Atatürk"Ün Türkiye"Si Cenazedeki Kalabalıktır
-
Duygusal patlama bitti...
Gerçek yeniden dirildi...
Hrant Dink’in, altı delik ayakkabısı, üç mermi deliği yemiş vücuduyla yerde uzanmış halinin yarattığı, duygusal patlama sona erdi...
50’li yaşlarında yediği ölüm tehditlerine rağmen ülkesini terketmemiş ve bir suikaste kurban gitmiş bir Ermeni vatandaşa, ölürken yalnız olmadığını anlatmak için söylenmiş bir “Hepimiz Ermeniyiz” sloganı atanların yüzüne çarpıldı...
Açıklamalar, suratların tam ortasına patlatılırcasına yapıldı:
“Ne demek Ermeniyiz... Hepimiz Türküz...”
Cenaze boyu sloganı atanlar bir anda irkildiler...
Çünkü duygusal patlama bitti...
“Ne demek Ermeniyiz... Hepimiz Türküz...”
Oh... Oh... İyi oldu hatırlattığınız...
Söylemeseniz yüzbin insan hala kendisini Ermeni sanacaktı...
Ne muhteşem bir hatırlatma!..
Ne inanılmaz bir gaf ve hata!..
Bizi bu topraklarda bağımsız ve özgür yaşatan 84 yıl önceki bir anlaşmayı bile bilmeden, konuşmak, ahkam kesmek ne acı?..
Türkiye’de Türk vatandaşı Ermeniler yaşar beyler...
Türkiye’de Türk vatandaşı olan Museviler yaşar beyler...
Türkiye’de Türk vatandaşı olan Rumlar yaşar beyler...
Bunlar bizimle aynı vatandaşlık bağına sahiptirler...
Ama Türk değillerdir...
Rumdurlar...
Ermenidirler...
Musevidirler...
O Musevilerin, o Ermenilerin, o Rumların yaşama, kültürünü yaşatma, cemaat halinde Türkiye’de hayatını idame ettirme hakkı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin garantisi altındadır...
Yani neymiş...
Bu bizim sorumluluğumuzdaymış...
Kim imzalamış, bizim adımıza bu sorumluluğu...
Mustafa Kemal adına İsmet İnönü...
Nerede?..
84 yıl önce Lozan’da, Temmuz’un 24’ünde...
Bu ülkenin Türk insanı, Atatürk’ün vasiyetiyle kendi koruması ve garantisi altına alınmış bir Ermeni vatandaşının, öldürülmesine “Hepimiz Ermeniyiz” diyecek kadar, “Türk’e yakışan, yurtsever ve insani” bir tepki göstermeyecek de ne gösterecek?..
Ben Türk’üm...
Babamın Kerkük’ten geldiği kadar...
Annemin Trabzon’dan geldiği kadar Türk’üm...
Hepinizden daha fazla Türk’üm...
Bana maval okumayın!..
Onun için, Hrant’ın hayatını koruyamadığım için ondan ve ailesinden özür diliyorum...
Bana Atatürk tarafından verilen bu vasiyeti tutamadığım için, bu suikaste bütün hücrelerimle karşı çıkıyorum...
Sizden çok daha fazla Türk gibi, Atatürk gibi düşündüğüm için, bütün varlığımla “hepimiz Hrant’ız” diye bağıranları destekliyorum...
“Hepimiz Hrant’ız” demek, ya da “Hepimiz Ermeniyiz” diye slogan atmak, Türklüğü unutup, Ermeni’leşmek anlamına gelmiyor...
Türk insanının kendisine emanet edilmiş bir insanı koruyamamış olmanın hüznünü ve özrünü içeriyor...
Farklı dini, farklı dili, farklı kültürüyle senin ülkende senin vatandaşın olarak yaşayan bir insana, yapılan suikastin “kendisine yapılmış bir suikast olduğunun bilincine vardığını” gösteriyor...
