Atık Pil
-
kaçırdın valla geçen 1 poşet pil attım en az 80-90 tane vardı içinde
-
hoca bak çevrenden la bulursun :D kulağınmda olsun :D
-
HeyQirs bunu yazdı:
-----------------------------
EpheSuS bunu yazdı:
HeyQirs bunu yazdı:
Pillerin Toplanma Amacını Biliyor Musun Peki Topluyorsun Ama ?
-----------------------------Okul müdiriyetince binlerce pili toplayıp yarısını verimli tarım alanlarına gömeceklermiş diğer yarısınıda kentin içme sularına karıştıracaklarmış bilmez mi ? Ne biçim soru bu.
-----------------------------Hahahaha.. Türkiyede Pil Üretimi Yok Gümrükten Giren Pilin %70 ini Geri Çıkarmak Gerek.Yoksa Girişte Sorun Oluyor Hatta Giriş Belgeleri İmzalanmıyor.Bu Arada Pilin Geri Dönüşümü Olmaz.
pilin geri dönüşümü olmaz demek puhahahahaha koptum hacı... her pil geri dönüştürülmez ancak genel anlamda pilin geri dönüşümü olmaz diyemezsin... bu toplanan piller türlerine göre ayrıştırılır... geri dönüşüm yapılabilinecek piller geri dönüştürülür kalanları da bertaraf edilir... -
Ugraşılcak iş değil hocam bence :/
-
hoca valla öyle gözüküyorda ilk başta bende öyle dedim sonra bir baktım bu iş sarıyor :D hep böyle yarış içindesin en çok getirip 1.olmak istiyorsun rekabette var hergün böle pil toplayıp sayıyırsun heyecanlanıyorsun hergün bi asyıyı tuturmaya çalşıoyrsun :D:D
bide benim söz yüzüğümü almıştı müdür yardımcı 2bin 3bin pil getir yüzüğünü hemen geri vercem dedi daha güzel bir hal aldı yarış :W
-
birinci olmak istiyorsan aklını calistir. toptan pil satin al :)
-
o işi çok sıkışırsam yapıcam.. mesela toplamanın bitmesine son 2 3gün kala baktım biri bana 1pil iflan fark attı toptan pil filan alıcam :D fiyatları pek bilmiorm ama yapma planım var...
ki böyle devam edersem önümüzdeki salı günü 4bin pili yakalamış olucam :D
-
saint_of_rock bunu yazdı:
o işi çok sıkışırsam yapıcam.. mesela toplamanın bitmesine son 2 3gün kala baktım biri bana 1pil iflan fark attı toptan pil filan alıcam :D fiyatları pek bilmiorm ama yapma planım var...
ki böyle devam edersem önümüzdeki salı günü 4bin pili yakalamış olucam :D
-----------------------------Bizim okuldada vardı böyle şeyler bi ara hatta telefon bataryaları 10 pil yerine geçiyordu. sizdede varmı öyle bişey bataryada toplayabilirsin bak
-
tükkanlara kutu koy market vari yerlere böyle üç beş kişiyle birinci olaman.. bazı ünilerde atık pil kutuları vardı onları bile kaldırdılar amkduklarım :| kutunun üzerine de güzel bi logo çalışması yap mesela ebe çiz sonrabıyıklı pil çiz pil ebeyi kovalasın :| yeterince açık olur bence..
-
hocam 3gün oldu yaklaşık 1400 1500pil topladım.. ama daha da fazla lazım şöyle düşünelim ;
istanbulda; kartaldan cevizliden maltepeden bostancıdan kadıköyden vb. mesela her bölgeden 1 2hoca sadece çevresindeki bim, a101 ve eczaneleri gezse 100tane pil kaldırır..
5yer saydım.. her yerden 2hoca yardım etse hepsi 100er pil kaldırsa 1000 pil eder.. hadi 100pil toplayamasa her biri ki mutlaka çıkar 60pil toplasın.. 600 pil eder.. :D
kimse korkmasın piilleri getir demicem pilleri ben gelip alıcam :W
düşününün 5 eczaneye girip çıksanız en fazla 5 6dakikanızı alır 2market(bim ve a101) 3 4dk alır.. 15 20 dk ya çok faydalı iş yapmış olursunuz :W
ve bunlşarı sadece çevrenizde olan yerlerden yapcaksınız :D
hadi tahribat yüklennn :W