folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Azerbaycan Ve Ermenistan Arasında Savaş Çıktı !

Azerbaycan Ve Ermenistan Arasında Savaş Çıktı !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Blackjack bunu yazdı:
    -----------------------------
    Hükümetler ve onların politikaları gelip geçicidir.Baki olan iki milletin birbirine duyduğu sevgi saygıdır.Nasıl bizler AKP politikalarından sorumlu değilsek,aynı şey Azeri kardeşlerimiz için de geçerlidir.Kardeştir,üzerine basa basa söylüyorum histeri krizleri geçerip pireye kızarak yorgan yakmaya kalkmayın.Bu millete yıllarca arabı farsı kürdü kardeş diye önlerine koydular.Yıllardır,hiçbir bağımız olmayan düşman kavimler ile saçma sapan yakınlık içersine girmeye zorunlu bırakıldık.Üstelik sözde kardeşlermizin tarihinde fiili olarak bizi karşı yapmış oldukları büyük darbeler varken.Şimdi kalkıp,hükümet politikaları yüzünden öze sırt çevirmeye kalkıyorsunuz.Hükümetler,politikalar eleştirilebilir tepkide gösterebilirsiniz en fazla geçici kırgınlıklara sebebiyet verir o da ilk yelde silinip gider.Ancak,yok kardeşimiz değildir yok bilmemnedir diyerek iki tarafın insanlarının kalplerinde onarılmıyacak yaralar açmaya sebebiyet vericek davranışlardan kaçının.Bilginiz olsun diye söylüyorum,Azeriler Kıbrısı tanıdıkları an yunanlılar misilleme olarak karabağı tanıyacaktır.Bu yüzden bizim Azeri kardeşlerimizin karabağ sorununu çözüme kavuşturacak sağlam adımlar atmadığımız taktirdir onlardan bunu isteme hakkımız yoktur.Ne zaman karabağ işgalden kurtulur,o zaman tanımazlarsa Kıbrısı,gelip konuşur histerik duygularına argüman olarak kullanabilceğiniz bir neden olarak gösterebilirsiniz.

aynen hocam..Devleti millet gibi algılıyoruz.

Ben ermenistanla iş birliği yapılmasını istedim mi ? hayır azerbeycanlılar bunu bana yıkarsa büyük sorun çıkar.Beni kırarlar.Fakat tam terside geçerli.

edit:

Gerçekler güzel bir şekilde anlatılmış : http://www.facebook.com/video/video.php?v=1107316895526&ref=nf

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Kimsenin inancı yada milli benliği ulusu beni ilgilendirmez. Ben Türküm ama bu demek olmuyor ki herkez benim kardeşim. Ülke içinde bile yeri geliyor ulan bunun memleketi surası bu soyle sunun memleketinden adam çıkmaz diye ayıran insanların forumlarda azeriler kardeşimiz, filistinde zulum var lanet olsun sözlerini çok çocukça buluyorum. Zira bir söz vardır, ya bir yol bul, ya bir yol aç yada yoldan çekil !  

Forumlarda sahte milliyetçilik demagojisini kişiliği oturmamıs, daha neyin ne olduğunu kestiremeyen bebelere yedirir bu düşüncedeki insanlar...

Azerilerle kan bağımız vardır yada yoktur bilemem, belkide aslında hiç yok zamanla türkçeyi öğrendiler ve kan bağı var dediler ve bizlerde başkalarının yazmıs ve bizim önümüze koydukları tarih kavramı üzerine bunlara inanıyoruz, işte sorgulamadığımız için hep geride kalıyoruz hiç bir zaman gerçek bilgiyi elde edemiyoruz ! Yada belkide vardır, her geçen gün şu millette Türkmüş yada sunlar aslında Türk değilmişgibi haberler çıktıkça insan hiç bir şeye gerçek anlamda inanamıyor.

Hadi diyelim kan bağı var, ki varsa benimle mutlaka kan bağları olacaktır, ee ne yapalım ? Biz yıllardır terörle mücadele ederken soyler misin bak xz bize ne yardımında bulundular ? Hadi ülke menfaatleri nedeniyle ses çıkaramıyorlar, bizden çılgın binlerce Türk, dünyanın bir çok köşesine gidip orada Türk kardeşlerimiz müslüman kardeşlerimiz diye çarpışıp ölüyorlar da azerilerden ne gorduk yada duyduk ?

Hadi onu geçtim, kıbrısı tanımamalarının affedilir yada açıklanır bir yönü olamaz, o kadarda rusyanın sözünden çıkamıyorlarsa altına yattıkları devletten zevk almaya baksınlar, Türkiyede bazı devletlerin ideolojisine destek vermek zorunda kalsada yeri geldiğinde ağırlığını koyabiliyor oyle yada boyle...

Ben yeteri kadar,  kimsenin dolmusuna gelmeden herşeyin bilincinde bir milliyetçiyim. Ama bu demek olmuyor ki körü körüne o kardeşim bu düşman diye herkeze kucak açıp yada düşman olayım.

Bu konuyu uzatmaya gerek yok, sizin bildikleriniz size benim bildiklerim bana, ha dersen sen milliyetçi değil şuursuz bir insansın, bu düşüncede devam edebilirsin.

Saygılar...

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

Önüne gelen milliyetçiyim diyor.Anlamını bilmeden...

