Atatürk"Ün Türkiye"Si Cenazedeki Kalabalıktır
-
Birisi bana
"aydın" ve "şehit (yada) şehadet" kavramlarını açıklayabilir mi?
Neye göre aydın neye göre şehit? -
senin ermeniyiz diye çıkman hiçbi sorunu çözdümü? hayır tam tersine dünya basınına yaymış oldun bunu türkiye tekrar "katil" oldu. sen medyanın dediklerini yapmaktan kıçını kaşıyacak zaman bulamazken cenazede ellerine tanımadığı adamın resmi tutuşturulmuş kuru kalabalıkdan kaç kişi hrant ı dink i tanır Allah aşkına? ermeniler tanır ermeniler aydın olarak görür ben o adamı aydın olarak saymıyorum.
beyin yıkamanın çok kolay olduğu şu dönemde medyanın maymunu olmayın kimseyide maymuna çevirip "ermeni" yapmayın -
compü hacı sana kısa bişey dicem diosunki düzelecekmi ? düzelecek abicim bu vatan TÜRKiye ise Türküm diyecek ve gurur duyacaksın ekonomini Türküm diyerek kalkındıracaksın yemeğini ekmeğini Türküm diyerek cıkaracaksın tarihe bak Devletlerin en iyi kalkınma stratejisi her zaman için milliyetcilik ile olmuştu !! Osmanlıda Osmanlıcılık vardıki bir çok etnik topluluklarıda kaldırabiliyordu ama biz osmanlı olmadığımıza göre öteki plan milliyetciliği uygulayacaz su an için en düzeltici strateji milliyetçilik bence izmle mizmle bi yere varılmaz en güzeli vatanizm !! ( ayrıca demişsin ailelerden masrafı istiyorlar ben şehit ailelerinden hiç o tür şeyler alındığını görmedim ( etrafımda onlarca şehit ailesi var ))
-
Hocali katliami icin cevrenizdeki kackisiyi orgutlediniz ? Anneizi ,babaniza kardesinize soyledinizmi ? Kendiniz gittiniz mi ?
Cukurova univ. Yilmaz Yildiz hoca'nin yaptigi basin aciklasina cukurovada sag-sol demeden insanin oldurulmesine karsi cikan yuzlerce universiteli katildi ,bende dahil.Toplulukta benim eski arkadslarimdan olsun,islamci,milliyetci herkesimden insan vardi,yine sakalina bakip gomunist diyeceginiz bir suru insan.Hrant Dink'i anma toplantisinda universitede boykot etmek isteyenler oldu ,bunlar 2.gruptan olusuyordu simdi bu iki grubun ozelliklerini yazayim size...
1.grup -Tanri dagi kadar Turkuz ,Hira dagi kadar muslumaniz diyenlerdi
2.grup -Kurt deyince devrimci olacagini ,Turk deyince fasist olacagini savunan grup.
bu iki grupta(siyasi olusumlarinin isimlerini vermiyorum) Dink'i anma toplantisini protesto etmek istediler ama yemedi,kalabaligi gorunce tirstilar.Kalabalik kimdi ? kimsenin elinde veya alninida siyasi gorusunu yansitan birsey yoktu ,herkes insani duygular cercevesinde gelmisti oraya.Bu kalabiligin cogu Hocali katliamini protesto icinde geldi.Bu grubun tek ozelligi orgutlerden izm lerden bagimsiz dusunuyordu.Tek izmleri humanizm olabilir belki :) -
Aynı dönemde Türkiye İsmail Cem gibi değerli bir siyasetçisini kaybetti yarısı kadar bile ilgi görmedi.Bu arada aralarda şöyle düşünen akılsızdır,beyinsizdir vs gibi yorumlar mevcut.Herkes düşüncesini söylemekte özgür.Aynı fikri paylaşmak zorunda değiliz.Tartışmayı kavgaya taşıyacak ifadeler kullanmaktan kaçınalım.
-
istanbuldaki yürüyüşü organize ettik taksimde yürüdük daha sonra Cağaloğlunda milletvekillerininde katıldığı bir konuşma yapıldı ComputerWolf TÜRKLÜK organizasyonların da sonuna kadar warız ;)
-
Ir hacim eger o cenaze duzenlenmeseydi o kalabilkta Turkiye o zaman katil ilan edilecekti.Olayin ertesi gunu ve cenaze toreninden sonraki gun dis basinin attigi basliklari incelemeni oneririm.Dis basinin %90 u saskinlik icinde izledi,boyle bir destek beklemiyorlari belki bircogu Turkiyeye saldirmak icin puntolarini bile hazirlamisti,hatta Avrupali diplomatlar ic islerimize karismak icin muthis bir firsat yakalamislardi ama toplumsal tepki sonucu bunlar geri tepti.Ayrica Hrant Dink neden pek taninmiyordu ? aksine bircok kesim taniyordu,daha cok TRT deki programlari cikardi,oradaki tartismalarda yer alirdi,2-3 ayda bir trt de gormek mumkundu,ki katildigi tartisma programlarindada insanlardan bircok olumlu telefon ve fax yagardi programa.
Golgeler hocam Turk diyerek Ekonomiyi kaldirma ,Turk diyerek sosyal yasami duzenleme , Turk diyerek sorunlari gidermek nasil olacak ? -
hoca ulus malı tüketiceksin içpazarı ulus güdüsüyle düzelticeksin ulus halkcılığı yapıcaksın ve sorunlarını bu şekilde cözeceksin ama bana bu işin siyasetini yaz dersen sayfalar sürer..
-
En basit ornek Turkiye de elektronik babinda mouse uretebiliyormuyuz ? sadece CD uretiyoruz :) zamaninda Vatan millet sakarya soylemleriyle iktidar olanlar ,ulusal ekonomiyi ozellestirirken,yabancilastirirken uyuyormuydu bu insanlar ? yoksa o zaman ulusal ekonomiyi savunanlari gomunistler moskovaya diyemi kovaliyordu bazilari ? ...neyse konu uzun zaten bitmezde :) form canlandi birden :D ,ben kaciyorum,bitirmem gereken isler var :) kendinize iyi bakim , hepinize asigim :)
-
abüler
hepimiz trabzonluyuz hepmiz ogün samasız
hepimiz tahribatlıyız hepmiz holyoneyiz
hepimiz TÜRKÜZ hepmiz ATATÜRKÜZ
orda hepmiz o cocuguyuz die bagıranlar kendileri ezikler...
Toplam Hit: 3985 Toplam Mesaj: 33