Mehmetçik’le Hrant’ın bir farkının olmadığını anlamış olduğunu gösteriyor...
Onun için yüzbin insan “Sana sıkılan kurşunlar bana da sıkıldı” diye bağırıyor...
Bir insanlık ayıbına karşı onun için gerçek bir Türk gibi, “Hepimiz Hrant’ız... Hepimiz Ermeni’yiz...” demekten bir kompleks duymuyor...
Atatürk’ün bana vasiyeti, bu memleketteki Musevileri, Rumları, Ermenileri mutlu bir şekilde yaşatmak, Kürtlerle kardeşçe yaşamaktır...
Bir Türk olarak bana vasiyet edilen budur...
Bunu gerçekleştiremediğim için Hrant’tan özür dilerim...
O cenazadeki onbinler, Bir Türk’ün “Hepimiz Hrant’ız... Hepimiz Ermeni’yiz...” diyebilecek kadar vakur olduğunu gösteren yurtseverlerdir...
Onlar Türklerin Ermeni’leştiğini değil, insan olduğunu göstermektedir...
İnsanlığa karşı işlenen suçlara karşı durduklarını ispat etmektedir...
Kimse Atatürk’ü öne sürüp, yine aba altından sopalı terör yaratmaya çalışmasın...
Atatürk’ün Türkiye’si cenazedeki kalabalıktır...
REHA MUHTAR -
Bunun ustune soz soylenmez hocam.Reha guzel yazmis.Hirant abinin cinayetinden sonra otobuste yasli bir kadindan su cumleyi duymustum
"yavurumun ayakkabisida delikmis"
Birazcik dusunerek karar verebilen herkes Hrant Dink'in konumunu cok iyi kavrar.Birileri kirletmeye kalksadi 70milyon Dink'in yaninda yer almistir.Biz Adana'da adanademirspor macinda 15.000 taraftarin onunde simsekler grubu olarka "Hepimiz Hrantız ,Hepimiz Ermeniyiz..." pankarti actik ,devasa boyutta.Aylarca oncesindede fransa sozde soykirim yasalarini gundeme getirdiginde "Fransa degiliz Soykirim Bilmeyiz" pankarti acmistik.Hrant neden sevildi ? Cunku o sunu biliyordu ondan bundan medet ummuyordu ,ve dogrulari ve yanlislariyla kendi ulkesini kabullenip kendi ulkesinin gelisimi icin mucadele ediyordu.,yani batiya gidip demokrasi diye bagiranlardan degildi, ayaklari turkiyede olupta demokrasi diyenlerdendi,ugur mumcu gibi, kislali gibi , ve onlar gibi hirant abide susturuldu. -
http://www.hrant-ve-biz.org/ adresinden belki haberin yoktur kardeşim. İmza kampanyası başlatıldı bu konuda.
Yarın 11.00'de Kumkapi Meryem Ana Ermeni Kilisesi'nde, 13.00'te Balikli Ermeni Mezarligi'nda olacağız.
Bu arada bu hafta Kardeş Türküler öncülüğünde Dink'in 40 nedeniyle konser düzenlendi. Keşke burada olabilseydin... -
www.hrant-ve-biz.org...yürüyüştekilerin yani Atatürk'ün Türkiye'si olduklarını iddaa edenlerin kurduğu bi site...
ancak bakıyoruzki aynı şöyle bir şey yazıyor..
'Hrant Dink’in inandığı ve anlatmaya çalıştığı gibi, 1915'ten itibaren yaşananların ve Ermenilerin bugün hala maruz kaldıkları ayrımcılıkların sorgulanabilmesine olanak tanıyacak toplumsal koşulların oluşturulması gerektiğine inandığımız için; '
1915'te yaşanan nedir ?ermenilere nasıl ayrımcı davranılmıştır ?
Atatürk diilmiydi ermeni meselesi yüzünden malta ya sürülenler hakkında, kesinlikle böle bi mesele olmadığını ve geri gönderilmeleri hakkında ingiltere'yle uzlaşmaya çalışan.