Ağzı olan konuşuyor anasını satiyim. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    İnternet milliyetçiliği zor zanat, bir de façabuk milliyetçileri varki sormayın :D

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

M1KROP bunu yazdı:
    azeriler bizim için ne yaptı ki bu kadar sahipleniyorsunuz adamları

Azeriler bize kurulduğu tarihten beri politik destek vermiştir.

Ucuz doğalgaz satışı da cabası.

Ayrıca Azeri projeleri de Türk firmalara vererek Türk ekonomisini ayakta tutmalarından bahsetmiyorum bile. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

Biz milliyetçilere göre şuan dünya da 7 devlet tek millet vardır!  

Bu ülkede ki milliyetçilik kavramı Atatürk'ün Türk milliyetçiliğidir. Azerbaycan ve diğer kardeşlerimiz içinse söylediği söz budur :

ATATÜRK'ün Turan Hakkindaki Görüşü
    " Bugun Sovyetler Birligi dostumuzdur, komsumuzdur, muttefikimizdir. Bu dostluga ihtiyacimiz vardir. Fakat yarin ne olacagini bugunden kimse kestiremez. Tipki Osmanli gibi, tipki Avusturya-Macaristan gibi parcalanabilir, ufalanabilir. Bugun elinde simsiki tuttugu milletler elinden avuclarindan kacabilirler. Dunya yeni bir dengeye ulasabilir. Iste o zman Turkiye ne yapacagini bilmelidir...

Bizim bu dostumuzun idaresinde dili bir, inanci bir, ozu bir kardeslerimiz vardir. Onlara sahip cikmaya hazir olmaliyiz. Hazir olmak yalniz o gunu susup beklemek degildir. Hazirlanmak lazimdir. Milletler buna nasil hazirlanir? Manevi kopruleri saglam tutarak. Dil bir koprudur. Inanc bir koprudur. Tarih bir koprudur. Koklerimize inmeli ve olaylarin boldugu tarihimizin icinde butunlesmeliyiz. Onlarin (dis Turklerin) bize yaklasmasini bekleyemeyiz. Bizim onlara yaklasmamiz gerekli..."

29 Ekim 1933
    Mustafa Kemal Ataturk

"BEN HER ŞEYDEN ÖNCE TÜRK MİLLİYETÇİSİYİM ! Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."

Başbuğ ATATÜRK 

Azeriler için zamanla Türkçe'yi öğrendiler ve kan bağını kurdular vs.. diyenlere ancak kıçımla gülerim.İlk 1918 yılında kurulup 2 sene yaşayabilen ve sonrasında 1991 yılına kadar Rusya topraklarında olan bir devlet sonradan Türkçe'yi öğrendi ha?

Hergün şu millette Türk bu millette Türk diyenlerin en başta kendileri Türk değil.Çünkü onlara göre arnavutlarda, macarlarda bilmem kimlerde Türk.Osmanlının Muhacırları kullanarak Türk kültürünü yaymaya çalıştığı bütün devşirme dönemi içerisinde kalan ülkeler onlara göre Türk.Oysa alakası yok.Türklüğü biraz araştırmış bir kimse bunu görebilir.

Hatta bakıyorumda konuşmalar o kadar saçmalamış ki pkk terör örgütüyle neden Azerbaycan savaşmadı hiç diyebilecek noktalara kadar gitmiş.E Yuh hoca..

Pkk'nın Avrupada 500 civarı pkk bürosu varken bölmeye yönelik yapılan açılımlardan olsun, Coğrafi üstünlüğünü koyarak Ermenistan'a ambargo koyamayışımızdan olsun, hatta sırf abd istiyor diye Iraktan çekilişimizden olsun Türkiye kendini yönetemezken Azeri kardeşlerimize nasıl kızabiliriz?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naacal
    Naacal's avatar
    Erkek
    azeri askerleri kısmen tsk egitmiyormu ? veya öyle bi baglantı var bildigim kadarıyla
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Atatürk'ün türk milliyetçiliği öyle kafanıza göre uydurulan birşey değildir.

Atatürk sadece Türk milliyetçisi olsaydı diğerlerine hak vermezdi.Fakat Atatürk Tüm milletin eşit olmasını, kardeş gibi yaşamasını istedi.

Atatürk kendi ırkınada sahip çıkmıştır Türk dil kurumu, tarihi vs.. gibi bir çok şeyde önemli roller oynamış ve bizzat kendi ilgilenmiştir.Tarihini öğrenmeye, öğretmeye çalışmıştır.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

valla ben azeri televizyonunda yazan yazılardan bir bok anlamıyorum.

bildiğin kril alfabesi var adamlarda,ruscadan bozma.İsimler desen keza öyle,ahmedov,ismailov vs vs.

sen daha özünü koruyamıyosan benmi gelip koruyacam?vay efendim ruslar asimile etmişler.Bak sen! Türk gibi kökeni milattan önceye dayanan  soyu asimile etmek kolaymı?nerden cıktıgı belli olmayan kürtler hala benliklerini koruyorken,okullarda devlet kurumlarında resmi dil olmayan dillerini unutmuyorken sen alfabeni rus alfabesi yapıyorsan,isimlerini rus isimlerini benzetiyorsan o senin bileceğin iş.

ülkeler arasında kardeslik yoktur,müttefiklik vardır.

Amphetamine Logic.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

sen sahip çıkmazsa rusya sahip çıkar...Daha doğrusu sen kucak açmazsan dünyaya 3.sınıf ülkelere başkaları kucak açar

hea doğru daha türkiye kendini doğru düzgün yönetemiyor değil mi...

Toplam Hit: 10020 Toplam Mesaj: 55