesiyle yapıor işte
-
her 100 yilda bir gelir bu tarz adamlar..
ornek: mustafa kemal ataturk
main kampf - adolf hitler
misir lideri nasir
mustafa kemal ataturk dedigi gibi 'cumhuriyeti biz kurduk onu yuceltecek yasatacak sizlersiniz' bu soz kafidir ama artik bugun ne kadar yasama yuceltme yerine somuruldugu nedense 1 ileri 3 geri..
aklima gelenler bunlar ki bu adamlar kendi ulke milletinin kaderi degistirmistir..main kampf her nekadar husrana ugramis olsa bile generallerinin yaptigi ihanetten oturudur...
-
Atatürk ün kendi hastalığı ile ilgilenmeye vakti olmadı. Aşıkta oldu ancak bunlara vakit ayıramadı.... Ülkü'yü çok bir şekilde yetiştirdi.. Dünyanın ilk kadın pilotunu yetiştirdi. Ayrıca anadoludan pek çok çocuğu istanbul ankara getirirp yedirip içirip okutup subay öğretmen yaptı. Ayrıca avrupada o zaman bizden daha iyi eğitim olduğundan bir grup çocuğu göndertti ve okuttu geldiklerinde çok iyi yerlere gelebildiler....