Avusturyada Okumak
-
Arkadaşlar yıllık 750$ a üniversite varmış fazla araştırmadım ama seçeneklerim arasında olabiliritesi yüksek bi seçenek fakat avusturya hakkında hiçbirbilgim yok görev bilen duyan varsa fikirlerinizi alabilirim. Örneğin 750 tl ye orda nasıl bir yaşam kurabilirim?
-
bende araştirmiştim vakti zamaniyla evet üniversite harci ucuz ama yaşam maliyeti biraz pahali yıllık yaklaşık 10 bin euroya patliyormus.
türkiyeye denklikte veriyorlar yapman gereken okumak bölümü türkiyede kazanmak
muhtemelen türkiyede kazansam türkiyede giderim diyorsun, türkiyeden gidenlerse genelde baraji geçip özel üniversiteyi yaziyorlar sonra kazandim ayağına avusturya üniversitesine başvuruyorlar.
şurasi gercek türkiyedeki özel üniversitelerden ucuza geliyor :)
herşey gönlünce olsun.
-
uzaktan eğitim bölümleri varmı peki?
-
başka işinizmi yok 3. dünya ülkelerinde üniv okuyosunu? gidin sakarya ünv. de uzaktan eğitimle pc mühendisliği okuyun 2 yılda mühendis olun aynı andada calısırsınız hem iş çevreniz hem diplomanız olur
-
lalada bunu yazdı:
-----------------------------
başka işinizmi yok 3. dünya ülkelerinde üniv okuyosunu? gidin sakarya ünv. de uzaktan eğitimle pc mühendisliği okuyun 2 yılda mühendis olun aynı andada calısırsınız hem iş çevreniz hem diplomanız olur
-----------------------------çok biliosun. Okumalımıyım diye sorduğumu hatırlamıyorum?
-
hocam kardeşim başvurdu burda herhangi bi univin kazandı belgesi ile başvuruyorsun okula ki yabancı okullar için bulunan takipçileri kullanmanı öneririm... dili almanca senelik okul ücreti 750 euro. aylık geçinmen için gereken tutar 600 euro bunun içinde ev kirası yol masrafların sağlık hizmetleri vs. hepsi dahil... 1 sene hazırlık okuyosun almanca sonrasında orada çalışabiliyosun ancak aylık 600 eurodan fazla kazanamazsın... o şekilde ayarlamışlar sadece ailene yük olma kendi masraflarını cıkar die giderken senden yaklaşık 6200 euro bankada para göstermeni istiyorlar sebebi gidip orada başlarına bela olma die...
-
lalada bunu yazdı:
-----------------------------3. Dünya ülkesiii miiii :D:D:D Bence hıyar madalyasını hakettin.Nerede Nijerya'nın yanında falan mı sanıyorsun Avusturyayı..
-
crafty bunu yazdı:
hocam kardeşim başvurdu burda herhangi bi univin kazandı belgesi ile başvuruyorsun okula ki yabancı okullar için bulunan takipçileri kullanmanı öneririm... dili almanca senelik okul ücreti 750 euro. aylık geçinmen için gereken tutar 600 euro bunun içinde ev kirası yol masrafların sağlık hizmetleri vs. hepsi dahil... 1 sene hazırlık okuyosun almanca sonrasında orada çalışabiliyosun ancak aylık 600 eurodan fazla kazanamazsın... o şekilde ayarlamışlar sadece ailene yük olma kendi masraflarını cıkar die giderken senden yaklaşık 6200 euro bankada para göstermeni istiyorlar sebebi gidip orada başlarına bela olma die...
-----------------------------Bilgi için sağol hocam Makbule geçti. Kardeişinin görüşü nasıl avusturyaya, insanlarına,yemeklerine,trafiğine vsvs herbilgi önemli bnm için.
EDİT: 2 yıllık bir üniden kazandı belgesi yetiyormu ?
-
valla hocam tam olarak bilmiyorum nasıl daha kardeşimde gitmedi okula kaydını yaptırdı ağustosta gidecek o da burada ekerci nickli muride pmle ulaşırsan detaylı bilgi alabilirsin...
-
lalada bunu yazdı:
-----------------------------süper ya :D
-
Abimin arkadaşı okumuştu Avusturya'da ama ne yaptı ne etti hiç bilmiyorum.Sadece orda bir ailenin yanında kaldığını ve Avusturya'da dil eğitimi aldığını biliyorum.