Avrupalılar Türkleri Neden Sevmez. Çünkü;
-
MaviEkran bunu yazdı:
-----------------------------
Zamanında çalışmak için Avrupaya gidenlerin büyük çoğunluğu eğitimsiz kimselerdi. Bunlar gittikleri yerde toplumla kaynaşamadılar, hatta büyük sorun oldular. Gayrimeşrulara girenleri oldu, yada en masumundan toplumdan uzak köylerini oraya götürerek kendi kapalı dünyalarında yaşadılar.
Türkiyede böyle bir topluluk, böyle bir göçmen olayı olsa siz sever miydiniz? Adamlar haklı yani.
Türkiyeye gelip buraları görenleri şaşırıyor, AA siz böylemiydiniz, insan gibi yaşayanınız insan olanınız eğitimliniz varmıydı durumlarında oluyorlar.
Yani özetle Avrupada bizi temsil eden gurbetçilerin çoğunluğu Türkiye'deki küçük şehirlerden köylerden işssizlik nedeniyle göç etmiş eğitimsiz insanlar oldukları için maalesef iyi temsiz edilmiyoruz. Avrupa bizim hepimizi öyle sanıyor.
-----------------------------güzel özetlemişsin. yalnız şöyle bi durum var ki, almasaydılar kardeşim okadar işci? üreyemiyip işci güçleri yokken bizim işciler desteğe gitmeseydi, avrupa ülkeleri hizmet gücünden yoksun bir ülke olur, refah bir hayat süremezlerdi. kendi insanlarıda cahil olur, pislik yapardı. bunlar bi gerçek, kaldıki şu devirde bu işcilerin çocukları okuyor. bize daha minnettar kalmaları lazım..
gerçekten dağdan inip, evlenip avrupaya giden insanlarımızada kızıyorum.
-
wking bunu yazdı:
-----------------------------
Bu konu sanki daha önce açılmıştı hocam, ilk yorum da şuydu:
Zamanında fena koymuşuz :)
Yine böyle başlayalım :))
-----------------------------Benim lafım ulan o ! :D
Ben hala zamanında iyi koymuşuz güzel kulp takıyorlar kuyruk acıları var diyorum.
-
siz hala zamanında iyi koymuşuz, sıçmayı bizden öğrendiler,aslandık kaplandık diye şeylerle övünüyorsunuz da adamlar hem size koyuyo hemde size sıçıyo şu an farkında değilsiniz.
-
zfc bunu yazdı:
-----------------------------Kültürsüz, kendini yetiştirmemiş bir toplumuz.
Yurtdışında yaşamış olsanız ne demek istediğini ve istediğimi anlarsınız.
Ona böyle şuna söyle koymuşuz diyeceğimize oturup biraz kendimizi geliştirelim.
Eğitim almaktan değil hayat görüşünü geliştirmekten bahsediyorum....
-----------------------------kendi milletini assagilamak olarak algilanmasin ama almanyada 10 gunde 50-60 Turkiye den gelmis insanla tanistim kesilikle bi kendini gelistirme sorunu var.. bazi Turkler var o kaar iyi yetistirmis ki kendini zaten isadami olmuslar su olmuslar bu olmuslar ama onlardan daha cok kucuk islere kapak atip bu beni idare eder mantigiyla sabah calisip aksam yatip uyuyan bi kesim var.. bu bahsettigim ikinci grup acayip sekilde icine kapanmis kendi aralarinda yasiyorlar almancayi duya yua ogrenmisler ama baska bi ogrendikelri birsey yok.. muhabbetler desen zaten kari-kiz ve kufurden pek oteye gidemiyo.. ben bile 10 gunde tanidigim 50-60 insanda sadece 2-3 kendini gelistirmis adam goruyorsam almanlar kendi ulkelerinde bole insanlar oldugunda suphe yokki onyargi takinirlar..
-
Aman bee iyi ki bi sıçmayı öğretmişsiniz zamanında. Böyle boktan bir meseleyi neden gurur kaynağı yapıyorsunuz anlamıyorum arkadaş.