Ermeniler'e ve bilimum azınlıklara ayrımcılık yapılmadığını milli and da dahi dile getirten.
burdan da görüyoruzki yürüyen kalabalık Atatürk'ün Türkiyesi flan deil.
Ayrıca bu yürüyen kalabalık milliyetçilikde karşıtı.e bu ne çelişkidir sayın seyirciler atatürk'ün ilkelerinde var milliyetçilik.
E şimdi nası yani bunlar Atatürk'ün Türkiye'si mi ?
Yoksa Meclis'i Mebusan'da ayrılıkçı ermeni devleti veya kürt devleti kurmak isteyenlerin Türkiye'si mi ??? -
kokainman abi dehşetsin yyaa ATATÜRK'ÜN TÜRKİYESİNDEKİ insanlar böyle olamaz.bi awrupa birliği sewdasına watanı satmasalar ii dir a.q.
-
kürt teali ve ermeni teali bir ermeninin ölmesi 120 bin kişiyi sokağa düşürdü orada Türk bayrağı kaldıran 5-6 kişi tehdit edildi bayraklar indirtildi !! Orada kimse Türk Olmadı Orada Kimse Mehmet Olmadı Orada hepsi bilyordu günde 4-5 belki daha fazla şehit verildiğini oradaki herkes biliyordu o şehitler ve o mehmetçiklerin varlığı sayesinde bu ülkede rahat yaşadıklarını oradaki herkes biliyordu Türk oldukları için TÜRKiye devletinde yaşadıklarını ve oradakiler Yüce Başbuğ Atatürk'ün bir sözünü s...ti attı " Ne Mutlu Türk'üm Diyene !! " ama onların anlayısında ne oldu bu söz " Ne Mutlu Türkiyeliyim diyene " ve " Ermeniyim " oldu criminal abi soruyorum orda Türk Bayrağı kaldıranlar neden tehdit edildi 1 -- 2 Neden bir cenaze töreni değilde daha cok komünizm gösterisine cevirildi o yürüyüş ? -- 3 Acaba Neden bir Ermeni için böyle yürünüyorda neden bir Mehmetçik için böyle yürünmüyor ??
-
Golgeler sehit cenazeleri kalkarken hic gormedin herhalde ,sehidimizi ugurlarken giden kalabiligi.Ayrica ikisi farkli bir konu.Basbug Ataturk demissin guzel demissin.Basbugun olarka kabul ettigin Atamiz ile "Agop Dilacar" arasindaki iliskiyide bir arastir bakalim,Atamizda vatana ihanetten mi yargilanmali acaba ? Koskoca Turkce'nin gunumuzdeki halini almasini bir "Ermeni" ye birakmis ,olacak seymi(!) :)
-
compü iyi okumadın heralde ??
-
merak etme okudum abi,ben yuzeysel olarak takilmiyorum ,bu derece Ermeni yurttaslarmiza olan kin nasil dogdu onu merak ediyorum,Ermeni ve Turk halki arasindaki kopmaz baglari goremeyenlere hayret ediyorum.Son 10-15 yili ve 1915 i degerlendirip Turk-Ermeni ayrimi yapmalarina hayret ediyorum.Birileri hala Osmanlida kalmis.Biz cumhuriyetteyiz bunu fark etmemis birileri hala.
-
orda Türk Bayrağı kaldıranlar neden tehdit edildi 1 -- 2 Neden bir cenaze töreni değilde daha cok komünizm gösterisine cevirildi o yürüyüş ? -- 3 Acaba Neden bir Ermeni için böyle yürünüyorda neden bir Mehmetçik için böyle yürünmüyor ??
1- Hrant'ın öldürüldüğü akşam Agos'un önündeydim. En başlardaydım, Türk bayrağı açıldığını görmedim, açanların tehdit edildiğini hiç görmedim. Ayrıca cenaze günü de kalabalığın içindeydim. Orada da Türk bayrağı açıldığı ve açanın tehdit edildiğine adir birşey görmedim.
