folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Atatürk'ün Tek Eksiği Miydi?

Atatürk'ün Tek Eksiği Miydi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

Atatürk sence Sith Lordu muydu ?

http://yigitdemirag.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek
    Hocam çünkü bize ondan başkası gerekmedi, gerekmiyor, gerekmeyecek. Başımızda hala O var aslında. Tek yapmamız gereken Nutuk'u okumak, okutturmak. Hoş % 58... Neyse...

since 2005 // tbt
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syklops
    syklops's avatar
    Erkek

Neyse hacılar, tek tük anlayan var, geri kalanlarla aynı fikirde degilim, mütevazilikten bahsetmisler, ne alakası var, mütevazi adam bildiklerini ögretemez mi,

illa tekerleği herkes yeniden kesfetmek zorunda mı, adam gayret etmiş, calısmıs, bilgi edinmiş, ülkesini güzel yerlere getirmiş, bu bildiklerini ögretip, yeni liderlerin

dogmasına sebep olabilirdi, osmanlı bunu yaptı, sokullu devşirmeydi, demekki egitim sağlam verildiğinde bazı şeyler oluyormuş,

konunun cevabını bulamayız, bulsakta artık elden ne gelir, sadece ben belki yanlıs biliyorumdur onu ögrenmek istedim.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

syklops bunu yazdı:
    -----------------------------

Neyse hacılar, tek tük anlayan var, geri kalanlarla aynı fikirde degilim, mütevazilikten bahsetmisler, ne alakası var, mütevazi adam bildiklerini ögretemez mi,

illa tekerleği herkes yeniden kesfetmek zorunda mı, adam gayret etmiş, calısmıs, bilgi edinmiş, ülkesini güzel yerlere getirmiş, bu bildiklerini ögretip, yeni liderlerin

dogmasına sebep olabilirdi, osmanlı bunu yaptı, sokullu devşirmeydi, demekki egitim sağlam verildiğinde bazı şeyler oluyormuş,

konunun cevabını bulamayız, bulsakta artık elden ne gelir, sadece ben belki yanlıs biliyorumdur onu ögrenmek istedim.

Hacı bahsettiğin o kadar komik ki zaten bu iş öğrenmeyle oluyor olsaydı çanakkale'de adamların analarını ağlatmazdık.

Allah vergisi bir yetenek bu yoksa herkes öğrenir her ülkenin binlerce lideri olur. Osmanlı onu yaptı diyosunda niye şuan osmanlı yok diye sorarlar adama demekki pek te sağlıklı bi sistem değilmiş ayrıca liderler yeni liderleri eğitmedi osmanlıda bilakis gönderdi sancağa kendi öğrensin diye yani senin bahsettiğin gibi bir olay yok he sen padişahın lalasını liderden sayıyorsan ayrı!

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

Atatürk gibi siyaset adamı bin yılda bir gelir. Şimdi yetiştirseydi diyorsun yarın bu gün yetiştirdiği adamın da sapıtmayacağı ne malum. CHP Atatürk diye diye gerçek Atatürkçülük kavramını yerle bir etti birde yetiştirdiği adam kendi milletinde şef olarak kabul edilmedikçe hem ideolojiye hem Atatürk'ün getirdiği inkılaba vereceği zararı sen düşün.

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek

syklops bunu yazdı:

god bunu yazdı:

Tüm milleti yetiştirmeye çalıştığını görmüyor musun

çoban lazım bir tane

İşte sorunun cevabı dediğinde gizli.Senin yaşantıların bu soruyu sana sordurtuyor ve destek verenlerin yaşantıları bunla sınırlı kalıyor.Sadece bizim gibi 3.dünya ülkelerinde vardır bu bir lider bekleme,bir liderin izinden gitme içgüdüsü.Fakat gelişmiş milletlerde bu yoktur,kimse bir kurtarıcıdan medet ummaz ve bir çoban beklemez.Zaten insanlıkta bunu gerektirir,hepimiz bir bireyiz ve hepimiz ayrı ayrı Atatürk'ler olmalıyız.

Atatürk bunu düşünerek hareket etti.Köy enstitülerinde eğitim görenler kendilerini Atatürk'ün vekili gibi görüyor,ve kendilerini yetiştiriyorlardı,uyanmış birkaç kişi değil,bilinçlenmiş toplumlardı Atatürk'ün hedefi.Ülkeler liderlerle,çobanlarla değil bilinçle yükselir.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabudun
    karabudun's avatar
    Erkek

Aşağıda ki tesbit yanılmıyorsam bir fransız tarihçiye aitti. Bence durumu iyi özetliyor ;

" Atatürk, çoşkun akan bir nehir gibiydi. Ama malesef bir çölün içinde aktı gitti. "

"Bugünden geru divanda, dergahta, bergahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır." KaramanoğluMehmet Bey - 1277 -
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Erkek

syklops bunu yazdı:

Atatürk'ün en büyük özelliklerinden biriside stratejisiydi.

bu stratejiyi sonradan edindiğini sanmıyorum, o'nun askeri ve siyasi zekası sayesindedir.

zekasını başkasına aktarmanın yolu olsaydı yapacağından eminim ki zaten o'da bi kaç cümleyle belirtmiş;

-Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister, -Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir..

asıl şunu  sormalıyız kendimize, elin gavuru milliyetçilik kavramından yoksunken, ülkesini milletini ne kadar savunuyoda, tarihi, kültürü, ahlakı çok geniş olan biz Türkler neden birer Atatürk olamıyoruz, Atatürk'ümüz olmadan..

http://www.tahribat.com/Murit-CellyM/
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

manhyak bunu yazdı:
    syklops bunu yazdı:

Merak ediyorum Atatürk zeki adamdı, liderdi, neden kendisinden sonra birini yetiştirmedi?

senin dediğin kraliyet sisteminin yandan yemişi

Aynen öyle o dediğin sistemi zaten Atatürk kaldırdı. Birini yetiştirip onu yerine koysaydı şimdi adı  Önder değil Kral Atatürk olurdu.

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Erkek

Cumhuriyetçiydi de ondan

Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
Toplam Hit: 5710 Toplam Mesaj: 51