-
XpertVision bunu yazdı:
-----------------------------siz hala zamanında iyi koymuşuz, sıçmayı bizden öğrendiler,aslandık kaplandık diye şeylerle övünüyorsunuz da adamlar hem size koyuyo hemde size sıçıyo şu an farkında değilsiniz.
-----------------------------katiliyorum abi.. biz hala zamaninda iyi koyduk diyeduralim gecmiste yasayalim adamlar ilerliyoda ilerliyo.. bircok seyi bizden ogrenmis olabilirler ama aci olanda bu zaten, bizden ogrendikleri seylerde bizden ondeler..
suraya geldigim gunden beri adamlarin metro sistemine bakip bakip uzuluyorum.. bizde ankarada iki tane hat var biri metro digeri ankaray.. bununla seviniyoruz, adamlar bi metro hatti cekmisler butun berlinin alti sanki metro.. 20 kusur hat var..
biz gecmiste ii koymusuz vs derken adamlar gelecegimize koyuyo haberimiz yok :) -
Geçmişte de iyi koyamamışız ayrıca. Viyanada diki tutmuşuz, sonra gerisin geri.... Bu günlere..
-
Bazı yorumlara gerçekten çok gülüyorum.
Siz halen Avrupalıların bizi Osmanlı olarak yaptığımız fetihlerle andığını düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz.
Size kendi tecrübemi en sıcak tarihten aktaracağım.
Erasmus kapsamında İsveç'te yaklaşık 1 sene bulundum. Ve doğuda Çinden batıda Amerikaya kuzeyda rusyadan güneyde Nijeryayı içerisine alan coğfraylardan 200'ü aşkın arkadaşım oldu. Türkler hakkındaki düşünceler komik, aşağılayıcı, saçmaydı : )
Benim 1 sene içinde ettiğim tespitler şöyle :
1) 2. Dünya savaşından sonra Avrupa'nın iş gücüne olan ihtiyacını karşılamak amacıyla "vasıfsız iş gücü" olarak göç eden Türklerin ortama adapte olamaması ya da olmak istememesi (dili öğrenmiyorlar, kültürünü öğrenmiyorlar özümsemekten bahsetmiyorum ), adapte olmanın dışında kuralları red edip kendi kurallarını topluma kabul ettirmeye çalışması ve cahilliğin verdiği dar bakış açısı (ilticai görüşten bahsetmiyorum tabiki daha geniş kapsamlı dar bakış acısı).Çözüm nedir ?
Biz Erasmusa giden ya da master eğitimini yurtdışında yapan kendini yetiştirmiş başarılı Türk öğrencilerinin işlerinin üsttekileri yapmayarak bizi iyi temsil etmesi. Biz ülkemiz adına iyi bir imaj çizdiğimize ve insanların bunu gördüğüne inanıyoruz.2) Avrupanın ülkelerinin bir çoğunun düzgün coğrafya ve tarih eğitimi almaması. Örneğin bir İtalyan arkadaşım Türkiye'de bahsederken sizde padişah mı var diye sormuştu. Ülkemin neredeyse 100 yıldır Cumhuriyetle yönetildiğini bilemeyecek kadar bilgisiz üniversite öğrencisi. Bu bahsettiğim İtalyan arkadaşımda Roma'dan. Yani İtalyanın elit kesiminden...
Bu sadece bir örnekti. Şu sorularda geldi "bir erkek 3 kadınla evlenebiliyor mu ?", "Sizin develeriniz varmış", "Türkiye çöl mü?", " Türkiye'de başımızı kapamak zorunda mıyız ?", "Kadınların hepsi örtülümü" gibi. Ayrıca Türkiye AB'de değil, siz nasıl Erasmus'tan yararlanabiliyorsunuz diye de laf soktukları olmuştur.... ( European Business dersinde Prof bile Türkiyeyi İslam ülkesi olarak tanımlamış ve Avrupa tarihini anlatırken Türkiyeye neredeyse hiç değinmemiştir. )Dipnot : Ama benim tepkim hiç bir zaman "amuga goyim, siz ne bilirsiniz ki lan s..k Avrupalılar, nasıl koymuşuz" gibi yüzeysel bir bakış olmadı. Aksine insanların neden böyle üşündüğün anlayıp onlara işin gerçeğini göstererek öğretmek oldu.
