folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ayasofya‘Nın Yeniden Cami‘Ye Çevrilmesi

Ayasofya‘Nın Yeniden Cami‘Ye Çevrilmesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

anlıyorum hocam seni bazı duygularını paylaşıyorum ama empati yapmıyorsun.. ruslar gelse ve en büyük camimizi kilise yapsa, sen bir müslüman olarak ne hissedersin? işte biz de diğerlerine bunu yaşatıyoruz..

macaristanda bir sürü osmanlı eserleri vardı ama hepsi yıkıldı yakıldı.. benim bu da zoruma gitti, budapeştede bi kaç tane osmanlı eseri kalmış, birisi de gül baba türbesi.. gittik oraya, başında gavur bi adam koymuşlar (gavurluuğndan emin değilim ama türk değildi), o adam bizi içeri almadı mesela, ben de dışardan dua ettim.. yani bu adamların yaptığına benzer bizler de yapıyoruz.. mesela elemanın biri, incil dağıtan insanların tezhagını dağıtıyor, videosu vardı youtube da.. misyonerlik diyoruz.. ama avrupada ben bir sürü müslüman misyoner görüyorum.. o zaman da onlar da mı kur'an olan tezgahları dağıtsın yaksın yıksın?

empati gerekli biraz.. islam ve müslümanlığa yakışan bu'dur. ben müze olması tarftarı değilim.. ama cami den çok kilise olması, hakkı teslim etmektir. fatih orayı almadan önce orası kiliseydi hocam. fethetti diye, ona tüm hakkı vermez. zaten ayasofya sadece semboliktir. Ama bunu aslına çevirmek yani kiliseye, işte o zaman değerli olur görüşündeyim.

Aslında kafam karışık bu konuda.. Gururum okşanıyor camiye çevrilmesi, fetih edilmesi v.s. ama karşı tarafı düşününce, kendimi onların yerine koyunca da hazmedemiyorum. Çünkü bana yapılsaydı bu kabullenemezdim. 

Ne alakası var hocam, gidenin ardından üzülmek ahmaklıktır. Orayı nasıl tekrar kazanırım diye plan yapmayı güçleştirir.

Yani amacımız oralar için üzülmek değil, tekrar nasıl kazanırız olmalı bu bir.

Sen fatih orayı kazandı diye orası onun hakkı değil diyorsun bu çok sakat bir laf, onu yazarken FATİH karşına dikilse naaş'ı ile ne diyeceksin hocam?

Herşeyin gözbebeği şehri almışsın, zimmetine geçirmişsin, ve istediğin şeyi söylüyorsun sana kim karışabilir bura senin değil diye?

Sen orada incil satana saldırdı diyorsun adam, o gerçek müslüman değil zaten doldurulmuş kafa ile giden yarı müslüman belkide hiç müslüman değil provakatör??? Yani, müslümanlığı kötü göstermek için.

Hadi onu geçtim, bizim her gurbette olan insanımız müslümanım diye dışlanıyor saldırıya uğruyor zaten hocam ellerinden gelse hepsini tek tek kesecekler, sen git aşırı dinci hristiyan faşist ibnelerin yanından sakallı cübbeli geç tek başına bakalım, öküz gibi bakarlar, içlerinde ibne varsa mevzu bile çıkartır.

Zamanında, "kestik kestik bitiremedik" bunları diyordu kansızın çocukları.

Sen bu ayasofya işini gözden geçir asıl ben sana 1 tablo örneği vermiştim onun gibi düşün, fatih orayı feth etmiş o öyle olsun demiş, sende biraz empati yap kılıç hakkı ile aldığın yere diyorsun ki burası çeşme olacak, ama orayı disko yapıyorlar? Dirilebilsen kellesini uçurursun bunların.

Fatihte öyle sinirli işte. Asıl empatiyi burada senin yapman gerek.

He sana bu olayı bu kadar anlatmamam lazım sen müslümanım diyorsun benden bile sağlam düşünmen lazım ama sanki müslüman olmayan birine müslümanlığın nişanını savunuyor gibiyim.

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

radikal bi mezhepçi sünnetçi gelenekçi kültürelci islam anlayışının düşmanı olarak söylüyorum "kiliseye çevirelim hoşgörülüyüz bizede bu yakışır" hımm ne güzel,

ozaman ispanyadaki büyük kurtuba kilisesi içindeki dev katedral yıkılarak ortaçağ medeniyetinin gözbebeği el hamra camiine tekrar dönüştürülsün, kudüs kubbetül  sahra yeniden islam mülkü olsun, kabenin etrafındaki din tezgahı oteller yıkılsın de canımı ye, yoksa hiçte samimi değil.

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Hocam senin söylediğin şey bir mantığa göre yanlış. Şimdi sen diyorsun ki

Sen diyorsun ki eskiden kiliseymiş artık gene kilise olsun. Ama bana göre istemsizcede olsa sen şunu diyorsun. Eskiden Camiymiş ve şimdi kilise olsun. İşin gerçek boyutuda bu. Eskiden cami miymiş? Evet camiymiş. Caminin Kilise olmasını istemek dinen ne kadar doğru? Bilmiyorum.  Cami olmadan önceki kısmı önemli değil. Cami olmuş artık bir kere.

Bana kalırsa Müze olarak durmaya devam etsin. Zirâ camiye ihtiyaç yok. O bölgede yeterince Camî var. Yok illa birşey olacaksa o da Cami olsun kilise değil.

Diğer yandan hocam senin mantığın bir bakıma doğru olsada (yaptığın empati), o dediğini bir çok cami için yapmamız gerek. K.Kıbrısa gittin mi hiç bilmiyorum. Orada 100'lerce kiliseyi osmanlı geldiğinde haçlarını kırıp Camî yapmış. Dışı kilise içi cami yüzlerce TARIHI Camî görebilirsin. Yani oradaki neredeyse TÜM camileri tekrar kiliseye çevirmek gerek.

Ayrıca kiliseye çevrilen camîlerde bulunmakta;

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kara_Camii

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kurtuba_Camii

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Nasıl ki senin ayasofyayı camiye çevirmeye hakkın var ise, avrupalıların da yapılmış olan camileri kiliseye çevirmeye hakkı var. Önemli olan karşılıklı anlayış, saygı ve ortak yaşama isteği.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
Toplam Hit: 3243 Toplam Mesaj: 25