Olsaydı da haberim olurdu... Sen bu eylemin gerçekleştiğinden emin misin?
2- Cenaze töreni komünizm gösterisine çevirilmedi.
Çevirilmesini isteyen ve bunun yapılmamasına bozulan TKP cenaze gösterisine katılmadı. İnanmıyorsan www.tkp.org.tr adresinden basın duyurularına bak. "Hrant ikinci kez öldürülüyor" başlığı altında aslında amaçladıkları şey gerçekleşmediği için içlerindeki hıncı kusuyorlar.
3- Mesele bir Ermeni için böyle yürünmesi değildir. Olaya epeyce yanlış bir taraftan bakıyorsun.
Mesele bir gazeteci, bir aydın, bir Türkiye vatandaşının öldürülmesi, hunharca katledilmesidir.
Mesele Ermeniler'e "1915 sevdasından vazgeçin, oturun masaya uzlaşın" diyen ve sahip olduğu T.C. kimliğinden gurur duyan bir Ermeni'nin öldürülmesidir.
Bugüne kadar bir Mehmetçik cenazesine katılamadıysam, çoğunlukla Mehmetçik cenazeleri bazı grupların siyasi propagandası için zemin haline getirildiği içindir. Başka insanların da aynı neden ve çekincelerden ötürü katılmadığı konusundaki kanaatim kişiseldir. Bu konuda sana genel-geçer bir cevap veremem. Bunu cenazeye katılan herkese tek tek sorarak öğrenebilirsin... -
ermeni düşmanlığım yok ama bir hrantın böylesine bir kalabalıkta böyle bir sloganla yürütülmesi benim için gururuma dokunucu bşieydir !! çünkü orada hepimiz ermeniyiz diyosun neden neden neden neden TÜRK'üm ve Atatürk'ün Torunuyum onun yolcusuyum Neden YOK Hani bana göster bu kadar ses uyandıran bir TÜRK'üm propagandası ?? aydın gazeteci demişsin ? bana açıkca söyle Tmm her zaman için aydın insan olmazsa cehalet olur ama şu anda senin ülkeni bölücülerden ve düşmandan koruyan kim ? senin için değerli olması gereken bu koruyan değilmi ? ve Bütün Aydınların bu koruyan Mehmetlere destek vermesi doğru olan değilmi ? ama 120 bin Türk vatandası " Türk kanı pis kandır " diyen bir aydın için ayaklandı !! Ermenilere bir düşmanlığım yok benim amenna Ermeni Düşmanlığınada şu soruları sorarım :
'Türklerin Ermenilerle ilişkisi 1915'te başlamamıştır. 600 senelik bir müşterekliğimiz var. Birlikte türküler, yemekler icat ettik. Kız aldık verdik' dedi ve bana sorular sormaya başladı:
'Malazgirt Savaşı'nı Türklerin Ermenilerle birlikte kazandığını biliyor musun?
'İstanbul'un alınmasında Ermenilerin yaptığı kahramanlıklardan haberin var mı?
'Fatih Sultan Mehmet'in Ermeni Patrikhanesini nasıl bir fermanla açtırdığından haberdar mısın?
'Çanakkale'de Atatürk'ün yanında savaşan Ermeni askerlerin adlarını biliyor musun?
'Atatürk'ün bugün kullandığımız alfabeyi Ermeni dil bilgini Agop Martayan'a hazırlattığını ve sonra ona Dilaçar soyadını verdiğini biliyor muydun?'"
'Atatürk'ün imzasını bir Ermeni güzel yazı hocasının çizdiğini duymuş muydun?'"
diye sorarım amacım ermeni olması veya olmamasının konusu değil amacım Türklüğe hemen hemen küfreden bir Türk bile olsa bu kadar değer verilmemesini anlatabilmek..!
Toplam Hit: 4000 Toplam Mesaj: 33