Siz de önce ön yargılarınızı bırakarak ve sakin bir tavırla insanlarla istişare etmeye başlamalısınız. Dikiz aynasına bakarak ileriye gidemeyiz fakat toplum olarak halen böyle yapmaya çalışıyoruz !.Çözüm nedir ?
Avrupa ülkelerinde verilen Avrupa Tarihi derslerine Osmanlı ve Türkiye Cumhriyetinin tarihlerininde derslere eklenmesi.
Ön yargıları düzeltmek için gerek Turizm bakanlığının, gerek sivil toplum örgütlerinin Avrupa ülkeleriyle ortaklaşa projeler yürütmesi ve Türk kültürünü, değişen & gelişen Türkiye Cumhuriyeti imajını gerek oluşturmak gerekse geliştirmek.Peki Türkiye'de yaşan Türkler olarak biz ne yapmalıyız ?
Yeni nesil : Toplumu üniversiteye hazırlama aşamasında önce kuralların kesin olduğunun ve çiğnenmemesi gerektiğinin öğretilmesi. Dürüstlük, insanlara saygı, toplumsal düzene saygı etiklerinin (görünmez kurallar) öğretilmesi gerekir. Böylece otobüs sırasında kimse kendini akıllı zannedip sizin hakkınız çiğneyerek önünüze geçmez. Böylece yaya geçidinde geçmek için arabaların sizden önce geçmesini beklemezsiniz. Dürüstlük ki en önemlisi vergi kaçırmazsınız ve devlet vergi açığını kapatmak için katrilyonları 73 milyona yüklemez... Böylece refah seviyeniz, standartlarınız yükselir.
Eski nesil : Esasında yeni nesil içinde geçerli olacak bu yöntemde medyada küçük reklam videolarıyla toplumda uyulması gereken başlıca kurallar öğretilebilir.
Ehliyet alınırken bazı ek dersler zorunlu kılınabilir !Ek olarak kişisel görüşlerimden birisi de topluma eleştirinin yanında çözüm yolları üretmeyide öğretmemiz gerekir.
Etrafınıza bakarsanız herkesimden insanımız birilerini (komşuda olabilir) devleti ya da hükümeti eleştiriyordur.
Tamam çok güzel sorunu çözmede ilk adım problemin tespitidir. E biz o aşamayı dünyada ki herkesen en mükemmel yapan milletiz.
Sonra ? Sonra ki adım bizde yok, yani çözüm yolları geliştirmek.
Bir fikrin mi var kardeşim, otur proje gibi geliştirmeye çalış. Gerçek veriler kullanarak gerçek proje ortaya çıkart. Teknik desteğemi ihtiyacın var bak sana onunda yolunu söyleyeyim. Dernekler, sivil top. örgütleri bunlar için var. Üyeleri doktor olur mühendis olur ya da size projenizde destek verecek birisidir ama illaki vardır.
Yeter ki siz kime nereye gideceğiniz bilin.
Son aşama devlet kurumlarına en küçükten başlayarak hazırladığınız analizi, raporu yetkililere sunmak.
" Ya zaten kimse sallamaz, düzeni kurmuşlar, boşuna vaktimizi harcamış oluruz. Böyle gelişmiş böyle gider" diye düşünürseniz siz zaten baştan kaybettiniz demektir. Bu son söylediğin düşünce şekline "Öğrenilmiş Çaresizlik" denir. Bu konuyla ilgilide daha sonra yazabilirim.
Bu uzun yazının ardından birilerine ilham verebilmek bile hepimiz için iyi bir gelişmedir çünkü iyi ya da kötü olsun farketmez davranışlar yayılırlar.
Sevgiler. -
üstteki mesaj yanlışlıkla tekrar etmiştim. Sildim.
-
Ya o kişiden kişiye göre değişir wow oynadığım zamanla 10 000 tane avrupalının içindeydim ve çoğuyla konuştugumda seviyolardı.Bu sene tatil yerlerimizin &95 i hollandalıydı.Dünya kupası olduğu için formalar bayraklar falan herşey ortadaydı yani.Ama akılsızı geliyo akıl edemiyo aslında önyargılarında doğrular dünyaya pekde iyi bi izlenim bırakmıyoruz